agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni22Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-09-2007, 13:47   #14
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
Fortmanto olarak evin giriş kapısının arkasındaki askıları ve yatak odasında dolabın önündeki boşluktaki askılığı kullandık. Televizyonu ise sedirin köşesinde yukarıya yaptığımız bir aparat ile tutturduk. Çamaşır makinasına gelince. Çamaşır makinası çalıştıracak kadar hiç elektriğimiz ve suyumuz olmadı ki. Gerektiği hallerde annelerimizin yöntemiyle hallettik. Yani kuzine üzerindeki güğümde suyu ısıtıp leğende yıkama yöntemi.

Aslında Karaburun'a yerleşme fikrimiz olmasaydı arsaya 30 tonluk bir sarnıç yapmayı düşünüyorduk. Düşünsenize şehirlerimizde elektrik ve su varolalı daha ne kadar oldu ki. Benim yaşım 39, daha bundan 15-20 yıl öncesine kadar İzmir'in merkezinde bile elektrik ve su tam anlamıyla yoktu. İnsanlar rahatlığa ne kadar kolay alışıyor değil mi? Bundan 30-40yıl öncesine kadar pekçok yerleşim yerinde sarnıçlarda yağmur veya kar suyu biriktirilir ve kullanım suyu ( çamaşır, banyo, wc, bahçe sulama v.b) olarak kullanılırdı. Sadece içme suyu ayrı biryerden temin edilirdi.

Benim şahsi fikrim şudur. Teknoloji de tıpkı alkol gibi bağımlılık yaratan birşey. Teknoloji hayatımızda pek çok şeyi kolaylaştırıyor ancak birgün bunların birden ortadan kalktığını düşünün herkes ne yapacağını bilemez halde panikleyip ortalarda dolaşıp duracak. Bunun en basit örneği Marmara depremi zamanında yaşanmadı mı? **** Amerikadaki 5 dakikalık bir elektrik kesintisinin hayatı felç etmesi gibi bir sonuç çıkıyor ortaya. Örneğin bisiklet ile yapılan ulaşım insanlar varolduğu sürece bitmeyecek, insanı özgürleştiren, ve teknolojiye en az ihtiyaç duyulan ulaşım aracıdır. Ancak hiçbirimiz ulaşım için bu aracı tercih etmeyiz. Neden? Çevremizdeki insanların gülmelerinden mi çekiniriz, kariyerimizin zedeleneceğinden mi, yorulacağımızdan mı? Halbuki bisiklet yerine tercih ettiğimiz arabamız bizi her yönüyle bağımlı kılan bir araçatır. Yakıt, tamir, asfalt yollar, yedek parça v.s. Bence mümkün olduğunca teknolojiden uzak durmak bizi daha da özgürleştirecektir.

Biraz fazlaca felsefi yaklaştım galiba. Umarım sizi sıkmamışımdır.
Hoşçakalın.

Ayazkızı beğendi.
mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025