![]() |
2 Eklenti(ler)
honey berry fidanların
|
4 Eklenti(ler)
yine dere kenarına yakın diktiğim yaban mersinlerim. Toprağın ph değeri 5 gelişmeleri izleyeceğim.
|
3 Eklenti(ler)
yalancı iğdelerim
|
4 Eklenti(ler)
Amelanchier fidanlarım
AMELANCHIER lamarckii, canadensis AMELANCHIER rotundifolia (Ovalis) AMELANCHIER spicata Amelanchier alnifolia Thiessen |
4 Eklenti(ler)
Nanking kirazı
Elaegnus commutata (Siverberry) -Gümüşi iğde Elaegnus ebbingei- Kış iğdesi Kırmızı alıç - Bahçenin en zayıf fidanı, özel ilgilenmem gerekecek sanırım. |
Sn. thunderon;
Ben resimler arasında kırmızı alıcın hangisi olduğunu göremedim. Buradaki resimdekilerin hiçbiri bana göre alıç değil. Bende bahçemde bulunan sarı alıçlara kırmızı ve sarı üzerine kırmızı bir alıç aşıladım. Şu anda tutmuş gibi duruyorlar. Diğerlerini bilmiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Asma ve frenk üzümlerim
Atasarısı alfonso red gloge kokulu italyan Kırmızı ve siyah frenk üzümü |
1 Eklenti(ler)
Kuşburnu çiçeklerini açıyor bu sene çaylar benden:)
|
1 Eklenti(ler)
Kocayemiş meyvelerini verdi kışı görürsek tadına bakacağız artık.
|
1 Eklenti(ler)
Sarı bambu çok mutlu değil. Havalar çok sıcak gidiyor ve çok sulama yapamıyorum. Çok su isteyen bir bitki iyi bakılması lazım.
|
2 Eklenti(ler)
Jostaberry ve girabolu fidanları
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Amelanchier meyveleri olgunlaşmaya başladı. Dün tadına baktım az şekerli üzüm gibi. Yedikten sonra boğazımda bir acılık kaldı.
|
1 Eklenti(ler)
Bezelye çalısı çok canlı değil bu sene çiçeklenmedi.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yağmur sonrası bahçeyi bugün dolaştım. Paylaşımlara devam
Zakkumlar çiçeklerini açmaya başladı |
1 Eklenti(ler)
Limon ağacını toprağa ekmedim. Saksıda duruyor. Bu kış alışsın bir dahaki sonbahara ekerim diye düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Borage ları tohumdan üretp ektim çiçeklenmeye başladılar
|
1 Eklenti(ler)
Kuşkonmazları kasa içerisine diktim. Bu yağmurda çok güzel sulandılar. Birkaç yıl hiçbirşey beklemiyorum sonrasında gelsin kuşkonmazlar:)
|
1 Eklenti(ler)
Antep fıstığı
|
1 Eklenti(ler)
Pawpaw fidanları çok geç uyandı. YAprakları yaz sıcaklarından çok etkileniyormuş. Bu nedenle birkaç yıl yapraklara gölgeleme yapmak gerekecek.
|
1 Eklenti(ler)
Son baharda attığım aküçgüller otlar arasında kayboldu. Sadece toprağın zayıf olduğu alanlarda çıktılar. Onlarda yağmur sonrası çiçeklerini gösterdi.
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim kuzu kulağı. Çok yılıık diye diktim , göreceğiz bakalım.
|
1 Eklenti(ler)
Mürver Ağacı
|
1 Eklenti(ler)
Muşmula ağacı
|
5 Eklenti(ler)
Sarı kantaron
Tarhun Köri otu Mercan köşk Pelin otu |
1 Eklenti(ler)
Jenny kivi ( Erkek kiviye ihtiyaç duymadan meyve veriyor.) Üzerinde meyvesi gözüktü.
|
1 Eklenti(ler)
Goji berry çok neşesiz. Su ihtyacınıda gideriyorum ama yaprakları dökülemey başladı. Nerede eksik var anlamadım?
|
Maşallah diyelim. İklim kısıtı olduğundan dikemediğim çeşitlere gıpta ile bakıyorum. Bahçe büyük, çeşit çok olunca bitkilere bakınarak yapılan bir tur dahi ciddi vakit alıyor.
Allah bol enerji ve keyfini çıkaracak vakit nasip etsin. |
Alıntı:
Köri otu benim bildiğim yok. Köri çeşitli baharatların karışımı ile hazırlanan bir baharat. Gördüğüm kadarı ile ben bitkinizin aşağıdaki kekik kokusuna benzer aroması olan bir bitkiye benzettim. Burada da aynı şeye kolay geldiği için kekik diyenler de var. Yabancı kaynaklarda da bitki tıbbi ve aromatik bitki olarak kullanılıyormuş. Elinizle sıkıştırdığınız zaman kekiğe benzer bir kokusu var ise sarı çiçekleri var ise benim söylediğim olması gerekiyor. İnternetten de bakarsınız. Bende uzun yıllar var. Sarı çiçeklerini koparmayı öneriyorlar. http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...iler/11375.htm Bitkilerinizin etrafını açarsanız sulama açısından kolaylık olur. Verdiğimiz su kenarlardan akıp gidiyor. Bitkinin köklerine gelmiyor. Biraz geniş açıp bitkinin durumuna göre su ile doldurunca uzun süre su ihtiyacı gidiyor. Bitkiler küçük olunca daha sık sulamak gerekiyor. Benim goji berry'de bu yıl toprağa kök atınca canlandı. birkaç dalını yazın toprağa yatırınca şu anda oldukça fazla fidan olacak gibi görünüyor. Sonbaharda onları ayıracağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025