agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni1512Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2014, 12:22   #211
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laparaki Mesajı Göster
Annneeee !!Yere tam olarak yatayım mııı ?
Bunu çocukken bende yapardım..Harika bir duygu.. Kızınızın yüzünden de okunduğu gibi.. ))

pria ve laparaki beğendi.
Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2014, 06:01   #212
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2013
merhabalar...

atıldığınız macerayı tek tek okuyup resimlere bakarak keyiflendim ve hayallerimi tazeledim sayenizde AMA maliyet i görünce içimdeki hayal ışığı söndü sanki

70 bin tl para harcanmış ve arsa parası vermediğiniz halde,bu demek oluyorki 100 bin tl lazım bir köye yerleşmek için,hemde 1 dönüm çok küçük sayılacak bir yer için....

yinede bize bu zevki yaşattığınız için teşekkür ederiz.Allah aileniz ile birlikte mutlu huzurlu bereketli sağlıklı bir ömür nasip etsin...

pria ve laparaki beğendi.
enerecep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2014, 23:30   #213
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2012
Özlemişim burayı..uzun süren sessizliğimi bozmanın vakti geldi...çok zor bir eğitim yılı başlangıcı oldu benim için..hiç ummadığım sıkıntılarla karşılaştım..şimdi bile yazılı sınavları okuduktan sonra zaman ayırabildim kusura bakmayın
Sevgili Enerecep , doğrusu haklısınız...Kendimiz de çalıştığımız halde feci para gitti eve..bende anlayabilmiş değilim.Evimiz geniş rahat bir ev oldu ; 130 metrekare ev, 30 metrekare veranda toplamda 160 metrekare oldu..bir de söz ettiğim harcalamalara herşey dahil..ama banada fazla geldi doğrusu..üstelik daha dış cephe ve veranda kaplama bekliyor..sonra birde istinat duvarı..yani bir 20 bin daha gidecek..ama lütfen böyle umutsuz olmayın,çünkü biz 4. yıla giricez ama hala ev için çektiğimiz kredilerle cebelleşiyoruz..hayli sıkıştık ama yazın orada yaşadığım özgür hayat paha biçilemez...başlayın devamı gelecektir.

laparaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2014, 22:36   #214
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Daha önce söz etmiştim.Arazimiz yolun altında kalıyor.Böyle olunca aşağıya doğru taşın toprağın üstünden inmek zor oluyordu.Doğal bir taş yol yapsak diyorduk.Tatilin son 10 günü.hızlıca başladık kendi bahçemizden taş bulup taşımaya.yetmedi kımıl zararlısı gibi yollardan , yan bahçelerden taş taşıdık.eşim başladı taşları toprağa gömmeye ; ben de ona çay ve dumanlı hava sahası servisi yaptım tabii ( )

Eklenen Resimler

Eski 04-11-2014, 23:57   #215
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Kış kapımızı çalmadan, en sevdiğim Şükrü Erbaş şiirinin başını paylaşayım istedim ; devamını ara ara paylaşırım..hüzünle kalın şimdilik ..

...Ve güz geldi Ömür hanım. Dünya aydınlık sabahlarını
yitiriyor usul usul. İnsanın içini karartan bulutların seferi var
göğün maviliğinde. Yağmur ha yağdı ha yağacak. İn-
cecik bir çisenti yokluyor boşluğunu insan yüreğinin.
Hüznün bütün koşulları hazır. Nedenini bilmediğim bir
keder akıyor damarlarımdan. Kalbimin üstünde binlerce
bıçak ağzı... ve yüzüm ömrümün atlası; düzlükleri bunaltı,
yükseklikleri korku, uçurumları yıkıntılarımla dolu bir
engebeler atlası. Yaşamak bir can sıkıntısı mıdır Ömür
hanım?

Eklenen Resimler

Eski 05-11-2014, 00:12   #216
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Her şeyi iyi yanından görmeyi kim öğretti bize? Acıyı görmeyen insan, umutsuzluğu yaşamayan, iliklerine dek kederin işleyip yaralamadığı bir insan, mutluluktan, umuttan, sevinçten ne anlar?
Göğü görmeden, denizi görmeden maviyi anlamaya benzemez mi bu? Bir güz düşünün ki Ömür Hanım, ilkyazı olmamış, yazı yaşanmamış. Böyle bir güzün hüznü hüzün müdür? Başlamanın bir anlamı varsa bitişi göze almak, bitişin bir anlamı varsa başlangıcı olmak değil midir?

Eski 05-11-2014, 13:45   #217
Ağaç Dostu

pares's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2013
Sayın laparaki evinizi köyünüzü cabanızı çok beğendim, inşallah evinizde huzurlu mutlu günleriniz olur bende köyde oturuyorum, Düzce merkezde çalışıyorum akşamın olmasını hani derler ya dört gözle bekliyorum gerçi MANDIRA FİLOZOFU filmini seyrettikten sonra bir ara işi bırakıp yaylaya çıkmak istedim hala da geçmedi o istek

mozen, pria, YeniBON ve 3 kişi beğendi.
pares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2014, 16:16   #218
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-10-2014
Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli.

erenay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-11-2014, 20:42   #219
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pares Mesajı Göster
Sayın laparaki evinizi köyünüzü cabanızı çok beğendim, inşallah evinizde huzurlu mutlu günleriniz olur bende köyde oturuyorum, Düzce merkezde çalışıyorum akşamın olmasını hani derler ya dört gözle bekliyorum gerçi MANDIRA FİLOZOFU filmini seyrettikten sonra bir ara işi bırakıp yaylaya çıkmak istedim hala da geçmedi o istek
İnanın bir yolu olsa ben de evimizin olduğu köyde çalışmak isterdim..Her tayin döneminde bakıyorum hatta...Kahrolsun MANDIRA FİLOZOFU

pria, hilalll, YeniBON ve 4 kişi beğendi.
Eski 05-11-2014, 20:52   #220
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

[QUOTE=erenay;1331333]Sayın Laparaki bütün hikayenizi baştan sona okudum. Sizi kutluyorum. İnşallah çocuklarınızla ve eşinizle yeni evinizde mutlu bir ömür geçirirsiniz .Eviniz şimdiden çok keyifli görünüyor. Bizimde planlarımız sizin gibi bahçeli bir ev yapmak. Arsa tamam gerisi Allah Kerim. Onun için sizin maceranızdan ileride ilham alabiliriz. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum. Bahçe düzenlemelerinizi de ilgi ile takip edeceğimden eminim. Kendi bahçe ve evimize başlayamadık ama sizinkilerin gelişimini izlemek de çok keyifli

Bu güzel sözler bana bir gaz veriyor ki ; özlüyorum köyü ve kanat takıp uçasım geliyor..Fakat düşünün ki ; iş yaşamı öyle yoğun ki ; 2 aydır hiç gidemedik.Oysa en sevdiğim mevsimdir sonbahar..köyde yağmur sesleri ile akşamı etmek varken....ahh ahhhhh...
.Ben sizi sabırsızlıkla bekliyorum; bir gün buradan ilk kepçenin arsanıza girdiği günü..istiyorsanız gerisi gelir..Bahçe konusuna gelince ; bitkiler hakkında kendimce deneyimlerim var , en azından sevgim ve ilgim var..Fakat sitedeki arkadaşlara sesleneceğim buradan bir ara ; bahçe için..kendinize iyi bakın

pria, hilalll, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
Eski 06-11-2014, 00:27   #221
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-04-2013
Siz evi bir tamamlayın, iş bahçeye kaldımı gönderilenleri ekip/dikmek için zaman ve yer yetmeyebilir

hilalll, laparaki ve uyap beğendi.
TRAKLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2014, 13:49   #222
Yeni Üye

Desteğiniz için teşekkürler. Biz de (eşim ve ben ) eğitimciyiz sizin gibi. Çok haklısınız iş yaşamı çocukların öncelikleri hepimizi bu güzelliklerden alıkoyuyor. Ama artık tak dedi siteden bakıp bakıp öykünmek. Bahçemize bir kez kepçe soktuk . Ama çok büyük kayaları kıramadığımız için bir kere daha kırıcı ile düzeltmemiz gerekiyor. Daha sonra da çevresini kapatacağız. Bizim arsa dağda olduğu için çok fazla keçi ve yabani hayvan var. Ağaçlarımızı koruma altına almadan dikemiyoruz .Önümüzdeki ağaç dikim mevsimini kaçırmadan inşallah çoğunu dikeriz. O gün sizlerin fikirlerine ,bilgilerine ihtiyaç duyacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

mozen, pria, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
Eski 06-11-2014, 21:50   #223
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TRAKLI Mesajı Göster
Siz evi bir tamamlayın, iş bahçeye kaldımı gönderilenleri ekip/dikmek için zaman ve yer yetmeyebilir
Oleyyyy şimdiden çok teşekkür ederim..
gerçekten nereden başlamalı ;hangi köşeye ne ekmeli ?? Sorularımla hayatı dar ederim artık size ki ki kiii

Eklenen Resimler

Eski 06-11-2014, 22:26   #224
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erenay Mesajı Göster
Desteğiniz için teşekkürler. Biz de (eşim ve ben ) eğitimciyiz sizin gibi. Çok haklısınız iş yaşamı çocukların öncelikleri hepimizi bu güzelliklerden alıkoyuyor. Ama artık tak dedi siteden bakıp bakıp öykünmek. Bahçemize bir kez kepçe soktuk . Ama çok büyük kayaları kıramadığımız için bir kere daha kırıcı ile düzeltmemiz gerekiyor. Daha sonra da çevresini kapatacağız. Bizim arsa dağda olduğu için çok fazla keçi ve yabani hayvan var. Ağaçlarımızı koruma altına almadan dikemiyoruz .Önümüzdeki ağaç dikim mevsimini kaçırmadan inşallah çoğunu dikeriz. O gün sizlerin fikirlerine ,bilgilerine ihtiyaç duyacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
5 yıl önce çiçeklerle ilgili birşeyler araştırırken Ağaçlar Net ile tanıştım.Sayfalarda sizin gibi ;gezerken insanların kaçış öyküleri ; başlangıçları **** hayallerine ulaşmalarını delicesine takip ediyordum.Sonra apar topar damdan düşer gibi ; eve başladık..Kısacası bu site yaktı beni Eve başlamamızda % 80 pay sahibidir buradaki canlar..
İnanıyorum ki sizden güzel haberler alacağız ; güzel fotoğraflar.Bekliyoruz heyecanla..ne güzeldir başlangıçlar ...Yeterki bitmesin bizdeki bu toprak sevgisi ..Bu arada araziniz nerede ; çok merak ettim

pria, hilalll, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
Eski 07-11-2014, 14:53   #225
Yeni Üye

İnanın bizim de bahçe için arsa almamızda ,şevke gelip biz de bu işi yapalım dememize sebeplerden biridir bu site. Güzel haberler vermeyi ben de çok isterim. Arsamız Manisa Spil dağında. Küçük bir yer. Ama bize yeter de artar bile ...Saksılardan sonra bakalım benim gözüm korkuyor. Arsanın ve çevresinin resimleri var aslında ama ben yükleyebilir miyim diye denemedim .İnşallah oğlumun sınavları geçsin biraz bende resim ekliyeyim. Güzel düşünceleriniz ve desteğiniz için teşekkürler.

Eski 12-12-2014, 23:04   #226
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Hepimizin mahremiyetine yapılan baskılar, bizlere içsel tenhalıklara,yalnızlıklara çekilip nasıl yok olacağımızı öğretir; birileriyle beraberken yalnız kalmakta hepimiz ustalaşmışızdır.
Doris Lessing-Hayatta Kalma Güncesi

İzmir'in geceleri tatlı yağmurlarla sabaha ulaşıyor.Gündüz karanlık kasvet;kaçsan kaçamazsın,bırakıp tamda şurasında 'gidiyorum sevemedim şehrinizin yağmurunu sokaklarına sığdıramayışını' diyemezsin...
Hergün köydeki evimizi; içinde hepimizin belkide farklı hayallere oturttuğumuz evimizi anıyoruz...bitmemiş;çoğu yeri yarım yamalak olan;ama bize ait;her adımında izimiz olan evimiz bizi bekliyor orada öylece..çekiyor bizi, çağırıyor ama..ne fayda...

Eklenen Resimler

mozen, pria, hilalll ve 4 kişi beğendi.
Eski 13-12-2014, 10:58   #227
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Sayın Laparaki,
Eviniz hayirli olsun. Anlatımınız ve paylaştığınız fotograflara bayıldım. Eve baslayali dort yil oldu demişsiniz. Ben de hic beklemediğim bir anda ve galiba sizinle ayni yıllarda koyde, hem de kendi köyümde ev sahibi oldum. Ben var olan bir evi aldım. Hala icini dolduramadigim odalarım var. Minicik, icine çiçekler yetistirip ektiğim yine de bahçeden cok bir tarlaya benzeyen bahçem var. Ve bir suru hayalim var. icinde surekli yasamayinca, daha uzun suruyor bitirmek.

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2014, 00:55   #228
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Sayın Laparaki,
Eviniz hayirli olsun. Anlatımınız ve paylaştığınız fotograflara bayıldım. Eve baslayali dort yil oldu demişsiniz. Ben de hic beklemediğim bir anda ve galiba sizinle ayni yıllarda koyde, hem de kendi köyümde ev sahibi oldum. Ben var olan bir evi aldım. Hala icini dolduramadigim odalarım var. Minicik, icine çiçekler yetistirip ektiğim yine de bahçeden cok bir tarlaya benzeyen bahçem var. Ve bir suru hayalim var. icinde surekli yasamayinca, daha uzun suruyor bitirmek.
Ne mutlu size...Elbette yazdan yaza gitmekle bitmiyor işler..Ama işte bizim evimiz içinde oturulur hale geldi.Tebrik ederim sizi de..Tahmin edebiliyorum nasıl emek verdiğinizi..Ben sadece orada özgür olabiliyorum..Sağlıklı bir düşünce değilmiş gibi geliyor ama ; otların içinde bizi bekleyen o eve çok anlam yüklüyorum , elimde olmadan..huzurla oturmanızı dilerim evinizde..

abk, hilalll, A_NOMAD ve 1 kişi beğendi.
Eski 14-12-2014, 10:16   #229
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi laparaki Mesajı Göster
Ne mutlu size...Elbette yazdan yaza gitmekle bitmiyor işler..Ama işte bizim evimiz içinde oturulur hale geldi.Tebrik ederim sizi de..Tahmin edebiliyorum nasıl emek verdiğinizi..Ben sadece orada özgür olabiliyorum..Sağlıklı bir düşünce değilmiş gibi geliyor ama ; otların içinde bizi bekleyen o eve çok anlam yüklüyorum , elimde olmadan..huzurla oturmanızı dilerim evinizde..
Sayın Laparaki, evinizde güle güle ailenizle birlikte huzur içinde oturun inşallah..Şiir gibi anlatımınız ve anlatımınızı destekleyen fotoğraflarınızla daha çook forumdaşı yerleşik düzenleri dışında yeni yerleşim yerleri aramaya heveslendireceğiniz kesin. Öyle işlerin bitmemesini falan da kafanıza takıp huzursuz olmayın, günün, anın keyfini çıkarın. Hevesiniz enerjiniz kaybolmasın yeter. Çünkü işler hiç bitmiyor. Bir kaç ay sonra on yılı tamamlamış olacağız, hala işleri bitiremedim. O otlar hep var olacak. Bu yıl çıkanları temizliyorsunuz, doğa size yeni yılda rüzgarla kuşlarla bambaşka yeni yeni otlar gönderiyor. Diktiğiniz 20 cm'lik bir üzüm çeliğinin asmaya dönüşmesi üç dört yılınızı alıyor, bir fidanın ağaç olması daha da uzun süreci kapsıyor, bu arada hep emek verip iş üretiyorsunuz. Hiç yapmadığınız aşılama gibi, air-layiring gibi işleri öğreniyorsunuz, ama öğrenmenin sonu yok ya, daha da neler yapabilirimi sorguluyorsunuz, bu arada yeni çeşitlerin peşine düşüyorsunuz, tabii ki işlerinizi artırarak. Önceden başlayıp belli bir yere getirebildiğiniz çabalarınız da sizi hep yenilerine cesaretlendiriyor. Bu yüzden de işler hep olacak, olacak ama işini yapmış insanların huzurunu da bizlere bahşederek..

mozen, laparaki, iynk ve 3 kişi beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2014, 00:58   #230
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yarenimex Mesajı Göster
Sayın Laparaki, evinizde güle güle ailenizle birlikte huzur içinde oturun inşallah..Şiir gibi anlatımınız ve anlatımınızı destekleyen fotoğraflarınızla daha çook forumdaşı yerleşik düzenleri dışında yeni yerleşim yerleri aramaya heveslendireceğiniz kesin. Öyle işlerin bitmemesini falan da kafanıza takıp huzursuz olmayın, günün, anın keyfini çıkarın. Hevesiniz enerjiniz kaybolmasın yeter. Çünkü işler hiç bitmiyor. Bir kaç ay sonra on yılı tamamlamış olacağız, hala işleri bitiremedim. O otlar hep var olacak. Bu yıl çıkanları temizliyorsunuz, doğa size yeni yılda rüzgarla kuşlarla bambaşka yeni yeni otlar gönderiyor. Diktiğiniz 20 cm'lik bir üzüm çeliğinin asmaya dönüşmesi üç dört yılınızı alıyor, bir fidanın ağaç olması daha da uzun süreci kapsıyor, bu arada hep emek verip iş üretiyorsunuz. Hiç yapmadığınız aşılama gibi, air-layiring gibi işleri öğreniyorsunuz, ama öğrenmenin sonu yok ya, daha da neler yapabilirimi sorguluyorsunuz, bu arada yeni çeşitlerin peşine düşüyorsunuz, tabii ki işlerinizi artırarak. Önceden başlayıp belli bir yere getirebildiğiniz çabalarınız da sizi hep yenilerine cesaretlendiriyor. Bu yüzden de işler hep olacak, olacak ama işini yapmış insanların huzurunu da bizlere bahşederek..
Yazdıklarınızı okuyunca ; kendimi hikayedeki tavşana dolayısıyla sizi de kaplumbağaya benzettim Bencillik edip ; ağaç altında bilge kaplumbağanın tavşana öğütler verişi geldi gözümün önüne..Bu ne demek ; deneyimlerinizden çıkanları ilerde burada tartışabilirizzz
Ne güzel anlatmışsınız ; ben diktiğim ayva fidanımın gelişmesini bile izleyemiyorum..rüzgarın , yağmurun yapraklarını sallayışını göremiyorum...küçücük bir yoğurt kovasında canlandırıp ;sadece toprakla buluşturup ; bırakıp gittiğim fidanlarım, kendi kendilerine uzun ,çetrefilli bir kışı atlatmış oluyorlar....
Yani ; kendi bahçemin konuğuyum ben ;ağaçlarıyla konuşamayan ....

Eklenen Resimler

Eski 16-12-2014, 02:09   #231
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

...Susmak yalnızlığın anadilidir.Ömür hanım,şiiridir,beni konuşmaya zorlama ne olur.Sözün sularını tükettim ben,kaynağını kuruttum.Geriye büyük bir sessizlik kaldı yüreğimde ,kalabalıklar,kalabalıklar kadar büyük...
Yalnızım Ömür hanım,geceler boyu akıp giden ırmaklar gibi karanlıklar içre.öyle yitik,öyle üzgün, yalnızım...
Sularım toprağa sızıyor bak.Yüzümü geceler örtüyor.Binlerce taş saklanıyor içimde.Kim kimin derinliğini görebilir,hem hangi gözle ?

Şükrü Erbaş.Ömür Hanımla Güz Konuşmaları

Eklenen Resimler

Eski 17-12-2014, 10:56   #232
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Sayın Laparaki, bilgelik gibi bir paye biraz iddialı da olsa kulağa hoş geliyor
Toprakla uğraşmak, ekip dikmek; insana sabırlı olmayı, zaman içinde heyecanını kontrol etmeyi öğretiyor. Sayfanızın akışı gayet hoş bir şekilde gidiyor, zevkle takip ediyoruz. Bir tartışma sayfasına dönmesini istemem, ama deneyimlerimle ilgili olarak merak ettiğiniz her ne olursa memnuniyetle de paylaşırım. Esenlikler dilerim..

laparaki ve uyap beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2014, 01:10   #233
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Az zaman kaldı evime kavuşmama.Sömestr tatilini iple çekiyorum.Gittiğimde bol bol fotoğraf çekicem..Günlerdir yazdan kalma ve boyutları düzenleme isteyen fotoğraflarıma vakit ayırmaya çalışıyordum.Bu akşam başarabildim.Karışık olarak paylaşıyorum sizinle :

Eklenen Resimler

Eski 27-12-2014, 01:24   #234
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Bir gün köydeki komşularımdan birinin bahçesinde ektiği balkabağı fidelerini görünce öyle imrenmiştim ki..yine hayıflanmıştım biz temmuzda gelince birşeyler ekmek için çok geç oluyor diye..neyse bahçeden çıkarken ortada bir kabak fidesi gördüm, yaklaşık 10 santim boyunda idi.Ben bunu söküp bahçeme eksem olur mu teyze diye sordum.Hayır kızım bu kadar büyümüş fide sökülmez , yeni yerinde de tutmaz dedi.Olsun ben denesem ;kaybedecek birşeyim yok dedim..Kabağı söktüm ve çitin kenarına ektim..inanılmaz şekilde kabağım büyüdü büyüdü..bakın sonunda ne oldu

Eklenen Resimler

abk, pria, OSMAN45 ve 13 kişi beğendi.
Eski 05-01-2015, 20:51   #235
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

İşte meyvelerim.Geçen yıl sömestrde ektim ellerimle...Şimdi benim boyumu geçtiler çoktan..Nasıl büyüdüklerini görmek çok başka bir duygu..sadece ikisini fotoğrafı var..aslında yaklaşık 11 meyve ağacım var

Eklenen Resimler

Eski 05-01-2015, 20:58   #236
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Sedirimizin bitmiş hali..umarım bir gün veranda ile birlikte sedirin de kaplama ve dekorasyonunu yaparız

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2015, 15:10   #237
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Daha önce telefonumdan paylaşmıştım bu fotoğrafları..Makine çekimi daha net çıkmış.

Eklenen Resimler

Eski 06-01-2015, 15:20   #238
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Artık paylaşacak fotoğrafım kalmadı gibi...Yaza çok iş bekliyor bizi

Eklenen Resimler

Eski 10-02-2015, 23:55   #239
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Kızlarım cuma günü karneleri alınca; ben öğrencilerime karnelerini verince uçarcasına gittik memlekete...5 aydır ailemi ve köy evimi görememiştim.Gece annemlerde kalıp hasret giderdik.Sabah hemen köyümüze doğru yola çıkacaktık ki babam '' kızım istersen babaanne dedeni bir görün, sevinirler'' dedi.Bende şimdi ayaküstü uğramayalım; nasıl olsa salı günü tekrar gelicez; doya doya görürüm dedim...Köye vardık..Hemen sobamızı kurduk..Odun bulduk...Fakat ertesi sabah babamdı arayan ; '' Kızım babannen ölmüş ''.....
5 aydır görmediğim babannem sessiz sedasız; kimseyi üzmeden , yattığı çarşafı bile buruşturmadan ; arkasından tabutuna sarılıp ağlayacak olan dev cüsseli dedemi bırakıp uçup gitmişti ...........

Başsağlığı

Eklenen Resimler

metulen beğendi.
Eski 16-02-2015, 23:29   #240
Ağaç Dostu

laparaki's Avatar

Arkadaşlar hepinize candan teşekkür ederim.
Memlekete gidince çabucak köy evimize gitmek isteme sebebim ; laminantların kabarması ve evin sularının akmaması idi.Laminantları yapan ustayı çağırdık hemen..Salonun ortası ayaklarımızı içine sokabileceğimiz kadar kabarmıştı.Bir günümüzü bu işe ayırdık.Suyumuzun kesilmesinin sebebi 2 günlük uğraşlar sonunda anlaşıldı ki ; boruların ağzına yosun sıkışmasıymış...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025