![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sn. Çamfıstığı. Allah herkesin gönlüne göre versin. Alıntı:
ekstra prizler, etrafın betonu vs. vs. Müteahhitte vereceğim parayı malzemedeki kaliteye verdim. Ama yoruldum. Şimdi dönüp baktığımda ne kadar doğru yaptığımı da gördüm. İnşallah sizde yapar ve girersiniz. Her gün Allaha şükrediyorum. Çocuklarda bir hayli mutlu. sabahları dahi bütün ev halkı erken kalkar olduk. artık saat 8 de kahvaltıdan kalkar isek o günü geç kaldık diyoruz. |
||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2020
|
Sn.Prıtt, Müteahhitlik kısmını ben yaptım derken orayı biraz açarmısınız.Yasal boyutu,imza yetkisi,resmi kurumların istedikleri prosedürler gibi.Teşekkür ederim şimdiden. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk olarak mimarımıza projeyi çizdirdik daha sonra kaba inşaatı bir ekibe verdim ve devamlı olarak projeye uyması konusunda başında durdum. Mimarıma güvendiğim için ustanın tavsiyesine bırakmadım. ayrıca ince detaylarda müdahale ettim. Bunlar kaba işti. (demir,kolonlar,beton,çatı, duvarlar) Daha sonra inceye geçtik. İç-dış sıva yalıtım-boya işini bir ekibe verdim. tabi bunların hepsinde malzemeyi kendim araştırdım ve kendim aldım. parasını kendim ödedim. Ustalara sadece işçilik verdim. Pencere, kapı, granit, dolap vs.vs bunları da ayrı ayrı kendim gittim anlaştım ve taktırdım, yaptırdım. İşin evrak boyutuna gelince. Bir müteahhit ile anlaşmadım. Çevre ve şehircilikten 'Geçici Müteahhit Belgesi'' aldım. bunun şartları var kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bu belge ile resmi kısım aşıldı. iLGİLİ ŞART Geçici yapı müteahhitliği yetki belge numarası alınabilmesi için yapılacak inşaatın( Bodrum kat hariç, en çok 2 katlı olacak biçimde ) toplam inşaat alanı 500 m2’den küçük olma şartı vardır. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2020
|
Sayin pritt selamlar, benim de yarın hafriyat isleri başlıyor ve sonrasında inşaata başlıyoruz, fakat gazbeton konusunda kafa cok karışık, sıvada çatlama yapıyor vs diyenler oldu, siz kaçlik gazbeton kullandınız ve yalıtımı kac cm yaptınız (bende tasyunu ve strafor konusunda kararsızım maddi sebepli) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bir de yalitimin m2 maliyeti size ne oldu? Simdiden ilginiz için tesekkur ederim |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Karasıva uygulkandı. Bims/Sıva/yalıtım şeklinde oldu. evet memnun kaldım. taş yününden bir tık ısı yalıtımı konusunda üst seviyede zannedersem. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2019
|
Alıntı:
@prıtt'ın açıklamasına ek olarak, Geçici müteahhitliğin bir diğer şartı tek temel kazılmasıdır. Sizin durumla pek alakası yok ama bilgi olsun diye söylüyorum, toplam inşaat alanı 500 metrekare altında kalsa bile birden fazla temel atamazsınız. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
bodrum iskana dahil, bilgi için teşekkürler kardeşim, evet benim tek temel olacak, toplam 240 m2 civarı olacak ve bodrum dahil 3 katı aşmayacak |
|
|
|
![]() |
|
|