![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-01-2014
|
Alıntı:
Su deposu konusunda çok haklısınız. Kullandığım depo içme suyu için kesinlikle uygun değil. Kullanma suyu için bile uygun olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu depoyu değiştireceğim. Hem yosun tutmaz hem de daha büyük bir depo alacağım. Deponun girişinde filtre sistemi yok. Depo Sulama için kullanılmayacak. Ancak İleride bir sarnıç (Yeraltı deposu) hazırlamayı planlıyorum. Komşu da aynı şeyi yapacak. Hem yağmur suyu hem de sondaj suyunu depolama için kullanacağız. Solar sistem ayrıntılarını önceden belirtmiştim. Kısaca şöyle Panel 150 Watt Akü 90 Amper Inverter 300 Watt Mod Sinüs Şarj Kontrol 20 Amper (Önceden 10 amperdi bozuldu 20 amper yeni taktım) Bu sistem ile TV uydu alıcısı 5-6 tane LED lamba, 2 adet led şerit. Telefon Tablet Sarj yeterli. Ancak Inverter 1000 Watt ile değiştirip A+++ Büro tipi buzdolabını da çalıştırabilirsiniz. Bu tip buzdolabın günlük (450 watt) tüketimi var. Demeraj için inverter 600 Watt olsa bile yeterli. Ancak büyük tip buzdolabı çalıştırmaz. Panel ilavesi ve akü takviyesi ile bu ihityacı karşılayabilirsiniz. Güneş Enerjisi sistemleri için bilgi isteyen olursa cevaplayabilirim. Sağlıcakla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçecilik, ev yapımı |
|
|