agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)

Beğeni Düzeni148Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2013, 10:42   #1
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adembaba1 Mesajı Göster
icinde dandikde olsa bir ev var,1500 civari zeytin var,bu fiyat cok hesabli gorundu
fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan hernekadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 10:52   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
fiyatı iyi görünüyor fakat
tarla olarak geçiyor, yakınlarda da yol yok,
ben burdan herne kadar içinde ev de olsa imarı yok diye anlıyorum, ev kaçak mı acaba?

bazı bölgelerde zeytinlik demek içerisindeki ağaçları ev/ yol vb yapmak için kesemezsin de demek oluyor.

net bilgiye sahip değilim, yanıltmak istemem.
ben de yeni öğrenmeye çalışıyorum bu işleri.
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...

cananbulak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2013, 14:13   #3
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cananbulak Mesajı Göster
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak...
benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.

sn. safranli sizin yeriniz olduguna gore bilirsiniz. bir kanun degisikligi falan dusunuluyor mu? muhtarlik izni diye bir sey var mi? yasal mi?

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 09:30   #4
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
[QUOTE cananbulak
İmarı %5 olup, inşaat izni olan tarlalarda 250metrekareye kadar yapı izni var diye biliyorum... 250metrekare için minimum 5 dönüm arsa gerekli, ama arsa 7de 10 dönüm de olsa 250metrekareden fazla yapı yapamazsınız.. o şekil okumuştum ben de imar-inşaat bilgileri ile ilgili olarak... [/QUOTE]

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
benim bildigim sizin soylediginiz sey eskidendi. simdi tarlalara 100 donum bile olsa imar izni yok. ne kadar sacma. 5000 metrekare yerin olacak, icine 100 metrekarelik yer bile yapamayacaksin.
yanlış biliyor olabilirim, mutlaka düzelten çıkacaktır beni.
tarla olarak kayıtlı ve imar alanında ise bağ evi yapılabilirdi, yani kagir ev. bunun için de yine izin alınmalıydı ve izin şartları arasında kadastronun geçtiği kayıtlı yola cephe olması vardı. (her yol aynı anlama gelmiyor)

daha sonra tarım arazilerinin korunmasına yönelik kanun maddesi yürürlüğe girdi ve imar durumu zorlaştırıldı.
konuyla ilgili araştırmalarda herkes 'şimdi ne olacak' sorusunun peşinde, net bir bilgiye ulaşılamıyor.

ben de konuyu takip etmekteyim
anladığım da şu;
halihazırda tarlana ev yapamazsın, yapmak istersen toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir ki buradan anladığım 'değerli tarım alanı' vasfının olmaması aranıyor.

ilanlarda yazan %5 gibi ifadelerin mutlaka belediyeden kontrol edilmesi gerekir, suistimale çok açık bir durum, öünkü net bir bilgiye sahip değil kimse.

1.5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu

2.Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği (RG. 15.12.2005 - Sayı: 26024)

3.“Daha önceki nazım imar planlarında olduğu gibi yeni düzenlenen çevre düzeni planında da tarım alanı olarak yer alan taşınmazın, konut alanına açılması şeklinde bir plan değişikliği yapılamaz” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1992/296,K. 1992/3338,T. 29.9.1992).

4.“Tarım yapılan taşınmazın planlamayla konut, sanayi vb. amaçlarla imara açılması aşamasında, toprak ve arazi etüdünün, su analizinin, iklim araştırmasının ve topografik incelemenin yapılması ve bu konularla ilgili kuruluşlardan görüş alınması ve bunun ön koşul olarak değerlendirilmesi gerekir” (DANIŞTAY,6. DAİRE,E. 1997/6255,K. 1998/2345,T. 7.5.1998)

nkutsay ve mtarslan beğendi.
ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025