![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-10-2010
|
Sayın, Cengel çifti ve insan kardeşlerim,gönül dostlarım.Hikayenizi diğer kardeşlerim gibi bende okudum.Hikayeniz ile insan kardeşlerimize gönül kapılarını açtınız. Bence, sizi doğaya fırlatan şey, kendi öz bilincinizin gücüdür.Her yaşamın zorluğu vardır,bu köy veya şehir hiç farketmez, önemli olan kendimizin bilincinde ve şuurunda olmaktır.Yazılarınızı ve fotoğraflarınızı izlerken, eşinizin ve sizin, kalbinizin berraklığını görebiliyorum buradan.Hislerime göre, siz Cengel çifti olarak dervişlik yoluna girmiş birer yolcusunuz. Kırsalda yaşayan, Barış ve Ayşe çiftinden sevgiler. Düzenleyen ayşe elmas : 01-11-2010 saat 18:44 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
uzunca bir süredir sizlere buradaki yaşantımızdan resimler ve detaylar iletemedim.fotoğraf makinemde bir arıza oluştu.bilgisayarım bir fırtınada düşen yıldırımlardan etkilenip arızalandı.bilgisayarım onarıldı ama fotoğraf makinem hala arızalı.onarıldığında sizlerle burada gördüklerimi paylaşmaya yeniden devam ederim. köyümüzün yakınlarında yeterli suya sahip bir kaynak bulundu.suyu köyün şebekesine getirmek için ilçe özel idarenin proje hazırlaması ve bütçe ayarlaması sonrada ihale etmesini bekliyoruz.tahminim seçimden önceye yetiştirirler. burdaki yaşantımıza eşimle birlikte yani 2 nufus başlamıştık.kedilerimiz , köpeğimiz derken ; şimdilerde misafir gelen 2 civciv , 6 piliç , 3 tavuk , 1 horoz ve 3 ördeklerle birlikte yaklaşık 30 nufus olduk.artık horoz sesiyle gün doğacağını haber alıyoruz ve taze yumurta yiyiyoruz.tavuklardan birinin ayağı sakat.yüyümekte zorlanıyor.ördeklerden birinin de boynunda bir sakatlık var.eğri kalmış.ikisinle de özel ilgilenmek zorundayım.yoksa diğerlerinin arasında yem yiyemiyorlar. bu 15 misafir kümes hayvanı komşu köyün dışında bir arazi alarak arazilerinde karavanda yaşayan bir aileye ait.o aile kış için evlerine döndüler.onlar ilkbaharda dönene kadar kümes hayvanlarını bize misafirliğe gönderdiler. 10 kasımda erken ödenen emekli maaşımı aldım ve kredi borcumun son taksidini de ödedim.bundan sonra zaten az olan ssk emeklisi aylığımı tam alacağım.borcumun bitişinin kutlamak için bir şişe şarabımız vardı.hanımla onu açtık.kedilerimize de balık alıp verdik.kutlamayı ev ahalisi olarak hep birlikte yaptık. şimdilik aklıma gelenler bu kadar.yeniden bir aksaklık yaşamazsam burda yaşadıklarımızı sizlerle paylaşmaya devam ederim. her şey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın Ihlamurti.ben sadece son 20 ayda burda yaşadığım ve gördüğüm şeyleri anlatan şeyler yazabiliyorum.oysa bu sitede çok faydalı bilgiler içeren bölümler var.buralardan da faydalanmanızı öneririm. faydalı olduğuna inandığım bu siteye bir tane dahi üye kazandırabildiysem sevinirim. sayın barış ve ayşe.bizler huzur arayan , aradıkları huzuru da bu sessiz sakin köycükte kendimiz gibi yoksul insanların arasında bulan iki ihtiyarcığız.bu keyfimizi de birileri ile paylaşmaktan ve sizler gibi birilerinin moralimizi yükselten destekleri ile daha bir mutlu oluyoruz. sayın nuri mürvet.karşılaştığımız aksilikler moralimiz yerinde olduğu sürece bize sorun olmuyor.iki yoldaş birbirimize destek olup kırıp sarıp üstesinden bir şekilde geliyoruz.evimizde bizimle yaşayan diğer yoldaşlarımız da bize destek veriyorlar.tavuğumuzun bize bir yumurta vermesi ya da kedimizin yanımız sokulup mırmır etmesi bizi keyifli ve yüksek moralli yapabiliyor.çok büyük ve üstesinden gelemeyeceğimiz bir aksilikle de geldiğimizden beri karşılaşmadık. Düzenleyen alideryacengel : 11-11-2010 saat 21:29 Neden: imla hatası |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
Ali Bey, Size ve eşinize sağlıklı uzun ömürler dilerim. Zorunlulukların sürüklediği bir yaşam, bugün imrenilecek bir yaşama dönüşmüş.Cesaret, azim ve sabırla koruğu bal eylemişsiniz.Büyük kentin ikiyüzlü ve menfaatçi ortamından ve insanlarından kaçmak için ben de emekli olmayı bekliyor ve sizinki gibi bir yaşamı hayal ediyorum.Selam ve sevgiler... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|