![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2019
|
Tel Örgü, Kapı Motoru, Gölgelikler, Römork, Güneş enerjisi, Hidrofor
Tekrar merhaba, Malum inşaat için gün sayıyoruz, bu arada Ankara'da iken burada daha ucuz ve kaliteli şekilde temin edilebilecek halledilebilecek şeyleri de tamamlıyoruz. - Tel Örgü için inşaatçımız Antalya'dan bir firma buldu. Bizim Fethiye'de Aralık başı fiyat aldığımız şirketlerin en ucuzu anahtar teslim 17.000 lira demişti, Nisan başında sorduğumuzda fiyat 22.000 lira oldu birden. Antalya'daki firma ile anahtar teslim metresi 33 liradan anlaştık. 16.000 liraya filan geliyor.Kapı motorunu Nice Rox 600 aldık, tel örgücü 6 metrelik sürgülü kapıyı da yapacak, motoru bizden, montajı ondan. - Tel örgü için fideler büyüyene kadar azıcık yeşillik olsun ve her yaptığımız dışarıdan gözükmesin diye 1.5 metre yükseklikte toplam 400 metre yeşil gölgelik aldık. Ostim'de bir firma ile metretülü 2.90 liraya anlaştık. Kenarlarına kolon halat, yüzükler vs dahil. - İnşaat sırasında ve sonrasında seralar için 3 yıllık %50 ve 5 yıllık %95 gölgelik aldık. Metretülü 3.5 lira. - Römork için çeki demirimizi yaptırdık. Araçta herhangi bir modifiyeye gerek kalmadan tertemiz yaptılar. Aracımızın TSE muayenesini de tamamladık, çeki demirini ruhsata işlettik, plakamızı bastırdık. - Bu hafta römorku teslim aldık, plakamızı taktık. Ankara'da gidecek el aletleri ve malzeme için kullanacağız, orada zaten herdaim lazım olacak. Gölgelikleri aldığımız çadırcı sağolsun römork brandasını dikti ve paraşüt iplerini hediye etti. - Yerden ısıtma altyapısı için Rehau pex borulama, köpük izolasyon, kenar bantları ve kollektörleri aldık. Altyapıyı hazır edelimde, ısı pompasının acelesi yok. - Hidrofor ve su depolarının pazarlığını yaptık, 2 adet 5 ton su deposu, 2 adet 50mss 60lt tanklı hidrofor, 1 adet dalgıç pompa, drenaj borusu vs hepsini hallettik. Kamyon ayarlayıp yerden ısıtma ve sulama malzemesini nakledeceğiz gelecek ay. - Güneş enerjisi için off-grid sistem kuracağız. Goodwe ikili MPPT tek faz inverter, 320WP PV Monokristal 18 adet panel, DC-AC kablolama, ilerisi için projelendirme, 4 adet 200AH Jel Akü, çatı güçlendirme, drenaj için fiyatlarımızı aldık, henüz anlaşmadık. - Fethiye Hayvan barınağı ile görüştük, büyük ırk 2 yavru köpek sahipleneceğiz. - Çok göze mi batar diye düşündük ama ne olur ne olmaz, oturdum beğendiğim kamera modelleri, kamera açıları vs hesaplayıp, yerleşim planı ve arazi haritası üzerinde çizdim. Tüm araziyi kapsayacak şekilde toplam 6 IP HD kamera ile bir sitem kurdum. Dahua IP NVR cihaz aldık, 6 adet gece görüşlü ve hareket algılayıp alarm üretebilen Dahua kamera aldık. - Tohum paylaşım etkinliğinden gelenler, de dahil satın aldıklarımız vs, yaklaşık 60 çeşit sebze, 15 çeşit meyve, mazı, çam, ıhlamur gibi ağaçlara ait tohumlarımız mevcut. Biraz geç kaldık ama mazı çit tohumlarını ve ağaç tohumlarını soğuk katlamaya aldık, inşaat bitimine viyollere almış ve nakliye edilebilir duruma gelmiş olacaklar inşallah. Bütün bu işlerin sonunda sanırım anahtar teslim villa inşaatına başlayacağım. Yaptıracak olan varsa yardımcı olurum. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Yok abi imkanı yok Ben mesela, önce yaparım sonra araştırırım, şaka yapmıyorum. Ama siz hakkaten bu toplumdan çıkmış olamazsınız, marstan fln gelmiş olmayasınız? ))) |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() Ben kendime bir kural koydum, eğer 500 liranın veyahut enflasyon farkı için 50 euro diyelim, üzerinde bir harcama yapacaksam alacağım/yaptıracağım şeyi en az 3 ay araştırırım. Bunu her alışverişte ve yatırımda uyguluyorum. Elbet şaştığı noktalar ve pişmanlıklarım oluyor ama %95 mutluluk getiriyor. Birde değişik, ülkemizde vay be dedirten huylarım var, azıcık ahkam keseyim ![]() -İşçinin parasını teri soğumadan vereceksiniz, kimsenin hakkınızda kötü konuşması için fırsat vermeyeceksiniz. -Birisiyle anlaştıysanız, artık o işin/malzemenin fiyatını başkasına sormayacaksınız, ilişkinizi ve yapılacak işi etkiler. -Ustayı iş başlamadan iyice darlayıp, eğer istediğinizin tersi bir şey yapmıyorsa çalışırken rahat bırakacaksınız. -Kimseye yukarıdan bakmamak lazım, ama her söylenene de inanmamak lazım. -İş bitene kadar kimseye ne kadar para ödediğinizi söylemeyeceksiniz. -Aldığınız malın parasını peşin ödeyip, gerekirse hesabını sonuna kadar soracaksınız, bizim esnafımız hesap soran adam görünce dut yemiş bülbüle, far görmüş tavşana döner. Peşin para ödemek sizi alacaklı konumuna geçirir. -Her işi zamanında, acele etmeden ve ertelemeden yapmak lazım, son dakika asla iş yapmayacaksınız. -Sonuna kadar pazarlık yapmakta sıkıntı yok ama en ucuzunu yapanla çalışmayacaksınız, toplam sahip olma maliyeti denen bir şey var, uzun vadede zararlı çıkarsınız. En son paratoner yaptırdık, arkadaş araziden çıkmadan tüm parasını eft ile göndermiştim, arkadaş diyorum çünkü hala arar sorar, namım Fethiye'de yürümüş, 2 ay öncesine kadar usta bulamayan ben telefon açtığım anda 2-3 teklif alıyorum ve fiyatlar şişik değil. Kepçe operatörümüz mesela, haftalarını burada harcadı, canını ver desem sağolsun verir. Başım sıkışsa derdimi çözer. Mutlu olursunuz inanın. ![]() Size inanılmaz gelecek ama şimdiye kadar hiç kazık yemedim. Başlığı iyiden iyiye sohbet ortamına döndürdüm ben biraz daha fotoğraf koyayım. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Çünkü zaman herşeydir heleki belirli yaştan sonra. Neyse yeni fotolar bekliyoruz )Bu arada paralel bağlı 2 inverterden yeterli verimi alabiliyormusunuz? Sıkıntı olmuyor mu? |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Inverter için ilk başta Sako marka olarak anlaştık, ama gelen cihazlar yanlış konfigürasyonla, daha doğrusu paralel kartları olmadan geldiği için firma paralel çalıştıramadı. Cihazları bize bırakıp 3 hafta sonra ücretsiz Tommatech ile değiştirdiler. Tommatech'in 6.25kva lık MPPT II Plus modeli galiba, 9 cihaza kadar paralel tek faz veyahut 1+1+1 trifaze, en fazla 3+3+3 cihaz trifaze çalışabiliyor. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Şu anda 2x6.25 12.5kva inverter, 36 adet 280wp polikristalin panel ile maksimum teorik 9.99999999kw elektrik üretiyoruz. 10 üzeri üretmiyoruz, kesinlikle yapmıyoruz, çünkü mevzuata aykırı. ![]() Gündüz tüketimimiz ortalama 4kw, gece ise 1.5kw. Güneşlenmenin en az olduğu aylar Aralık-Şubat 15 arası üretimimiz gündüz ortalama 5kw. Gece şebeke bypass ve akü ile besleniyor. Gündüz tüketimimiz 20kw, gece tüketimimiz muhtemelen 8kw civarına çıkacak çünkü süt sağım, soğutma tankı vs koyacağız. Projede kurulu gücümüz 30kw. Aydem o projeyi onaylayıp ruhsat belgesi verdiği için mecburen trifaze elektrik getirecek. Yerleştikten sonra 4 ay boyunca düşük voltaj sebebiyle CİMER, EPDK vs her yere şikayet ettim. Şimdide yüksek voltaj var. Yine şikayet ediyorum. Yaza doğru 5+3 tel yeni direk gelecek gibi. Bıktılar artık. O zaman inverter sayısını 3, panel sayısını 54 yapacağız. Kavgamız sürüyor. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
|
Biraz düzen hastalığı var, ondan elektrik panolarından birine giriştim, Sonra aküler gelecek diye düzgün bir akü dolabı yapayım dedim, dolabı yaptım, kablolar gözüme battı, onalrı da düzenledim ama fotoğraf çekmemişim. Akü dolabını gören hanım mutfağa tezgah istedi, Bu arada kanatlı ama uçamayan arkadaşlar uçamamanın acısını günde 25 yumurta vererek çıkarıyorlar. Yan komşuyla ortak aldığımız 200 tavuğu da sayarsak, bu gidişle yumurta satışıyla zengin olacağız. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|