Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcoalngsau
sn. laparaki konunuzu baştan sona heyecan ile okudum içinizdeki istek ve heyecan okurken belli oluyor zaten ortaya çıkan harika ev ve tarzda bunu gösteriyor. Çok merak ettiğim birazda işin ekonomik boyutu bundan pek bahsetmemişsiniz.Yaptırmak isteyenler için yol gösterecektir acaba şimdiye kadar neye ne kadar harcama yaptnız. ayrıntısı ile yazabilirseniz sevinirim
|
En sıkıcı konu değil mi para mevzuu ?Bazı cümlelerimde söz etmiştim ; aniden ev yapmaya başladığımızı..Tahmin edersiniz bir memur ülkemizde çalışma yaşamı boyunca bir ev belki bir de araba sahibi olabilir ..İşte bizde sonunda sıfır araba alalım dedik ki ; bir yıl kullanamadan bu ev için sattık..Sonra da ard arda 3 kredi çektik..Şimdi belimiz bükülüyor kredilerden ama yaşasın ki ; çok güzel bir köy evimiz olacak.
Biz arsa parası vermedik..
İnşaat ustasına : 7 000
Malzeme : 30-35 000 (demir + tuğla + taş + çakıl + kum + kepçe ve traktör v.b )
Sıva ve şap : 3000
Seramik : 1.500
Kalorifer, su , elektrik tesisatı : 650 + 600 + 850
Marangoz : 7.600 ( Banyo dolapları ; 3 odaya gömme dolap + fortmanto + 5 adet sedir +çıkma mutfak kapakları )
Laminant : 2.600
Çerçeveler : 5.500
Kapılar : 2.000
Tavan için alçıpan :1.000
Yan harcamalar ve unuttuğum şeyler vardır mutlaka..
Birçok işi eşim ve ben yaptığımız için en az 10.000 eklemek gerek bu hesaba..Birde köy evi olduğu için plan-proje ve yapı izni gibi masraflarımız da olmadı...
Kolay değil gerçekten de..ama imkansız da değil...umarım yardımcı olmuşumdur...yemyeşil günleriniz olsun