agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları) (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/)
-   -   Köy evini tamir etmek (https://www.agaclar.net/forum/buralardan-cekip-gitmek-ev-yapimlari/31440.htm)

Selehattin 67 02-09-2013 21:45

köy evleri her zaman ilgimi çekmiştir çocukluğum hariç hiç köy evlerinde kalmadım belki o sebepten dolayı oturduğum evi köy evine [ modern ] benzetmeye çalıştım evin her tarafı ağaç taban ve tavan lambiri tahta me yaparsınızki şehirde olduğumuz için duvarlar hariç ne yaparsınız elimizden bu kadar geldi hep bir köyde yaşayıp emekli olup küçük bir bağ bahçeyle uğraşmayı istemişimdir herkese selamlar sevgiler saygılar ;) ;) ;)

korucak 06-09-2013 18:44

Bizim köyde boş oturulmaz

1 Eklenti(ler)
Ustaların olmadığı günlerde bahçe musluğuna küçük bir yalak yapılır...

korucak 06-09-2013 18:48

Bizim köyde hiç boş oturulmaz

1 Eklenti(ler)
Ustalar yokken boş oturana salça yaptırırlar :

Önce 80 kg.domates ayıklanır. (resimde yokum ama bende ayıkladım :) )

korucak 06-09-2013 18:50

1 Eklenti(ler)
Sonra domatesler Hüseyin dayı'nın nezaretinde ezilir.

korucak 06-09-2013 18:52

1 Eklenti(ler)
Sonra odun ateşinde kaynatılır..

korucak 06-09-2013 18:55

1 Eklenti(ler)
Kaynatma işi karıştırarak, gece yarısına kadar sürer...

korucak 06-09-2013 19:01

1 Eklenti(ler)
Bir gece bekletip, ertesi gün tekrar kaynatılır. Artık salçamız şişelenmeye hazır, sıcak sıcak şişelenip, sişeler ters çevrilip 1-2 gün bekletilecek...

korucak 06-09-2013 19:11

Bizim köyde salça kaynatıldıktan sonra,

1 Eklenti(ler)
Hüseyin dayı'nın bahçesinde, Hüseyin dayı'nın bağının üzümleri,Hayriye teyze'nin salamura beyaz peyniri, komşu teyzenin lokum ekmeği ve çay ile gece yarısı sohbeti yapılır...

Ahmet Çetinkaya 06-09-2013 20:01

Köy hayatının keyfini sürmeye başlamışsınız .

Komşularınızla nice güzel muhabbetlere

yağmur 06-09-2013 21:28

Benim köye gittiğimde farkettiğim ve çok hoşuma giden şey zamanın akışı. Sanki zaman yavaş akıyor. Her şeye vakit yetiyor. Şehirdeyse bir sürü ayrıntı, detay, hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı. Çok güzel fotoğraflar imrendim.

korucak 07-09-2013 08:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağmur (Mesaj 1196747)
Benim köye gittiğimde farkettiğim ve çok hoşuma giden şey zamanın akışı. Sanki zaman yavaş akıyor. Her şeye vakit yetiyor. Şehirdeyse bir sürü ayrıntı, detay, hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşı. Çok güzel fotoğraflar imrendim.

Teşekkür ederim, kocaman bir şehrin kocaman gürültü,patırtı,trafik,stres ve hay-huyundan sonra köy, gerçek bir yavaş şehir gibi geliyor. (tabii şimdilik, tam zamanlı yaşamaya başlayınca nasıl olacak göreceğiz...)

korucak 07-09-2013 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çetinkaya (Mesaj 1196725)
Köy hayatının keyfini sürmeye başlamışsınız .

Komşularınızla nice güzel muhabbetlere

Teşekkür ederim, onlar bize çok yakın durdular,biz de hiç yabancılık çekmedik...

korucak 07-09-2013 08:20

Aslında "bizim köyde" tarhana da yapılır. Ama onu ben yapmadım, Eşim köydeki arkadaşları ile birlikte yoğurup ufaladı. Şimdi güneşe serilmiş kuruyorlar. Söylediğine göre onların ki çok daha eğlenceli bir çalışma olmuş. :))

elve 08-09-2013 00:03

afiyet olsun ellerinize sağlık...

alideryacengel 08-09-2013 11:03

biber salçası yapmayı da deneyin sayın korucak.o da çok lezzetli oluyor.

yunusx 08-09-2013 16:41

Tahta kurusu ve böcekler için ilaçlamayı da unutmayın.Evin içinde eski ve orjinal mekan ya da eşyalar varsa restore ederek koruyunuz çok güzel olur.

korucak 08-09-2013 19:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel (Mesaj 1197132)

Bu yılın salça etkinliğini bitirmiş bulunuyorum.:) Aslında sizin tavsiyeniz talep olarak bana iletilmişti de, ben duymazdan gelmiştim... Seneye inşallah...

korucak 08-09-2013 19:53

Sn.yunusx,
Evin içinde orijinal sayılacak bir eşya yok ama, evin kendisi orijinal.Bu yüzden evde hiçbirşeyi değiştirmedik. Sadece ıslak mekanlarda fayans kullandık.Bunun dışında kullandığımız malzemeler yerel ve aslına uygun malzemeler.
Böcek ve tahtakurularına gelince onları hiç dert etmiyorum. Çünkü çevreye zarar vermeden onları etkisiz hale getirecek ürünlere sahibim. Sağlıkla kalın.

Ahmet Çetinkaya 08-09-2013 20:33

Sayın korucak sizden etkilenmiş olacağım ki , kerpiç bir eve talip oldum. Anlaşırsak inşaata başlayacağız. açıkçası inşaat işinden de korktuğum için fiyatı biraz düşük verdim. Bi kaç güne belli olur bakalım.

İnşaat maliyeti toplamda kaçı buldu sizin.

alaoğlu 08-09-2013 20:54

Sayın Korucak.Evi(m)iz ne durumda?

alideryacengel 09-09-2013 04:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yunusx (Mesaj 1197215)
Tahta kurusu ve böcekler için ilaçlamayı da unutmayın.Evin içinde eski ve orjinal mekan ya da eşyalar varsa restore ederek koruyunuz çok güzel olur.

köy yerinde böcekler olmadan olmaz.ne de olsa onlar oraların yerlisi :) ama tahta kurusu ile de yaşanmaz.neyseki bayramiç köylerinde tahta kurusu yok.4 yıl yaşadım , ne gördüm ne de duydum.
2001-2005 arasında istanbul fatihte , haliç caddesinde oturdum.oturduğum evde tahta kurusu olduğunu gördüm.ben ilaçla temizledikçe bir ay geçmeden evimi tahta kurusu sarıyordu ve yeniden ilaçlıyordum.sonradan anladım ki ben ilaçla temizledikçe etraftaki evlerden geliyormuş.

korucak 09-09-2013 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Çetinkaya (Mesaj 1197275)
Sayın korucak sizden etkilenmiş olacağım ki , kerpiç bir eve talip oldum. Anlaşırsak inşaata başlayacağız. açıkçası inşaat işinden de korktuğum için fiyatı biraz düşük verdim. Bi kaç güne belli olur bakalım.

İnşaat maliyeti toplamda kaçı buldu sizin.

Hayırlı olsun, inşaat maliyeti tahmin etmek ne yazıkki çok zor,önceden fiyatlar alıp planlamalar yapıyorsunuz ama işin içine girince yeni fikirler, yeni değişiklikler/ihtiyaçlar herşeyi değiştirebiliyor. Ben, dikkatlice hesaplayıp ihtiyat payını da ilave edip 20,000 TL bütçe ayırmıştım. Galıba 25,000 TL civarında bitecek... Şunu da ilave edeyim; zamanınız varsa işin başında durun,bazan gerilirsiniz,bazan sıkılırsınız,bazan gülüp bazan da yorulursunuz ama çok da keyif alırsınız,Çünkü pekçok kişinin yapmaya cesaretb edemediği bir işi başarmış olacaksınız. Kolay gelsin...

korucak 09-09-2013 09:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alaoğlu (Mesaj 1197278)
Sayın Korucak.Evi(m)iz ne durumda?

Sn.aloğlu,

Şu sıralar evin içi ile uğraşıyoruz,banyolar bitti,son odanın zemin ve tavanı ahşap kaplanacak. 1-2 Gün içinde resimlerini koyabileceğimi umuyorum. Gecikmenin nedeni, marangozumun önce böbrek taşı, sonra da romatizması. Bu yüzden bir daha böyle bir işe kalkışırsam, önce ustalardan tam teşekküllü heyet raporu istemeyi düşünüyorum.:)

simetri 09-09-2013 13:25

Sayın korucak. Restorasyon, tadilat ve imalat işlemlerinizi merak ve takdirle takip ediyorum. İşlemleri çok ekonomik bir bütçe ile başarmış olduğunuzu görüyorum. başarılarınızın devamını diliyorum. Bir merakım şu. Kerpiç evlerinin depreme dayanıklılığı konusunda bir çalışmanız oldu mu? Evinizde bu yönde bir iyileştirme yaptınız mı ?

korucak 09-09-2013 19:15

Sayın simetri,
Önce teşekkür ederim. Ekonomik bütçenin sırrı da galiba çok araştırmak ve dost edinmek...
Deprem konusuna gelince; İstatistiklere göre, toprak damlı ve kerpiç evler depremde en büyük hasarı görüyor. Ama ölüm ve yaralanmalar o kadar çok değil.( Bunun sebebi bu tip evlerde yaşayanların sayısının az olması da olabilir.) Kerpiç evlere kümes teli ile sıva altı sağlamlaştırma veya oto lastikleri ile duvar güçlendirmesi yapılabildiğini biliyorum. Ben bunların herhangi birini uygulamadım. Evin içindeki maderler ve çamurbasanların hepsini inceledim. tamamı kestane, çıralı çam, ya da gobar meşesi. bu ağaçlara çivi çaksanız geri gelmiyor. (çakmak bile zor oluyor ya..) Evin yerden itibaren 1.5, bazı yerlerde 2 mt.lik kısmı taş örme. Köşe bağlantılarında da bir hata göremedim. Netice de eve güvendim. Biraz da alın yazısı,kader ya da nasıl adlandırıyorsanız ona güvenmek gerektiğini düşünüyorum.
Diğer taraftan; yaşadığımız şehirlerde,40-50 yıllık, bitişik nizam, tamamı beton, deniz tuzu nedeniyle demirleri erozyona uğramış, çimentosundan demirinden çalınmış, yapım kalitesini bilemediğimiz evlerde ne kadar güvende olduğumuzu kendime sorunca, cevabım: "kerpiç ev" oluyor. Sağlıkla kalın...

yunusx 09-09-2013 20:29

1 Eklenti(ler)
Avlu kapınız ya da evin giriş kapısı ahşapsa resimlerdeki aksesuarlardan takılabilir..Eviniz çok güzel maaşallah

korucak 13-09-2013 09:47

2 Eklenti(ler)
Dün öğlen vakti evin mutfak ve giriş bölümlerinin seramik döşenmesi tamamlandı. 2-3 gün sonra temizlenip derzler dolacak. Ben de birkaç gün ara verip İstanbul'a döndüm.
Denize doğru bir masada,biraz mehtap eşliğinde ve (maalesef milli olmayan) beyazlaşan şeyle birlikte dostlarla sohbet benim akülerimi doldurmaya yetecektir diye düşündüm ve yola çıktım. Akşam saat 22.00 civarı Kadıköy'deyim, Evimin önünde resmisi,sivili polisler, coplar,kalkanlar,biber gazı yanan genzim ve gözyaşlarim. Canım İstanbul, hoşbulduk :))

korucak 13-09-2013 09:58

[QUOTE=efekentli;1185401]Merhabalar sayın Korucak.
Resimlerden gördüğüm kadarı ile zemin kat tabanına yapmış olduğunuz yalıtım XPS malzemesi. Keşke hiç yapmasa idiniz diye düşündüm.

Sn.efekentli, tavsiyenizi dikkate aldım ve seramikleri döşemeden önce mutfak zeminini biraz kaldırıp xps'leri çıkardım. Yeniden ince bir tesfiye betonu atıldı. Böylece birkaç santim irtifa da kazanmış oldum...

korucak 16-09-2013 19:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel (Mesaj 1197132)

Sn.alideryacengel, Salça etkinliklerini kapatma konusunda erken konuşmuşum galiba, Kadıköy'e ,eve döndüğümde, eşim "sen bu işleri öğrendin artık" diyerek közlenecek biber ve patlıcanları önüme yıktı. Ama bu sefer hazırlıklıydım. :)

Derya Yıldız 19-09-2013 17:46

Bir daha ki közlemeleri kerpiç evinizin bahcesinde yapmanız dileğiyle..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025