agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Başka türlü bir şey benim istediğim; ne ağaca benzer, ne de buluta ... (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/32630.htm)

iynk 15-02-2014 08:33

sayın gurcan keskin bu yazı ilede siz ayniyle hayallerimi tasvir ettiniz.. Az çok bunları yaşadığımız, sediri, emaye caydanligi, tavuklari, ahşap kapısı, evin önünde küçücük bir bostani, herseyden öte içindeki alınan her nefesteki mutluluk ve huzuru hissettiğimiz bir köyümüz vardı, bizi oraya bağlayan büyüklerimiz vardı.. Ama onları bir bir kaybedince insan anavatanindan kopmuş gibi hissediyor. Her daim gidebilecegim düşüncesi ve sanki kapıların her daim açık olduğunu bilmek insana ne büyük bir güven veriyormuş..

Allah ağız tadıyla huzur ve mutlulukla oturmayı nasip etsin size ve ailenize..

Yok yok bu sayfa bana hem iyi geliyor, hem de gelmiyor :)

agactoprak 15-02-2014 08:36

Ne de güzel yazmışsınız sayın gürcan_keskin,
Dileklerinize ben de katılıyorum

Atum 15-02-2014 09:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1249692)
Badanayı yaparken marangoz geldi.İzmirden arkadaşımdan aldığım çıkma mutfağı gösterdik.Rengi yeşil; çerçeveleri gümüş rengi bir mutfak.Sonra evimizin diğer marangoz işlerini gösterdik ustaya.3 adet altları çekmeli sedir, 3 adet duvardan duvara gömme gardrop, bir gömme fotmanto, banyo dolabı, mutfak dolapları... Ölçüleri aldı ustamız, birkaçgün sonra çağırdı bizi.10 bin lira hesap çıkartmışşşşş...oyyy oyyy oyyy nerelere gidamm
:eek:

10 bin lira mı? Yuh! yani... ;)

Siz en iyisi eşinizle birlikte belediyenin veya halk eğitimin marangozluk kursuna yazılın. :D

hosseda 15-02-2014 10:33

Sayın laparaki çok koşmayın ki nefesiniz tükenmesin. Herşey zaman içinde hallolacak yeterki sabredebilin.

Köydekiler evlerinde neyi nasıl halletmişler onu gözönüne alın. Hangi evde mükellef dolaplar, gardroplar var...

Siz işin anasını hallettiniz, danalar kolay...

laparaki 15-02-2014 11:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1249695)
Dört duvarı olsun.Penceresi,iki odası olsun.Bir verandası,ahşap kapısı olsun.Kırmızı kiremitli çatısı,bacasından tüten dumanı,önünde küçükte olsa bir bostanı,bostanın tam ortasında iki kolu yana açık burnu yere eğimli,yakası bağrı dağınık,pantolonu yamalı,dört köşe kasketli korkuluğuda olan bir evim olsun,benim olsun..:p Bostanda hıyar olsun,hıyarın yanına birde domates korsun,üstüne tere roka kattın mı organik organik afiyet olsun :p..Yazın tepede güneş olsun,güneş sarı,toprakta çiçek,çiçek sarı olsun,benim olsun...Börtü olsun böcek olsun,kapının önündeki çınar ağacının dalında ağustos böceği olsun.cırrrrrrr cırrrrrrr bağırsın dursun ama gözünün önünde olsun,senin olsun...Meyve ağaçları olsun,kiraz,kayısı,elma armut,nar,ayva olsun.Doğal olsun,elinin ucunda olsun...Bir yaz mevsimi evinin önünde,ağaçların altında serili sedirin olsun,sedirin üstünde minderlerin olsun,mindere oturmuş ağacın gövdesine yaslanmış,o sıcakta ansızın pöfürrrrrrrrr pöfürrrrrrrrr esen yele karşı keyfin yerinde olsun...Tandırın olsun veya taş fırının olsun.Odun ateşinde pişen somunların olsun.Taze taze sıcak sıcak..Karnın tok gözün pek olsun.İyi mi kötü mü bir evin olsun.Senin olsun.
Çoçuklarında olsun,evin neşe dolsun.Tavukların olsun yumurtası sıcak,pişirmesi rafadan olsun.Yerken yumurtayı ucundan kır çay kaşığı ile ye sonra güllerin dallarına takki karıncalara yuva olsun :p Evinde bereket olsun..
Yaz gibi kışı da olsun.Kışın kar yağsın,yağmuru olsun,çamuru olsun.Herşeye rağmen kırmızı kiremitli çatıdan su damlasın,damlayan suyun altına leğen koymak bi çare olsun.Olsun ama benim olsun.İyi kötü hayelimdeki bir evim olsun.Güzineli bir soban veya şöminen olsun.Odunların meşe olmasada zeytin olsun közü iyi olsun.Köze bir patetes,bir mantar korsun evin mis gibi koksun :p
Minik bir radyon olsun ama antika olsun,hani varya eski ahşap radyolar,az birazda cızırdasın çalarken neşen olsun veya bir pikap olsun.Pikapta taş plak,taş plakta Zeki Müren olsun,evinin içi muhazzam bir incelikte müzik dolsun.Korkma ruhun bu eşsiz güzelliğe teslim olsun :p
Güzineli sobanın üzerinde herzaman bir ırbık olsun,olsun ki sıcak suyun hazır olsun.Üstünde birde çaydanlık olsun,çayın demli ama az şekerli olsun,yudumlarken yavaş yavaş yeterki tadın yerinde olsun.Sohbet koyu olsun.
Yanında eşin olsun,çocukların olsun,mutluluk her daim senin olsun.Yeterki iyi kötü hayalimdeki bir evim olsun.Olsunda olsunnnnn.Ama yeterki benim ve hayalimdeki bir evim olsun......
Ah sayın Laparaki ahhh.Ne yaptınız böyle.Hani bazı şarkılar kendini anlattığı için insan şarkının içinde bulur kendini...Alıp götürür..
Çoğu insanında hayalidir böyle bir ev sahibi olmak.Bu yüzden çoğu insanın hayaline ortak oldunuz.En başından beri büyük bir keyifle sayfaları okudum ve fotoğrafları inceledim.Yeri geldi gecenin bu saatinde kahkahayı bastım :p
O kadar içten ve güzel duygularla anlatmışsınız ki gerçekten insan kendini içinde buluyor...Yüreğinize,emeklerinize sağlık.İnşallah yakın zamanda evinizi bitirir hayalinizdeki bu eve yerleşirsiniz.
Sevgilerle...

Hayal Et
Cennetin olmadığını hayal et
Eğer denersen bu kolay
Altımızda cehennem yok
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var
Hayat et bütün insanların
Bu gün için yaşadığını...
Hiç ülke olmadığını hayal et
Bunu yapmak zor değil
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok
Ve din de yok
Hayal et bütün insanların
Hayatı barış içinde yaşadığını
Mülkiyetin olmadığını hayal et
Yapabilir misin merak ediyorum
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok
İnsanların kardeşliği
Tüm dünyayı paylaştığını
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin
Ama tek ben değilim
Umarım bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek vücut olarak yaşar...

laparaki 15-02-2014 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1249733)
Hayal Et
Cennetin olmadığını hayal et
Eğer denersen bu kolay
Altımızda cehennem yok
Üstümüzdeyse sadece gökyüzü var
Bu gün için yaşadığını...
Hiç ülke olmadığını hayal et
Bunu yapmak zor değil
Öldürecek ve uğruna ölecek bir şey yok
Ve din de yok
Hayal et bütün insanların
Hayatı barış içinde yaşadığını
Mülkiyetin olmadığını hayal et
Yapabilir misin merak ediyorum
Hırsa ve açgözlülüğe gerek yok
İnsanların kardeşliği
Tüm dünyayı paylaştığını
Benim bir hayalci olduğumu söyleyebilirsin
Ama tek ben değilim
Umarım bir gün sen de bize katılırsın
Ve dünya tek vücut olarak yaşar...

Gürcan Bey ; yazdıklarınızı okuyunca aklıma John Lennon'dan İmagıne geldi..şehir yaşamında yapay ilişkilerle donanmış ve gittikçe kendinden uzaklaşan bizlere ; ortak heveslerimizi öyle güzel ifade etmişsiniz ki; aydınlık yarınlar dilerim size de ...

laparaki 15-02-2014 11:59

Olacak iş değil; marangozla sıkı bir pazarlığa oturduk..7500 liraya anlaştık..Aslına bakarsanız çok uyguna geldi..çünkü koltuk takımı almaya kalksak bu fiyat zaten..ama ben koltuk takımı yerine sedirleri tercih ettim ; üstelik evin tüm marangoz ihtiyaçlarıda bu fiyata dahil...iki gün sonra biz badana yaparken marangoz mutfağı istediğimiz şekle dönüştürüp getirdi bile...eksikleri var ama bu şekliyle görün istedim :)

laparaki 15-02-2014 12:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1249744)
Olacak iş değil; marangozla sıkı bir pazarlığa oturduk..7500 liraya anlaştık..Aslına bakarsanız çok uyguna geldi..çünkü koltuk takımı almaya kalksak bu fiyat zaten..ama ben koltuk takımı yerine sedirleri tercih ettim ; üstelik evin tüm marangoz ihtiyaçlarıda bu fiyata dahil...iki gün sonra biz badana yaparken marangoz mutfağı istediğimiz şekle dönüştürüp getirdi bile...eksikleri var ama bu şekliyle görün istedim :)

buyrun fotoğrafı..

laparaki 07-05-2014 21:52

Hu hu huuu;) beni unutmadınız umarım.ben sizleri ve ağaçlar.net' İ unutmadım. Bu kadar uzun yazamamamın sebebi var elbet. 16 yıllık meslek yaşamımda büyük değişiklik oldu.doğal olarak yeniden göreve başlayan biri gibi hazırlık ve çalışmalar yapıyorum sürekli. Bu arada köy evimi ihmal ettim mi, aslaaa :-)evimizin marangoz işleri bitti.banyo ve wc kaldı. Sonra yerler yapılacak. Artık dış cephe ve bahçe düzenlemesi yavaş yavaş olacak.23 nisanda zoraki izin alarak kısa bir köy kaçamağı yaptık.ama ot temizlemekten ve eşimin dere kenarına ektiği cevizlerle ilgilenmekten fotoğraf çekemedim.

laparaki 07-05-2014 22:33

4 Eklenti(ler)
İşte çekebildiğim birkaç fotoğraf.

TRAKLI 07-05-2014 22:35

Sizi unuturmuyuz sabırsızlıkla yeni aşamaları bekliyoruz. Eh tatilede az kaldı hani.
Müdürmü müdür yardımcısımı :D :D

laparaki 08-05-2014 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TRAKLI (Mesaj 1281034)
Sizi unuturmuyuz sabırsızlıkla yeni aşamaları bekliyoruz. Eh tatilede az kaldı hani.
Müdürmü müdür yardımcısımı :D :D

Branş değişikliği yaptım,yok yükseklerde gözüm :rolleyes: sayın TRAKLI...

laparaki 08-05-2014 18:53

1 Eklenti(ler)
Ben sanırım en çok köyde çektiğim fotoğrafları paylaşıcam.Çünkü en sevdiğim bu :)

laparaki 08-05-2014 19:08

2 Eklenti(ler)
Cevizlerin olduğu tarlada bir turuncu kelebek :rolleyes:

laparaki 08-05-2014 23:51

2 Eklenti(ler)
Yoruma gerek var mı ???

laparaki 10-05-2014 00:58

1 Eklenti(ler)
Evimizin bahçesine çiçeklerin üzerine şöyle bir sanat eseri nasıl olur ki...Çok seviyorum bu çalışmayı.

pria 10-05-2014 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1198823)
çok sağolun canlar ...evini bizim gibi kendisi yapmak isteyenler ; ruhunda kaçıklık olanlar için..

Heykeliniz muhteşem, orijinal..

Size hediyem olsun bu güzel şiir sayın laparaki..

http://www.agaclar.net/forum/1282020-post414.htm

Esprili anlatımlarınızı, doğaçlamalarınızı zevkle okuyorum..Selamlar..

Cumhur Tonba 10-05-2014 23:54

Başka türlü bir şey benim istediğim; ne ağaca benzer, ne de buluta

Başlık dikkatimi çekti ve rotayı hemen buraya çevirdim.
İyi ki çevirmişim. Yolu öğrendim.
Koyunlar, kelebekler ve sanat eseri çok enfes.

Ben her bahar aşık olmam ama
Her bahar gitmek isterim.
Gittiğim olmadı hiç,
Ama olsun... İstemek de güzel.

Can Yücel

gürcan_keskin 11-05-2014 00:05

Sayın laparika hoş geldiniz.
Unutur muyuz hiç sizi?
Vallahi hotmailden mesaj attığımı hatırlıyorum az çok nerelerdesiniz diye? :p
Uzunnnn zaman oldu. Köyden görüntüler çok güzel bu arada.
Yeni branşınızda hayırlı olsun.
Sevgilerle...

laparaki 11-05-2014 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1282479)
Heykeliniz muhteşem, orijinal..

Size hediyem olsun bu güzel şiir sayın laparaki..

[url]http://www.agaclar.net/forum/1282020-post414.htm[/url

Esprili anlatımlarınızı, doğaçlamalarınızı zevkle okuyorum..Selamlar..

Çok teşekkür ederim. Can babaya ayrı bir sevgim vardır hep. Evimiz az çok içine girilebilir hale gelsin de,balkonda sınırsız sessizlikte kitap okuyup,Esen rüzgarda hafifçe üşüyüp el örgüsü kalın şala sarınmak güzel olacak güzel.arada bir türkü de çığırmak gerek :p

laparaki 11-05-2014 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1282498)
Sayın laparika hoş geldiniz.
Unutur muyuz hiç sizi?
Vallahi hotmailden mesaj attığımı hatırlıyorum az çok nerelerdesiniz diye? :p
Uzunnnn zaman oldu. Köyden görüntüler çok güzel bu arada.
Yeni branşınızda hayırlı olsun.
Sevgilerle...

Evet uzun zaman oldu. Anlattım sebeplerini ama birde şu varki,eve başlarken arabamızı satmıştık.o yüzden köye gitmek her açıdan zor oldu. Ama "umut fakirin ekmeği; ye memet ye" demişti sanırım Nazım... Güzel günler göreceğiz... ;)

laparaki 11-05-2014 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1282755)
Evet uzun zaman oldu. Anlattım sebeplerini ama birde şu varki,eve başlarken arabamızı satmıştık.o yüzden köye gitmek her açıdan zor oldu. Ama "umut fakirin ekmeği; ye memet ye" demişti sanırım Nazım... Güzel günler göreceğiz... ;)

Bu arada hotmaile bakmamış olabilirim. Farkında bile değilim mesajınızın, kusura bakmayın. Hakkaten yoğun günler geçiriyoruz.

laparaki 11-05-2014 21:09

1 Eklenti(ler)
Evimizin önündeki tarlada sürekli koyunlar oluyor.Sahibi oraya bırakıyor, sanırım akşama kadar otlanıyorlar. Mutfak camından ilk gördüğüm bu koyunlar olacak her zaman. Ve ben bunu seviyorum. :D

iynk 12-05-2014 10:31

Arada bir bende çekip gitmek istediğimde açıp sayfanızı okuyorum, inanın umut doluyorum ;)

Özellikle cumbanızın son halini merakle beklemekteyim, zevkle takipteyim :)

laparaki 12-05-2014 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iynk (Mesaj 1282802)
Arada bir bende çekip gitmek istediğimde açıp sayfanızı okuyorum, inanın umut doluyorum ;)

Özellikle cumbanızın son halini merakle beklemekteyim, zevkle takipteyim :)

Teşekkür ederim ilginize.Benide yüreklendiren ağaçlar.net oldu zaten. Birilerinin bu işi başardığını görmek, süreci ansızın başlatıp;hızlandırmama sebep oldu. Benim heybemde sadece isteğim ve azmim vardı;buna karşın benden önce bu işi ustalık ve donanımla yapmış olan üyeler bana hep saygı ve sabırla destek oldular buradan;çokbilmişlik taslayıp beylik laflar etmediler. Hakkaten iyiki varsınız ;)

laparaki 12-05-2014 11:37

Bu arada arşivimdeki bir çok fotoğrafı sistem kabul etmiyor. Telefonumum ayarları ile oynadım sa da olmuyor. Buradan yetkililere sesleniyörümmm :Zeki Müren 'de bizi görecek miiii :rolleyes:

laparaki 28-06-2014 01:48

Gidiyoruzzz

Oleyyyy !!!!Bir çalışma yılı daha bitti.Yarın sabah köye gidiyoruz.Ustalar banyo ve diğer ufak tefek işleri yapıyorlar.Geçen hafta Küçük bir kamyonetle köye evimiz için eşya gönderdik.Yaz tatilinde 2 ay boyunca yine dolu dolu çalışacağız.Umarım fırsat buldukça fotoğraf yüklerim...sanırım bizim tatil anlayışımız bu köy evi yüzünden oldukça değişti...şimdi siz benim pinterest panomdan bir kaç fotoyla idare edin...sonra görüşücez bol bol..bana inşaatın tozlu yolları ; size plaj kumları...
[Adaletin bu mu dünya :p)

laparaki 28-06-2014 01:58

1 Eklenti(ler)
Ben zaman sınırı nedeniyle banyomu beyaz yaptırdım ama ruhumdaki budur mesela :rolleyes:

laparaki 28-06-2014 02:07

1 Eklenti(ler)
Şu tutacaklardan yakmayan anneye anne denir miii :p

laparaki 28-06-2014 02:11

1 Eklenti(ler)
Dekorasyon için illa para harcamaya gerek yok ki :rolleyes:

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025