![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Bir çok yapabildiğimiz işi hafta sonları babamla beraber yapmaya çalışıyoruz. O kadar yorulmama rağmen çok mutlu oluyorum ve huzur buluyorum. Bahçe duvarını kendimiz ördük. En son geçen hafta bahçe kapısı için Sütun Kalıbı çaktık ve İçine beton doldurduk(Kalıp işi gerçekten çok zormuş) ![]() Dediğiniz gibi bundan sonraki iş daha zor. Zor derken insanı zorlayan maddi konular aslında onuda zamana yayarak çözmeyi düşünüyorum. İnsan bir an önce bitirmek istiyor ama işte yapacak bir şey yok. Ufak bir araştırma yaptım Ev alırken verilen krediler, ev yapan için aynı değil. Geri ödemeleri çok yüksek. aslında ev yapana da kolaylık sağlanmalı diye düşünüyorum. Isıtma en çok önem verdiğim ve beni düşündüren konular arasında geliyor. Bulunduğum yerde doğal gaz yok ama yakın zamanda gelecek şekilde o zamana kadar Katı yakıtla kazanı ile işi çözmeyi düşünüyorum. Şuan yerden ısıtma binada oturuyorum ve çok memnunum. Projemi bir çok kişinin karşı çıkmasına rağmen yerden ısıtma çizdirdim. Ama her ihtimale karşı mobil sistem borularını da ekstradan çektirmeyi düşünüyorum. Buna da bir çok usta ve mühendis ''ne gerek var, paran çok heralde '' diyor ama ısınmayan ev bana göre hiç bir işe yaramaz. Hele hele benim gibi kışları soğuk bir memlekette iseniz. Yerden ısıtma konusunda forumda daha önce bir konu açmıştım ve sağ olsun arkadaşlardan da güzel bilgiler geldi ve bunlar kararlarımda çok etkili oldu. isterseniz bir göz atın. http://www.agaclar.net/forum/daha-iy...icin/29986.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|