![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2013
|
İnanırmısınız bilmem ama, baştan beridir sizi takip etmekteyim, okullar tatil olduğunda aklıma ilk gelenlerdensiniz, yine bunlar kendini paralayacak diye düşünmekten kendimi alamadım, işler bitince çok güzel olacak ondan eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-11-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sağ kalmayı başaran minik cevizimiz.. Mehmet amca foseptikle cebelleşiyor ..Aklıma bizi 3 gün susuz bırakışı ; tuvalet için komşulara gidişimiz ; 3 gün bulaşıkları balkon da hortumla yıkayışım ; Mehmet amca hadi yemeğe dediğimde '' kızım üstüm başım kokar benim diye itiraz edişi ve benim onu hergün eve sofraya zorla alışım geliyor. Sağnak yağıştan sonra camımızı terkedemeyen yağmur damlası.. Hoplaya zıplaya cevizlerden dönüş yolu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bize ne oldu?Çocukluğumuzun rengarenk ; karmakarışık ama ahenkli bahçelerine ne oldu?Köyde meraktan evimizi ziyaret edenler çok oluyor haliyle..Her gelen '' otlara ilaç atın '' diyor..Bende ilacın toprağa ve çevreye çok zararı olur.Siz eskiden ne yapıyordunuz diyorum..Nedir bu ot düşmanlığı ?Fukuoka tarımını anlatsam diyorum; vazgeçiyorum sonra..Otun, böceğin, çiçeğin, meyvenin, kurdun, kelebeğin birlikte yaşadığı huzur bahçelerimiz olmalı..hepsi bir arada yaşamalılar desem diyorum...Ama nafile..Biz ne çabuk gübrelerin; ilaçların , tek tip düşünme ve yaşamın esiri olmuşuz..Çeşitliliğin ve farklılıkların yaşamımızı renklendirdiği gibi bıraksak bahçelerimizde kendi ahengini oluştursa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Havanın çok şiddetli yağmurlu olduğu bir gündü...Mecburen dinlenmeye geçtik.Cumbaya oturup eşimle kahvelerimizi içip yağmuru izledik..Sonra öyle faşizan ve egoist cümleler kurdum ki ; düşman başına...Buraya temelli gelmek istiyorum ; keşke emekli olsak derken, çocuklara takıldı aklım..Keşke ' kızlardan biri veterinerlik okusa ; biride ziraat mühendisi olsa; bizde topraklarımızı işletip; aile şirketi olsak '' dedim.Ne bileyim gözümde hani o eli yüzü tertemiz Fransız veya Hollandalı ;ailece tarım yapan ,kooperatif kuran çiftçi aileler geldi..Sonra düşünmek bile utandırdı beni...Zira onların isteklerine rehber olabiliriz sadece ; yönlendirmeyi doğru bulmuyorum..Ah cumba nelere kadirsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Annneeee !!Yere tam olarak yatayım mııı ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Elimizden geldiği kadar evimizin içi bitti sayılır.Dekorasyon ve eşya işleri sonra yavaş yavaş olacak ..Artık dışarıya açılmak gerek..Balkona sabit bir sedir istiyordum ve eşime anlatıyordum..Tuğlalardan örüp; dışını sonra kaplasak diye..Eşim bir günde halletti sağolsun...Bizde kızlarla sağda solda atılan ve bahçenin görünümünü bozan , kırık tuğlaları molozları toplayıp ; tuğladan örülen kalıbın içini doldurduk... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Bunu çocukken bende yapardım..Harika bir duygu.. Kızınızın yüzünden de okunduğu gibi.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|