agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Demirbahçe (Sakarya) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/38926.htm)

thunderon 15-01-2018 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi camouflage (Mesaj 1528044)
İstilaya kalkışırsa, rizomlarını buradan paylaşabilirsiniz. Sıraya girerim :rolleyes:

Seve seve paylaşırım tabi ki büyümeye başlasın yeterki ;)

thunderon 15-01-2018 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1527598)
Fidanlarınız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi olurlar. Fidan dikim aralarını kaç metre yaptınız. Benim gördüğüm kadarı ile biraz yakın gibi duruyorlar. Ceviz ağaçlarında en azından 7*7 yapsanız daha iyi olacak diye düşünüyorum. Burada bir kişi kiraz ağaçlarını 6*6 aralığında yaptığı için pişmandı. Arazinizin toprağı güzel ve verimli gözüküyor. Büyüdükleri zaman dalları birbirine girecek veya dik olarak yükselecekler.

Bambu aurerayı büyümesini özellikle takip edeceğim. Bambunun istilacı bir tür olduğu söylense de çok uzun sağlam bambular benim de ilgimi çekiyor. Yaşayacağını ve büyüyeceğini bilsem ben de 1300 rakım civarında denemek isterim.

Meyve fidanlarınızı biraz daha çoğaltmanız iyi olur. Oraya gittiğinizde her daim ağzınızı tatlandıracak birşeyler olması çocuklar için de iyi oluyor. Dut çeşitlerinden edinirseniz meyve verme dönemi biraz fazla yiyebileceğiniz meyveniz olur. Tabi ki seviyorsanız. Ben ekşi karadut, tatlı karadut, beyaz dut, Samsun dutu, yediveren dut diktim. Bakalım istediğimiz gibi olacaklar mı?

Elma ve armut seçiminde ise yazlık ve kışlık olan çeşitlerden var. Farklı zamanlarda olgunlaştıkları için bana göre hobi olarak daha iyi. Ayrıca muhtemel açış dönemleri de farklı olunca soğuklardan etkilenmeyenler arada çıkıp toplama imkanı oluyor.

Dut konusuda fidancı cevizle birlikte sıkıntı olabileceğini söyledi ve fidan vermedi. Acaba fidancıda yok diyemi bu şekilde bilgi verdi anlamadım. Elimde şahdut ve çelikten köklendireceğim avustralya dutu var. Onları ceviz bahçesinin biraz uzağına dikmeye çalışacağım.

Asoo 15-01-2018 11:30

Nerede ne zaman okuduğumu hatırlayamıyorum ama ceviz ağacının salgıladığı sülfür gazının birçok bitki türünün gelişimini olumsuz etkilediği, fakat dut ağacına etki etmediğini öğrenmiştim.

Hatta şimdilerde yok edilmiş olan Meram'daki bağımızda ve komşu bağda, dut ve ceviz ağacı birlikteliklerinin tesadüf olmadığını düşünmüştüm.

Muda 15-01-2018 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1528106)
Dut konusuda fidancı cevizle birlikte sıkıntı olabileceğini söyledi ve fidan vermedi. Acaba fidancıda yok diyemi bu şekilde bilgi verdi anlamadım. Elimde şahdut ve çelikten köklendireceğim avustralya dutu var. Onları ceviz bahçesinin biraz uzağına dikmeye çalışacağım.

Benim yerimde aşılamış olduğum dut ağacı iki ceviz ağacının arasında. Su durumu yeterli olmadığı kayaların arasında olduğu için çok fazla gelişmemiş durumda. Ben biraz bakmaya başlayınca gelişim hızlandı. Hatta ekşi kara dut ve tatlı karadut çok fazla büyüdükleri için iki yıldır uç kısımlarını kesiyorum. Sulama yapmıyorum. Aşıdan kırılmaması için. Kabuk altı aşı yapınca biraz korumak gerekiyormuş.

Cevizi ev yakınına dikmemek gerekiyor.

Şahdut ben de aldım. Ancak arkadaşlardan sıkıntı olduğunu, hatta bir kısmının öldüğünü öğrenince ısıtılmayan ancak güneş olursa direk gören bir yere koydum. Beyaz olan nerede ise patlayacak derecede tomurcuk yaptı. Siyah olan ise ise kuruma modunda. Bakalım ilkbahara çıkabilecekler mi?

Yediveren denilen anladığım avustralya olan altıncı yılına girdi. İki yıldır üzerini kabarcıklı naylon kaplıyordum. Dün onu da tekrar sardım. Soğuklar nedeni ile etkileniyor bizim burada. Diğerlerinde ve özellikle ekşi karada fazla sıkıntı olmuyor. Fidan aşamasında aşı yeri yukarıda olanlardan kuruyanlar oluyor. Muhtemelen fidan halinde iken aşırı soğuklardan etkilenebiliyor. Bu nedenle ekşi karayı sitedeki tavsiyeler üzerine aşı yerinden aşağıya dikimini yapıyorum. Bu şekilde fidanın aşısının soğuktan ölmesinin ve aşı uyuşmazlığı nedeni ile kırılmasının önlenmesini, fidanın aşıdan da kök atarak daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlanıyor. Ekşi kara dut dikerseniz bu konuya dikkat edersiniz.

Bambu konusunda reklamlardaki gibi olursa ben de hemen alacağım. ( 8-10 metre kadar boy yapan ) Sizdeki istediğimiz gibi olur ise hocamdan önce ilk sıradaki yerimizi alalım. :)

thunderon 16-01-2018 12:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1528115)
Nerede ne zaman okuduğumu hatırlayamıyorum ama ceviz ağacının salgıladığı sülfür gazının birçok bitki türünün gelişimini olumsuz etkilediği, fakat dut ağacına etki etmediğini öğrenmiştim.

Hatta şimdilerde yok edilmiş olan Meram'daki bağımızda ve komşu bağda, dut ve ceviz ağacı birlikteliklerinin tesadüf olmadığını düşünmüştüm.

Bende bu bilgiyi elimdeki şahdutu cevizlerin yanına dikerek test edeceğim :)

thunderon 16-01-2018 12:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1528141)
Benim yerimde aşılamış olduğum dut ağacı iki ceviz ağacının arasında. Su durumu yeterli olmadığı kayaların arasında olduğu için çok fazla gelişmemiş durumda. Ben biraz bakmaya başlayınca gelişim hızlandı. Hatta ekşi kara dut ve tatlı karadut çok fazla büyüdükleri için iki yıldır uç kısımlarını kesiyorum. Sulama yapmıyorum. Aşıdan kırılmaması için. Kabuk altı aşı yapınca biraz korumak gerekiyormuş.

Cevizi ev yakınına dikmemek gerekiyor.

Şahdut ben de aldım. Ancak arkadaşlardan sıkıntı olduğunu, hatta bir kısmının öldüğünü öğrenince ısıtılmayan ancak güneş olursa direk gören bir yere koydum. Beyaz olan nerede ise patlayacak derecede tomurcuk yaptı. Siyah olan ise ise kuruma modunda. Bakalım ilkbahara çıkabilecekler mi?

Yediveren denilen anladığım avustralya olan altıncı yılına girdi. İki yıldır üzerini kabarcıklı naylon kaplıyordum. Dün onu da tekrar sardım. Soğuklar nedeni ile etkileniyor bizim burada. Diğerlerinde ve özellikle ekşi karada fazla sıkıntı olmuyor. Fidan aşamasında aşı yeri yukarıda olanlardan kuruyanlar oluyor. Muhtemelen fidan halinde iken aşırı soğuklardan etkilenebiliyor. Bu nedenle ekşi karayı sitedeki tavsiyeler üzerine aşı yerinden aşağıya dikimini yapıyorum. Bu şekilde fidanın aşısının soğuktan ölmesinin ve aşı uyuşmazlığı nedeni ile kırılmasının önlenmesini, fidanın aşıdan da kök atarak daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlanıyor. Ekşi kara dut dikerseniz bu konuya dikkat edersiniz.

Bambu konusunda reklamlardaki gibi olursa ben de hemen alacağım. ( 8-10 metre kadar boy yapan ) Sizdeki istediğimiz gibi olur ise hocamdan önce ilk sıradaki yerimizi alalım. :)

İlk çıkacak sürgünler size (camouflage , Muda) gelecek İnşallah :p

thunderon 30-01-2018 07:33

5 Eklenti(ler)
Bahçenin son durumu

thunderon 30-01-2018 07:34

Bu hafta bahçede toprakla buluşan fidanlar;

*Kestane
*Nektarin ( Big top)
*Şahdut
*Buludu ve gül üzümü
*Böğürtlen
*Sığla ağacı
*Mabed ağacı
*Gül ibrişim
*Goji berry
*Meilland gülü (Caprice de meilland)
*Kırmızı ve siyah frenk üzümü
*Japon akağacı (Acer palmatum)
*Yasemin çiçeği
*3 adet aşılı antep fıstık ağacı
*1 adet aşısız antep fıstık ağacı
*Halfeti siyah gül
*Mürver ağacı(SAMBUCUS nigra Elderberry )

thunderon 01-02-2018 12:29

01.02.2018 de tropikmeyveciden aldığım fidanlarda dikidi.

*Kentucky champion pawpaw
*Prolific pawpaw
*Japon kara üzün ağacı
*Aşılı kaymak ağacı

thunderon 05-02-2018 08:53

Bu haftasonu da fırsatını bulup kendimi tarlaya attım ve aşağıdaki fdanları ektim
*Robinia pseudoacacia ,Beyaz Çiçekli Akasya, Yalancı akasya Fidanı
*LAGERSTROEMIA indica OYA AĞACI
*Hambales
*Kokulu siyah frenk üzümü

thunderon 13-02-2018 07:28

Bu haftasonu yağmur sonrası açan güneşi değerlendirip elimdeki son fidanlarıda bahçeye diktim.

*Angelo erik ( Erkenci ve geçci olarak 2 adet)
*Kastarca eriği
*Şeftali (Glohaven)
*Badem nonpeareil
*Badem texas
*Zengarden'dan aldığım Tarhun , Altın otu İmparator lavantası , Zahter ve Yerli mercanköşk
*Anadolu nanesi
*Beyaz yaban mersini (murt)

Ayrıca kendi çelik alıp diktiğim biberiye ve lavantalardan da çit yaptım.

thunderon 13-02-2018 07:36

Esfloradan aldığım berry'lerde yerini buldu. Osman Bey'e verdiği bilgiler için ayrıca teşekkür ederim. Berryler orman kenarına yarı gölge alana dikildi.

*Honeyberry ( Boreal beasty ve Boreal beauty )
*Jostaberry
*Blueberry (Bridge blue ,Darrow , Blue crop)
*Sizandra üzümü (vitalberry) Gölge alana dikildi.
*HAziran yemişi -Thissen
*Kivi -Jenny
*Çarkıfelek çiçeği

thunderon 19-02-2018 14:12

2 Eklenti(ler)
Ekim ayında atığım aküçgül tohumları büyüyor. Çabuk büyüyüp bu toprağı kapatsınlar.
Teraslama yaptığım için toprak verimsiz ve içerisinde çok fazla yabani tohm yok. aküçgülün faydalarını burada gözlemleyeceğim.

thunderon 20-02-2018 06:46

2 Eklenti(ler)
tarlaya davetsiz misafiler uğramış. Geçen hafta ektiğim yabanmersinini yerinden çıkarıp kenara atmışlar. Ormanda dolaşan ceylanlar vardı yandaki komşu bu ayak izi ona ait sanırım. Domuzda olabilir belki bilemiyorum.

thunderon 11-04-2018 10:36

2 Eklenti(ler)
Ektiğim ağaçlar uyanmaya başladı. Cevizlerde henüz uyanan yok. Gözler uzadı ama yaprak görünmüyor.
manzara ve kuş sesleri çok güzel. İnsanın burada yaşayası geliyor.

thunderon 11-04-2018 10:46

19 Şubattan sonra burada güncelleme yapmamışım bu tarihten sonra ektiğim fidanlar aşağıdadır;

*Girabolu (Viburnum opulus)
* Yalancı iğde (Hippophae rhamdoes) --Polimix1 , zemchuznitsa , orange energy
* Gojiberyy NQ1
*Çilek ( Fraggaria ananassa , franberry red , pineberry)
*Kış iğdesi (Elagnus ebbigei)
*Diyosporus lotus (Yabani trabzn hurması)
*Tombul yağlı fındık
*koshi armut
*beyaz kiraz
*mimoza
*Gümüşi iğde Eleagnus commutata (silverberry)
*Böğürtlen japanese wineberry
*Amelanchier spicata
*Amelanchier lamarcki
*Amelanciher rofundifolia
*Siyah ahududu (Rubus rosifolius
*Keçi söğüdü ( Salix caprea kilmarnock)

thunderon 11-04-2018 10:53

MArt ayının ilk haftasında da cevizlerin tepe budaması yapıldı. Ayrıca ekilen meyve ağaçlarında da budama yapıldı.

thunderon 19-04-2018 14:00

3 Eklenti(ler)
Bu kadar ekim yeter birazda fidaların büyümesi gözlemlemek lazım. Dün fidanların son halini çektim ;

gingko blbo
oya ağacı
murt

thunderon 19-04-2018 14:03

2 Eklenti(ler)
sığla ağacı
beyaz çiçekli akasya

thunderon 19-04-2018 14:06

3 Eklenti(ler)
ortanca
gülibrişim ağacı
erguvan ağacı

thunderon 20-04-2018 08:18

3 Eklenti(ler)
aronya
amerikan sarmaşığı
salkım söğüt ağacı

thunderon 20-04-2018 08:20

1 Eklenti(ler)
Karanfil ve zambaklar

thunderon 20-04-2018 08:21

1 Eklenti(ler)
magnolia susan

thunderon 20-04-2018 08:24

2 Eklenti(ler)
Zeytinlerde örümcekler var. Zarar verir mi bilemiyorum.

Muda 20-04-2018 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1531961)
tarlaya davetsiz misafiler uğramış. Geçen hafta ektiğim yabanmersinini yerinden çıkarıp kenara atmışlar. Ormanda dolaşan ceylanlar vardı yandaki komşu bu ayak izi ona ait sanırım. Domuzda olabilir belki bilemiyorum.

Sn. thunderon;

Kolay gelsin. Bahçeniz umarım istediğiniz gibi olur.

Hiç bir ceylan yaban mersinini yerinden çıkarıp kenara atmaz. Yerden sökecek tek hayvan yaban domuzudur. Bu konuda dikkat edersiniz. Ürünler olmaya başladığı zaman ziyaretleri artar.

Örümcekler umarım kırmızı örümcek değildir. Bahçenin her yanına yayılması durumunda çok kötü bir durum. Hava sıcaklıkları arttığı zaman ortaya çıkıyorlar. Bitkiyi ve çevresini düzenli olarak ilaçlayın isterseniz. Çok çabuk yumurtadan çıkıyorlar. İlaç yumurtadakine zarar veremiyor. Sanırım erginleşmemesi için üç gün ara ile ilaçlamak gerek. Konu başlığını okursunuz.

thunderon 03-05-2018 07:28

Gördüğüm kadarıyla kırmızı örümcek değil bunlar siyah nohut büyüklüğünde örümcekler. şimdilik kimyasal bir ilaçlama yapmayacağım ilerde ne olur artık göreceğiz.

thunderon 03-05-2018 07:35

4 Eklenti(ler)
Acer palmatum
Güz zeytini
Kızılcık ağacı
Siyah ahududu (Rubus occidentalis)

thunderon 04-05-2018 22:03

4 Eklenti(ler)
Mor salkım
nane
hanımeli
karakafes(Symphytum orientale)

thunderon 04-05-2018 22:09

4 Eklenti(ler)
şebboy
adaçayı
ahududu
keçi söğüdü

tarku 04-05-2018 23:33

Resmen botanik park.

its_just_a_ride 05-05-2018 14:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1539312)
karakafes(Symphytum orientale)

40 cm boylanan ingiliz varyetesi idi sanırım bu. Müthiş bir yer örtücü. 1 adet rizom sözü alayım o zaman şimdiden :).

thunderon 07-05-2018 07:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1539355)
40 cm boylanan ingiliz varyetesi idi sanırım bu. Müthiş bir yer örtücü. 1 adet rizom sözü alayım o zaman şimdiden :).

Zeytinburnu tıbbı bitkiler bahçesinden almıştım. Yerli karakafes otu diye geçiyor sanırım. Seneye rizomunuz hazırdır merak etmeyin:)

thunderon 07-05-2018 07:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1539317)
Resmen botanik park.

Ne gördüysem aldım gibi oldu bakalım zararlılardan ne kadarı ayakta kalacak:)

thunderon 07-05-2018 13:51

4 Eklenti(ler)
Biberiye
Mimoza
Ayvalık zeytin
Enginar

thunderon 07-05-2018 13:52

2 Eklenti(ler)
Yağmurlar sonrasında bahçedeki otlar büyümeye başladı en yakın zamanda temizlemek lazım ama vakit yok:(

shawshang 07-05-2018 14:26

bu kadar farklı çeşit dikmenin amacı nedir acaba ?

thunderon 07-05-2018 14:39

Alan büyük olduğu için bu bölgede yetiştirebilecek her fidanı alıp yetiştirmeye çalışıyorum. Şu an için dikilecek yerim kalmadı ve dikmeyi bıraktım artık bakım moduna geçtim:)

shawshang 07-05-2018 14:42

Yok demek istediğim elma, armut, ayva, zeytin, ceviz vb. dikmek varken acer palmatum niye ?

thunderon 07-05-2018 15:04

MEyve ağaçlarını yamaçlara diktim. Yaşam alanı olarak düşündüğüm alana meyve ağacı değilde daha çok gölge verecek veya görsel olarak değeri olan ağaçlardan ektim.

thunderon 09-05-2018 10:01

1 Eklenti(ler)
dere kenarı gölge alana diktiğim şizandra üzümü.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025