agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Başka türlü bir şey benim istediğim; ne ağaca benzer, ne de buluta ... (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/32630.htm)

Lazuti 14-09-2013 01:37

Kaç bin tuğla gitti ?

laparaki 14-09-2013 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti (Mesaj 1199261)
Kaç bin tuğla gitti ?

sayabildiğimi sanmıyorum..ama ciddi soruyorsanız eşime sorayım ;)

laparaki 14-09-2013 19:34

1 Eklenti(ler)
tanıştırayım ,burasa mutfak...köyün yamaç tarlalarına bakan kocaman bir penceresi var.aynı zamanda verandaya açılıyor..mutfak salon arası kapı almayacak..belki sade bir geçiş..

laparaki 14-09-2013 19:37

1 Eklenti(ler)
salon burası..bir tarafında camekanlı dışarıya çıkık bir sedirli cam önü olacak ..karşı duvarda yine geniş bir pencere ; verandaya açılıyor..

laparaki 14-09-2013 19:39

1 Eklenti(ler)
burası salonun sedir kısmı...

laparaki 14-09-2013 19:41

görünen toprak alan 500 metrekare..buraya sebze ekeceğiz..evimiz toplamda 1 dönüm üzerine kurulu..yeter de artar bize :)

Lazuti 14-09-2013 20:42

Hayırlı uğurlu olsun :) Essah soruyom :)

laparaki 15-09-2013 00:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lazuti (Mesaj 1199507)
Hayırlı uğurlu olsun :) Essah soruyom :)

Yaklaşık 5 bin tuğla gitmiş...bilginize Lazuti :)

Lazuti 15-09-2013 02:19

Teşekkürler ;)

laparaki 15-09-2013 22:43

5 Eklenti(ler)
evimizin birkaç eksiği dışında kabası bitti...Artık köyde değiliz..malum işbaşı ; hayat normale döndü ne yazık ki.şimdi iç sıva yapılıyor..çerçeve cam işleri verildi ; yapılıyor.. sonra daha çok iş var..asıl şimdi başlıyor :) ben sizi biraz fotolarla oyalayayım ara ara...çünkü bu süreçte köye gitmek güç görünüyor..zaten biraz ilerlesin istiyorum birşeyler..öyleyse ben size geçen sene köyde çektiğim sonbahar fotolarını sunayım da..güz gelmeden sararıp solalım...sizi bilmem ama sonbahar benim en sevdiğim ;)

sonkez 16-09-2013 09:50

Sizi kıskanmamak elde değil....Benim hayallerimi paylaşıyorsunuz.....Büyük beğeniyle takip ediyorum.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...Rabbim kolaylıklar versin...

laparaki 16-09-2013 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1199844)
Sizi kıskanmamak elde değil....Benim hayallerimi paylaşıyorsunuz.....Büyük beğeniyle takip ediyorum.Umarım herşey dilediğiniz gibi olur...Rabbim kolaylıklar versin...

çok sağolun.hayallerimiz hep olsun; hangi alanda olursa olsun :)

zelish 17-09-2013 11:49

Sevgili laparaki,

Hoşgeldin (İzmir'e) ;)

Sonbahar fotoğrafların çok güzel bende bir güz çocuğu olarak sonbaharı ayrı bir severim. :)

Gördüğüm kadarıyla bahçeni bellemişsin. Diyorum ki, hangi agacı nereye, hangi çiçeği nereye, hangi bölge sebze bahçesi olacak gibi bahçe planını da oluşturursan, bu vesile ile agaclarını ekimde dikip belkide evine tasındıktan sonra meyvelerini bile önümüzdeki sene yiyebilirsin. ;)

Genede bilirkişilere danışmakta fayda var :)

laparaki 17-09-2013 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 1200200)
Sevgili laparaki,

Hoşgeldin (İzmir'e) ;)

Sonbahar fotoğrafların çok güzel bende bir güz çocuğu olarak sonbaharı ayrı bir severim. :)

Gördüğüm kadarıyla bahçeni bellemişsin. Diyorum ki, hangi agacı nereye, hangi çiçeği nereye, hangi bölge sebze bahçesi olacak gibi bahçe planını da oluşturursan, bu vesile ile agaclarını ekimde dikip belkide evine tasındıktan sonra meyvelerini bile önümüzdeki sene yiyebilirsin. ;)

Genede bilirkişilere danışmakta fayda var :)

Zelish'çim ; henüz bahçeyle ilgilenemiyoruz..hem sık sık gidemiyeceğiz artık; hem de evle ilgili o kadar yapılacak iş var ki...uzaktan organize etmek çok zor..yinede bahçe ve çiçeksever biri olarak saksılarda fide büyütüp ; yavaş yavaş hazırlanıyorum.gördüğün bellenmiş alan 500 metrekare ve sadece sebze ekilecek buraya..meyve ağaçlarını sınırlara ekmeyi düşünüyoruz..çiçek işi çok özel bir iş..burada yardım isteyeceğim güzel yürekli insanlar var...şimdiden duyurulur :p

laparaki 17-09-2013 18:56

5 Eklenti(ler)
günlerdir beklediğim yağmur sonunda dün gece yağdı İzmir'e. ne güzeldi :) fotoğraflar köyümden ama ..buyrun sonbahar severler :)

iynk 18-09-2013 13:30

Kuvvetle muhtemel bir çok kişi sayfanıza gelince şööyle bir iç geçirip, keşkeleri ardı ardına sıralıyordur. Ya da en azından ben öyleyim :)

Hayalimi siz gerçekleştirmişsiniz, ne mutlu size..Mutlu ve keyifli sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmenizi diliyorum.. Umarım sırada, bu hayatı özleyen birisi olarak ben varımdır :)

Bu arada ben de sonbaharcıyım.. Fotoğraflara bayıldım ;)

semracan 18-09-2013 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1200309)
günlerdir beklediğim yağmur sonunda dün gece yağdı İzmir'e. ne güzeldi :) fotoğraflar köyümden ama ..buyrun sonbahar severler :)

Çok güzel resimler harika gözüküyor'lar en sevdiğim mevsim sarı sonbahar hazan mevsimi de derler...

laparaki 19-09-2013 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iynk (Mesaj 1200537)
Kuvvetle muhtemel bir çok kişi sayfanıza gelince şööyle bir iç geçirip, keşkeleri ardı ardına sıralıyordur. Ya da en azından ben öyleyim :)

Hayalimi siz gerçekleştirmişsiniz, ne mutlu size..Mutlu ve keyifli sevdiklerinizle birlikte vakit geçirmenizi diliyorum.. Umarım sırada, bu hayatı özleyen birisi olarak ben varımdır :)

Bu arada ben de sonbaharcıyım.. Fotoğraflara bayıldım ;)

Umarım beklediğiniz ; planladığınız zaman diliminde değil ; bizim ki gibi spontane bir şekilde hayallerinize ulaşırsınız sizde..bu arada ukalalık yapmayayım ; henüz başındayım bende..pek bir şey başarmış sayılmam...sonbahar yağmurlarınız bol olsun öyleyse ;)

laparaki 19-09-2013 21:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi semracan (Mesaj 1200544)
Çok güzel resimler harika gözüküyor'lar en sevdiğim mevsim sarı sonbahar hazan mevsimi de derler...

Öyleyse '' gitme ...sonbahar oluyorum ... sonrası hiç....'' diyelim mi; Ahmet Arif'ten :)

laparaki 19-09-2013 21:20

2 Eklenti(ler)
Yaşasın kötülük ..ki ki kiii ;)

hozat 19-09-2013 21:41

Hayırlı olsun,

Zengin ruh dünyana renk katan,katıksız uslubunla hoş geldin.

Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat sana ve ailene onları getirsin.
Emekli meslektaşın...sevgilerimle

laparaki 19-09-2013 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1200993)
Hayırlı olsun,

Zengin ruh dünyana renk katan,katıksız uslubunla hoş geldin.

Yüreğin hangi güzel şeyler için çarpıyorsa, hayat sana ve ailene onları getirsin.
Emekli meslektaşın...sevgilerimle

'' Yaşamak ;
bir ağaç gibi ; tek ve hür ,
ve bir orman gibi kardeşçesine..
bu davet bizim.. ''
Nazım Hikmet Ran

Henüz bu kadar başındayken ; en samimi daveti sizden aldım öğretmenim..Işığınız ışığımdır..Sevgimle kalın..

laparaki 19-09-2013 23:22

1 Eklenti(ler)
Size bahsettiğim ; salonda sözde içine sedir yapacağımız bölüm... makine mi kötüymüş ; psikolojim mi bilemiycem ; fotoğraf pek bir berbat çıkmış :rolleyes:

laparaki 19-09-2013 23:37

Şu an neler oluyor derseniz ( demezseniz ben derim napayım artık :rolleyes: )

Yalnız beni yakında siteden ihraç edecekler gibi bir his var içimde ; bu ne kuralsızlık diye..hadi bakalım hayırlısı ;)
Neyse gelelim evimize..fazla takıntılı bir doğalcılık durumum olduğundan ; çerçevelerden yere her türlü malzemenin doğada olduğu şekliyle kullanılması taraftarıyım..lakin durum çarşıya **** ustanın eline düşünce hızlı bir biçimde değişebiliyor..çerçeveleri yerli çam ahşabı olarak sipariş ettik; gelip ölçüleri aldılar..bu arada ben ışık alan evleri çok sevdiğimden ; pencerelerimizi geniş tuttuk.. hayalimde dışı beyaz kireçten boyalı ; demir mavi kepenkli bir ev varken ; hoşçakal dedim kendilerine.. böyle olunca ; gelen giden bize '' her yaz gelince ahşaba bakım yapmanız gerek; olmaz zor iş '' dedi durdu..sonunda pes ettik..kahverengi p.v.c ; camlarında içinde bölmeli olanları seçtik..Veda ettiğim ilk prensip bu oldu :(
Dış kapımız sürekli kara ve yağmura ; Balıkesir'in uzun ve çok soğuk geçen kışına direk maruz kalacağından ; bir demir ustasına gittik..oturup 5 dakikada aklıma gelen ilk kapı modelini çizdim ..Bayramda fotoğraflayacağım umarım..

laparaki 19-09-2013 23:48

3 Eklenti(ler)
Dere kenarında gezerken bana çığlık attıran çiçekler..( şimdi çiğdem desem ya değilse ; kardelen zaten değil ) çiçekten kaldın ; oturr !!
Aslında çok koyu morlar; ama makinem pek kalitesiz; açık renk çıktılar :rolleyes:

laparaki 20-09-2013 00:04

2 Eklenti(ler)
Doğal böğürtlenler..bizde karamuk derler..geçen yıl bahçede meşe odunlarının üzerine kazanlara koyup reçel yapmıştık kendilerinden..
Bu arada inşaat sırasında köyde az malzemeyle çok şey yapıldığını bire bir yaşadım..örneğin 2 meşe odunuyla ; kuzinenin içinde tavuk yemeği ; üzerinde kızartma ve çay yaptığımda ; hala sobada odunlar bitmemişti..çok şaşırdım..doğa bize yiyeceğimizide yakacağımızıda veriyor..mesele bu sistemde yaşayabilmek; tabi gerçek doğal yaşamdan bahsediyorum..bu da herkese göre değil; ütopik olmamak gerek..

laparaki 20-09-2013 00:10

1 Eklenti(ler)
İzmir'den gelen arkadaşlarımızı dereye doğru gezmeye götürmüştük..evimizin altından geçip köprüyü geçince ; geriye dönüp bakmak geldi içimden..Aaaa ; evimiz köprüden görünüyorr !! olmuştu tepkim..Bu kadar megalomanlık iyi birşey değil hakkaten de :rolleyes:

semracan 20-09-2013 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi laparaki (Mesaj 1199049)
Her mutsuzluğun ötesinde yine yaşam bekler..Ama insana özgü bir yeteneksizliktir yaşayamamak !..Yoksa hangi balık boğmuş kendini ; Hangi serçe atlamış damdan...!

Dostoyevski

Bu resimlerde en güzel resim biberli teyzem çok tatlı ya:) aklıma bir an kiraz dan küpe yaptığımız biberden kolye yaptığımız günler geldi ruhumuzmu yaşlanmış yoksa biz mi dedim bir ara...

sonkez 20-09-2013 09:13

Bu yabani çiceklerde bahçenin bir kıyısında yerini alsın bence..Çok güzeller...

iynk 20-09-2013 15:55

Sayfanızın daimi üyesi oldum bilginiz olsun, olur olmaz zamanlarda uğruyorum izniniz olmadan..

O fırındaki ekmeklerde aklım kaldı.. Offff bayram arefesi gelse de annemle fırında ekmek yapsak en haşhaşlısından :))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025