![]() |
Geçen sene cevizler yaz yğışlardan hasta omuştu . Bu sene bordo bulamaç uygulaması yaptım . Bunun haricinde kimyasal bir ilaç kullanmayı düşünmüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Baklalarım yapraklarından sürekli salata yapıyoruz bakımı kolay sıkıntısız bir bitki.
|
1 Eklenti(ler)
Ot temizliği sonrasında durum bu şekilde.
|
1 Eklenti(ler)
Mutfak otlarını yetiştirebilmek için sebze yatakları hazırladım vakit bulabilirsem içerisine orman toprağı taşıyacağım.
Arka tarafta bahçenin biçilmeden önceki hali görünüyor. Boyumca otlar vardı. |
1 Eklenti(ler)
Bahçede ilk çiçekler kızılcık ve badem den geldi.
|
Kızılcık bitkisi ne güzelmiş. İlk defa görüyorum. Bu hızla giderseniz; bahçeniz fidan satış ofisi gibi olacak :) Bol ve kaliteli çeşit. Ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
:cool::D Sayın thunderon, kızılcık fidanınız son derece iştahlı görünüyor. Bu kadar küçük boyuyla çiçek vermiş, meyve verecek hemen. İyi bakmışsınız demek ki. Elinize sağlık |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Süs iğdesi meyvelerini de gördük tadı biraz ekşi erik gibi yenecek gibi
|
1 Eklenti(ler)
Forsthia baharı karşıladı
|
1 Eklenti(ler)
Tabi badem de erkenden çiçek açmazsa olmazdı:p
|
1 Eklenti(ler)
Nergislerimde mis gibi
|
1 Eklenti(ler)
Mahonya çalısı çiçek sonrası meyvelerini yapıyor
|
1 Eklenti(ler)
Enginarlar devasa oldu bu sene bol çiçek bekliyorum
|
2 Eklenti(ler)
Geçen sene Meyvelitepeden aldığım rhubarblar bu kışı toprakta geçirdi henüz yaprakları çok gelişmedi seneye hasat yapabiliriz sanırım
|
2 Eklenti(ler)
Dağ çiçekleri göründü
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Kırmızı damarlı kuzu kulağı geçen sene fidelendirip ekmiştim
|
1 Eklenti(ler)
Koca yemiş çiçeği çok ama meyve tutumu az olacak sanırım
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Şerbetçi otu uyanmaya başladı
|
1 Eklenti(ler)
Kuşkonmaz pençeleri sürgünlerini veriyor
|
2 Eklenti(ler)
Honeyberryler yaprak açtı ama hiç çiçek yok
|
1 Eklenti(ler)
Şizandra üzümü çok yavaş büyüyor geçen sene de bu kadardı isteklerini sağlayamadık sanırım
|
1 Eklenti(ler)
Manolya daha 30 cm ama ilk çiçeğini bu sene güreceğiz sanırım çeşidi magnolia susan kış manolyası
|
1 Eklenti(ler)
Nergisim şekil😜
|
1 Eklenti(ler)
Nanking kirazı çiçeklerini açtı
|
1 Eklenti(ler)
Terasın bahar görünümü
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki yerli karakafes otu
|
1 Eklenti(ler)
Karabaş otu çiçeklenmiş
|
1 Eklenti(ler)
Amelamchier çiçeklenmiş bu sene de meyvesini yiyeceğiz ***
|
1 Eklenti(ler)
Pawpaw da çiçek var ama bu boyda meyve vereceğini zannetmiyorum
|
1 Eklenti(ler)
Hodan çiçekler çok güzel
|
1 Eklenti(ler)
Sebze yataklarına orman toprağı doldurup soğan ve sarmısak ektim üstlerine de elimdeki leonarditleri saçtım
|
Sıcağı hele hele nemli sıcak havaları hiç sevmedim. Sıcak bir yaz günü şimdiki yerimi (Göynük) görmeye gittiğimde o dik yokuşları hızlı hızlı tırmanmama rağmen terlememek, bunalmamak, beni burayı almaya, burada yaşamaya sevk etti. Pişman mıyım? Hayır. Bilakis çok memnunum.
Ama bahçenizi takip ederken imrenmeden edemiyorum. Ben her özendiğim bitkinin soğuğa dayanıklılığını araştırmama rağmen bazı bitkilerden verim alamazken, maşallah hemen her türlü şeyi başarıyla yetiştirebileceğiniz bir yeriniz var. Sağlık ve huzurla tadını çıkarmanız temennisiyle. |
Hayırlı olsun. İstediğiniz düzeni alması uzun zaman alacaktır. Ama amacınız geleceğe dönük bir düşünce olduğu için acele etmeden davranmanız sizler için en doğru seçim olacaktır.
|
Sevgili Thunderon arkadaşımız hem maharetli hemde cömert bir arkadaş. Şimdide ne kadar çalışkan olduğuna şahit oluyoruz. Allah emeklerinizi zayi etmez inşallah. Çok değişik türleri sizin sayfada bir arada görebiliyoruz. Bir kaç sene sonra dev bir botanik bahçesine dönüştüreceksiniz maşallah :)
Tebrikler. |
Karabaşotu yerli olan tür mü. Benim ithal olarak bulduklarımdan önceki yıl bir tanesinin kışı atlatması üzerine diktiklerimden hiç biri kalmadı sanırım. Biraz daha zaman geçince sürgün verip vermeyeceğini göreceğiz. Yerli karabaşotu ise kırmızı kuzu kulağı ile birlikte mümkün olduğu kadar çok tohum alabilirseniz tohumlarını şimdiden talep ediyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025