![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Hiç susuz bıraktınız mı bitkiyi? Toprağı hep nemli kalsın mümkünse. Suyu çok seviyor çünkü. Bunun gibi sararmalar bende küçük saksılarda suyun hemen dibe geçmesiyle oluşmuştu. Saksı değişimi yapıp torfa ekim yapmıştım şuan yanlarından yeni filiz çıkarmaya başladılar. Eğer oda sıcaklığında duruyor ise haftada en az 2-3 defa sulamanız gerekli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Dün ara sıra geçtiğim bir sokaktan geçerken, birkaç yıl önce bahçesinde Cestrum Elegans (Kırmızı Çiçekli Melisa) gördüğüm binayı hatırladım. Kafamı çevirip baktım. Bir de ne göreyim? Aslanlar gibi duruyor. ![]() Üzerinde bayağı çiçeği vardı. Akşam hava karardıktan sonra, bu kez budama makası ile geldim. Bir dalını budadım. Çeliklerini diktim. Birkaç ay bekleyeceğiz. Bakalım, ya nasip. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Alıntı:
Bunu ilkkez gördüm. Çok güzelmiş. Kokusu da aynı mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef, bunlar kokmuyor Sayın cevikry. Ama sanırım kışa çok iyi dayanıyor. Üç-beş senedir var orada. Kokulusu bu kadar dayanıklı değil. Ben her şene sarıp sarmalıyorum ve öylece koruyabiliyorum. ![]() ![]() Not: Nedenini anlayamadığım bir hata oldu. Çiçekli halinin fotoğrafı iki kez kopyalandı. Özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende 1 ay önce benzer bir harekat yaptım. Sonuç 4 çelik sera ortamında hala yeşil, biri tazecik sürmüş. Kokusu yok ama rengi harkulade ![]() Çok hayal kurmadım ama biri bile tutsa kafi bana. Cesrtum elegans 'Kuippiantem' veya Cestrum fasciculatum 'Newell' artık hangisi ayırt etmek zor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-12-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |