agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-03-2008, 12:00   #11
Ağaç Dostu

caretta's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Galeri: 121
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merakli_ciftci Mesajı Göster
caretta kardeşim köylülerin paraya sıkıştığı zaman ucuz fiyata yer kapatmak ne derece doğru sence?
sen aynı dunruma düşsen hoşuna gidecek mi?
fırsatçılık olmasın o insanlar çok zor şartlarda geçim sağlayanlar çoğunlukla
Sayın Meraklı Çiftçi, söylemimi sanırım yanlış algılamışsınız..Burada kastetmek istediğim maaşı ya da geliri düşük arkadaşların kaçmasına yardımcı olmak maksatlı bir mesajdı ama normal olarakta herkes için genel yaklaşım böyle oluyor.Şehirli olarak bir köye gidip arsa almışlığım çoktur.Yanlış anlamayın, bu işin ticaretini yapmıyorum.Yatırım tercihi olarak genelde arsaya yatırımı uygun gören biri olarak bu şekilde bir mesaj yazmıştım..

Arzu ederseniz fikir belirtebileceğim bölge ve hususları burada da uzun uzun yazabilirim.

Farklı bölgelerde yaşamış olmanın verdiği bilgiyle bu yaklaşımda bulundum.Örnek vermek gerekirse de Fethiyenin içinde arsanın dönümü yaklaşık 300.ooo ytl dir.. - % 40 imarlı arsalar-(burada yaşayan yabancılar yüzünden) köylerde ise dönümü 10.ooo -15.ooo -25.ooo -30.ooo diye Fethiyenin merkezine ve denize uzak, yakın, manzaralı olmasına göre değişir..

Şimdi burada ya da başka bir yerde kışın aralık ayında almaya gittiğiniz bir arsa için mayıs ayında tekrar gittiğinizde size verilen fiyat farklıdır.Doğal olarakta bu normaldir ama sonuçta yer almak istiyorsak ve bu parayı çalışarak alın terimizle kazanıyorsak ve bu başkalarının sandığı kadar da kolay olmuyorsa bizde kendimizi düşünerek aralık ayında arsa almak isteriz..Cebimize en uyanını seçmekte yine en doğal hakkımız ) Bundan daha doğalını da düşünemiyorum..

Köylü arkadaşta arzu ettiği zaman satabilir

Benim de kışın satmak istediğim bir arsam vardı..Mesela şimdi siz almak isteseniz hayatta aynı paraya vermem..Çünkü bulutlu havalarda deniz gözükmüyor , en azından baharda çınar altında oturup çayınızı yudumlarken Fethiye Körfezine gelen gemilere uzaktan bakabilirsiniz..

Asıl konuda kastetmek istediğim "paranız azsa kışın arsa bakın" temalı bir mesajdı.Bu konuda kimseyi de kırmak istemem..

caretta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025