![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2020
|
Burhaniye, Gömeç, Ayvalık Hakkında
Merhaba, Eşimle birlikte İstanbul'u kısmen terk etmek istiyoruz. Hali hazırda İstanbul'da iki işletmemiz (kahve dükkanı) bulunduğundan yıllara yayılmış bir geçiş yapmak daha anlamlı geliyor. (Hem sosyal açıdan bu yeni hayata alışmak, hem de parasal açıdan birikim yapmaya devam edebilmek için.) Her ne kadar İzmir-Muğla-Antalya hattı insanın güneye kaçışı için cezbedici gelse de romantizme kapılmıyoruz. Hem yeni otobanla İstanbul'a yakın olması, hem de İzmir ve Muğla gibi turistik bölgelere çok uzak olmaması açısından Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık sırtlarını yaklaşık 2 yıldır tarıyorum. Hangi köyde ne tip arsalar bulunabileceğine yönelik bir miktar bilgi ve tecrübe edindim. Amacımız ne? Öncelikle huzur ve özgürlüğe kavuşmak. ![]() Şimdilik teknik gereksinimler şöyle gibi: - Tarla vasfı - 5000 metrekare üzerinde alan (5%ten yararlanabilmek için) - Kadastral yola minimum 25 metre cephe - Elektrik şebekesine yakınlık - Su sondajıyla kolayca su alabilmek Yumurtalar ayrı sepetlere... Evin ihtiyacı olan üretimi mümkün olduğu kadar burada yaparak kapalı devre bir sistem oluşturabilmeyi hedefliyoruz. (uzun vadeli) Örneğin mümkün olduğu taktirde güneş enerji sistemini biraz büyük planlayarak şebekeye geri satabilmek... Böylece hem çiftlik içerisindeki ihtiyacı büyük ölçüde gidermiş, arta kalan (az miktar da olsa) enerjiyi paraya çevirmiş olmak mümkün. Hem de iki sistem birbirini ikame edeceğinden kesintisiz bir enerjiye sahip olmak önemli bir arzumuz. Kozak Yaylası Her şeyin başladığı yer aslında. Doğasına aşık olduk. 2 yıldır köy köy dolaşıyorum. Her sene fiyatlar biraz daha artıyor. Beni endişelendiren 2 şey var burada: 1. Ağaçların yüksek olması nedeniyle arazide yapılabilecek tarım faaliyetlerinin kısıtlı olması. 2. Granit ve taş ocaklarının uzun vadede huzur kaçıracak sayıya ulaşabilme ihtimali. Gömeç, Mutluköy, Keremköy vb. Pek çok deniz manzaralı ve romantik kısmı mevcut ve bu alanların hemen hemen tamamı zeytinlik. Yani tarla vasfında yer bulmak oldukça zor. Bunun 5% ile ev yapılabilmesi konusunda sorun oluşturacağını söylüyorlar. Hem de böyle bir arazi ile zeytin dışında bir alternatif kalmıyor geleceğe yönelik olarak. Mecburiyet doğuyor. Burhaniye sırtları (Pelitköy, Şahinler, Ağacık vb.) Düz alanlarda güzel tarlalar mevcut. Tepelerde tabii ki manzara eşsiz. ![]() Özellikle bu bölgede deneyimi olanların pek değerli yorumlarıyla bana ışık tutmasını çok isterim. Her türlü görüş mutlaka bir noktada işime yarayacaktır. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
arsa, ayvalık, burhaniye, çiftlik, tarla |
|
|