![]() |
3 Eklenti(ler)
Bugün alt kat pencerelerinin mermerlerini koydum. Artık doğramacı gelip pencere ölçülerini alabilir.
|
Kolay gelsin...
|
Alıntı:
|
Bir buçuk günde balkon yapmak
2 Eklenti(ler)
İlk gün bir badem ağacı gövdesi ve bir çıralı çam gövdesi açılan çukurlara taşlarla blokaj yapılarak dikiliyor, Sonra 10x10 karaçam (geçen yıldan kalma) ile kayıt atılıp duvara bağlanıyor.
|
3 Eklenti(ler)
İkinci gün,döşeme tahtaları döşeniyor, Balkon çatısı duvara bağlanıyor;
Balkon bitti... |
Şimdi sizler, " - Hani balkonun korkulukları,çatı kiremitleri? " diyeceksiniz....
-Korkulukları artan malzeme ile ben yapacağım. Kiremitlere gelince; çatı ile aynı kiremitler olsun istedik; köyde bir vatandaşta varmış, haber gitti. Vatandaş, yıkılmış evinden 15 sene önce çıkardığı, bazısı da kırık kiremitlere yenisine yakın bir para isteyince ben de "böyle kalsın" dedim. Şimdi bekliyoruz, ya 250 ad. kiremite makul bir bedel isteyecekler, ya da yeni kiremit alacağım... |
Bir buçuk günde fosseptik çukuru yapmak
1 Eklenti(ler)
Önce ucuza çalışan bir kepçe bulunur ve gece (mesela saat 10'da) 3x3x3mt ölçülerinde bir çukur açtırılır...
|
3 Eklenti(ler)
Ertesi gün, çukurun içine köşeleri birbirini kilitleyecek şekilde taş döşenir.duvar yüksekliği yaklaşık 2 mt. Duvar bitince üzerine beton için dayanıklı ağaçlar konur. (Bizim yörede kestane veya badem ağacı) sonra, ağaç iskeletin üzerine kalıp tahtaları çakılır, kapak yeri bırakılır. uygun bir köşeden giderler çukura verilir, demir döşenir ve üzerine beton dökülür. Ayrıca tutamağı olan küçük kapak ayrı bir yerde dökülür,sonra yerine konur ve üzeri toprakla kapatılır. birbuçuk günde fosseptik bitti...
|
çok güzel bir dekerasyon çıkarmışsınız ellerize sağlık
|
çok ilginç geldi dolunca bir yenisimi açılacak ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Üzerine toprak serilmeden önce fosseptik çukurunun son hali
|
sevgili korucak forumu ziyaret etmeyeli bayağı bir zaman oldu. Hiç durmamışsın. maşallah sona doğru yaklaşmışsın. Emeklerinin karşılığını mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamakla alırsın inşallah.. sevgilerle..
|
Alıntı:
|
Foseptik çukuruna havalandırma bacası ekleyin. Borulardan gazların geri gelmesini engellemiş olursunuz.
|
Alıntı:
|
Çok güzel tebrik ederim heyecanla evin son halini bekliyorum.
|
Sayın korucak
Adım adım izledim. Harika oluyor. Ellerinize sağlık. Mutlulukla oturun evinizde. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Fosseptik çukurunun kapağı yerinde. Artık üzerine toprak atabiliriz
|
1 Eklenti(ler)
Ustaların biri hasta, diğeri ava gitti. Ben de sıkılmamak için iki günde balkonun altını kazıp, boruları yerleştirip blokaja başladım...
|
fosseptik çukurunun üzerine bağlı pimaş borusunun çıkış ağzına elek teli gibi bir şey bağlasanız iyi olur. Ustalar öyle söyledi ben uyguladım .
|
sayenizde çok şey öğrendim eşimle beraber takip ediyoruz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Havalandırma borunuza uygun plastik kapağı ısıtacağınız bir şişle delerek süzgeç yapın ve öylece borunun ucuna takın, daha kolay ve estetik bir çözüm olur.
|
neden bir şey takmak gerekiyor havalandırma bacasının ucuna? merak ettim kusura bakmayın :)
|
Bir şeyler çıkarmı yukarıya evhamı...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025