![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nerede ne zaman okuduğumu hatırlayamıyorum ama ceviz ağacının salgıladığı sülfür gazının birçok bitki türünün gelişimini olumsuz etkilediği, fakat dut ağacına etki etmediğini öğrenmiştim.
Hatta şimdilerde yok edilmiş olan Meram'daki bağımızda ve komşu bağda, dut ve ceviz ağacı birlikteliklerinin tesadüf olmadığını düşünmüştüm. |
Alıntı:
Cevizi ev yakınına dikmemek gerekiyor. Şahdut ben de aldım. Ancak arkadaşlardan sıkıntı olduğunu, hatta bir kısmının öldüğünü öğrenince ısıtılmayan ancak güneş olursa direk gören bir yere koydum. Beyaz olan nerede ise patlayacak derecede tomurcuk yaptı. Siyah olan ise ise kuruma modunda. Bakalım ilkbahara çıkabilecekler mi? Yediveren denilen anladığım avustralya olan altıncı yılına girdi. İki yıldır üzerini kabarcıklı naylon kaplıyordum. Dün onu da tekrar sardım. Soğuklar nedeni ile etkileniyor bizim burada. Diğerlerinde ve özellikle ekşi karada fazla sıkıntı olmuyor. Fidan aşamasında aşı yeri yukarıda olanlardan kuruyanlar oluyor. Muhtemelen fidan halinde iken aşırı soğuklardan etkilenebiliyor. Bu nedenle ekşi karayı sitedeki tavsiyeler üzerine aşı yerinden aşağıya dikimini yapıyorum. Bu şekilde fidanın aşısının soğuktan ölmesinin ve aşı uyuşmazlığı nedeni ile kırılmasının önlenmesini, fidanın aşıdan da kök atarak daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlanıyor. Ekşi kara dut dikerseniz bu konuya dikkat edersiniz. Bambu konusunda reklamlardaki gibi olursa ben de hemen alacağım. ( 8-10 metre kadar boy yapan ) Sizdeki istediğimiz gibi olur ise hocamdan önce ilk sıradaki yerimizi alalım. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçenin son durumu
|
Bu hafta bahçede toprakla buluşan fidanlar;
*Kestane *Nektarin ( Big top) *Şahdut *Buludu ve gül üzümü *Böğürtlen *Sığla ağacı *Mabed ağacı *Gül ibrişim *Goji berry *Meilland gülü (Caprice de meilland) *Kırmızı ve siyah frenk üzümü *Japon akağacı (Acer palmatum) *Yasemin çiçeği *3 adet aşılı antep fıstık ağacı *1 adet aşısız antep fıstık ağacı *Halfeti siyah gül *Mürver ağacı(SAMBUCUS nigra Elderberry ) |
01.02.2018 de tropikmeyveciden aldığım fidanlarda dikidi.
*Kentucky champion pawpaw *Prolific pawpaw *Japon kara üzün ağacı *Aşılı kaymak ağacı |
Bu haftasonu da fırsatını bulup kendimi tarlaya attım ve aşağıdaki fdanları ektim
*Robinia pseudoacacia ,Beyaz Çiçekli Akasya, Yalancı akasya Fidanı *LAGERSTROEMIA indica OYA AĞACI *Hambales *Kokulu siyah frenk üzümü |
Bu haftasonu yağmur sonrası açan güneşi değerlendirip elimdeki son fidanlarıda bahçeye diktim.
*Angelo erik ( Erkenci ve geçci olarak 2 adet) *Kastarca eriği *Şeftali (Glohaven) *Badem nonpeareil *Badem texas *Zengarden'dan aldığım Tarhun , Altın otu İmparator lavantası , Zahter ve Yerli mercanköşk *Anadolu nanesi *Beyaz yaban mersini (murt) Ayrıca kendi çelik alıp diktiğim biberiye ve lavantalardan da çit yaptım. |
Esfloradan aldığım berry'lerde yerini buldu. Osman Bey'e verdiği bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Berryler orman kenarına yarı gölge alana dikildi.
*Honeyberry ( Boreal beasty ve Boreal beauty ) *Jostaberry *Blueberry (Bridge blue ,Darrow , Blue crop) *Sizandra üzümü (vitalberry) Gölge alana dikildi. *HAziran yemişi -Thissen *Kivi -Jenny *Çarkıfelek çiçeği |
2 Eklenti(ler)
Ekim ayında atığım aküçgül tohumları büyüyor. Çabuk büyüyüp bu toprağı kapatsınlar.
Teraslama yaptığım için toprak verimsiz ve içerisinde çok fazla yabani tohm yok. aküçgülün faydalarını burada gözlemleyeceğim. |
2 Eklenti(ler)
tarlaya davetsiz misafiler uğramış. Geçen hafta ektiğim yabanmersinini yerinden çıkarıp kenara atmışlar. Ormanda dolaşan ceylanlar vardı yandaki komşu bu ayak izi ona ait sanırım. Domuzda olabilir belki bilemiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Ektiğim ağaçlar uyanmaya başladı. Cevizlerde henüz uyanan yok. Gözler uzadı ama yaprak görünmüyor.
manzara ve kuş sesleri çok güzel. İnsanın burada yaşayası geliyor. |
19 Şubattan sonra burada güncelleme yapmamışım bu tarihten sonra ektiğim fidanlar aşağıdadır;
*Girabolu (Viburnum opulus) * Yalancı iğde (Hippophae rhamdoes) --Polimix1 , zemchuznitsa , orange energy * Gojiberyy NQ1 *Çilek ( Fraggaria ananassa , franberry red , pineberry) *Kış iğdesi (Elagnus ebbigei) *Diyosporus lotus (Yabani trabzn hurması) *Tombul yağlı fındık *koshi armut *beyaz kiraz *mimoza *Gümüşi iğde Eleagnus commutata (silverberry) *Böğürtlen japanese wineberry *Amelanchier spicata *Amelanchier lamarcki *Amelanciher rofundifolia *Siyah ahududu (Rubus rosifolius *Keçi söğüdü ( Salix caprea kilmarnock) |
MArt ayının ilk haftasında da cevizlerin tepe budaması yapıldı. Ayrıca ekilen meyve ağaçlarında da budama yapıldı.
|
3 Eklenti(ler)
Bu kadar ekim yeter birazda fidaların büyümesi gözlemlemek lazım. Dün fidanların son halini çektim ;
gingko blbo oya ağacı murt |
2 Eklenti(ler)
sığla ağacı
beyaz çiçekli akasya |
3 Eklenti(ler)
ortanca
gülibrişim ağacı erguvan ağacı |
3 Eklenti(ler)
aronya
amerikan sarmaşığı salkım söğüt ağacı |
1 Eklenti(ler)
Karanfil ve zambaklar
|
1 Eklenti(ler)
magnolia susan
|
2 Eklenti(ler)
Zeytinlerde örümcekler var. Zarar verir mi bilemiyorum.
|
Alıntı:
Kolay gelsin. Bahçeniz umarım istediğiniz gibi olur. Hiç bir ceylan yaban mersinini yerinden çıkarıp kenara atmaz. Yerden sökecek tek hayvan yaban domuzudur. Bu konuda dikkat edersiniz. Ürünler olmaya başladığı zaman ziyaretleri artar. Örümcekler umarım kırmızı örümcek değildir. Bahçenin her yanına yayılması durumunda çok kötü bir durum. Hava sıcaklıkları arttığı zaman ortaya çıkıyorlar. Bitkiyi ve çevresini düzenli olarak ilaçlayın isterseniz. Çok çabuk yumurtadan çıkıyorlar. İlaç yumurtadakine zarar veremiyor. Sanırım erginleşmemesi için üç gün ara ile ilaçlamak gerek. Konu başlığını okursunuz. |
Gördüğüm kadarıyla kırmızı örümcek değil bunlar siyah nohut büyüklüğünde örümcekler. şimdilik kimyasal bir ilaçlama yapmayacağım ilerde ne olur artık göreceğiz.
|
4 Eklenti(ler)
Acer palmatum
Güz zeytini Kızılcık ağacı Siyah ahududu (Rubus occidentalis) |
4 Eklenti(ler)
Mor salkım
nane hanımeli karakafes(Symphytum orientale) |
4 Eklenti(ler)
şebboy
adaçayı ahududu keçi söğüdü |
Resmen botanik park.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Biberiye
Mimoza Ayvalık zeytin Enginar |
2 Eklenti(ler)
Yağmurlar sonrasında bahçedeki otlar büyümeye başladı en yakın zamanda temizlemek lazım ama vakit yok:(
|
bu kadar farklı çeşit dikmenin amacı nedir acaba ?
|
Alan büyük olduğu için bu bölgede yetiştirebilecek her fidanı alıp yetiştirmeye çalışıyorum. Şu an için dikilecek yerim kalmadı ve dikmeyi bıraktım artık bakım moduna geçtim:)
|
Yok demek istediğim elma, armut, ayva, zeytin, ceviz vb. dikmek varken acer palmatum niye ?
|
MEyve ağaçlarını yamaçlara diktim. Yaşam alanı olarak düşündüğüm alana meyve ağacı değilde daha çok gölge verecek veya görsel olarak değeri olan ağaçlardan ektim.
|
1 Eklenti(ler)
dere kenarı gölge alana diktiğim şizandra üzümü.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025