agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? > Bu Yatırım Karlı mıdır ya da Hangisi Daha Karlı?
(https)

Beğeni Düzeni30Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2013, 17:07   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-07-2012
Bilgiler için çok teşekkürler.Ebay de mavi, mor siyah,yeşil gibi sıradışı renkte türlerin tohumları mevcut.Ne kadar gerçekçi oldukları tartışılır, alıp denemek lazım.

Özel günler için olmasa bile saksıda, park ve bahçeler için bu hibrit ya da gdo olma ihtimali olan sıradışı renkteki güller yetiştirilip pazarlanabilir diye düşünüyorum.

Böyle bir iş fikrim var ama ne kadar uygulanabilir hâlâ arastirmaktayim.Ayrıca bare root(açık kök) satışta yapılabilir.

DEno_12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 17:15   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DEno_12 Mesajı Göster
Bilgiler için çok teşekkürler.Ebay de mavi, mor siyah,yeşil gibi sıradışı renkte türlerin tohumları mevcut.Ne kadar gerçekçi oldukları tartışılır, alıp denemek lazım.

Özel günler için olmasa bile saksıda, park ve bahçeler için bu hibrit ya da gdo olma ihtimali olan sıradışı renkteki güller yetiştirilip pazarlanabilir diye düşünüyorum.

Böyle bir iş fikrim var ama ne kadar uygulanabilir hâlâ arastirmaktayim.Ayrıca bare root(açık kök) satışta yapılabilir.
İşlem hacminiz ne olacak,pazarlamada bağlantıdan sonramı üretime geçeceksiniz...bilmiyorum ama orta ölçekli bir işe girişecekseniz gül işinden uzak durun.
Ziraatte daha karlı işler var.

shapsough beğendi.
Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 17:53   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
İşlem hacminiz ne olacak,pazarlamada bağlantıdan sonramı üretime geçeceksiniz...bilmiyorum ama orta ölçekli bir işe girişecekseniz gül işinden uzak durun.
bu sitee bize her konuda nefes oluyor
sizin fikirlerinizden yararlanmak adına şu ziraatte daha karlı işler var kısmını biraz açarbilirmiyiz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2013, 18:08   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bu sitee bize her konuda nefes oluyor
sizin fikirlerinizden yararlanmak adına şu ziraatte daha karlı işler var kısmını biraz açarbilirmiyiz
Konu oldukça geniş ama kısaca özetleyeyim.
Her işin tedarik,üretim ve pazarlama ayağı vardır.Türkiye şartlarında ziraatte karlılıktan kastım tedarik,üretim ve pazarlama ayaklarının mümkün olduğunca bir birine enteğre ve mümkün olduğunca aracıları (iki kalem oynatıp üreticiden çok kazananları) saf dışı ederek devam ettirilmesi.

Ülkemizde ziraat sektörünü ayakta tutan küçük ve orta ölçekli üreticiler.Ama kazanamayanlarda yine onlar...

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2013, 01:25   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Haklısınız, bu sorulara cevap bulamayinca ficus yetiştirmek hem pazarlama anlamında hemde harcanan emek anlamında daha mantıklı.

O halde aklimdaki başka bir fikirden bahsedeyim hazır yeri gelmişken.Ormanlarımızın büyük çoğunluğu yangınlarla tahrip olmakta ve sonrasında orman il müdürlükleri sanıyorum ki bu bölgelere yeni dikimler yapmakta.Prosedür nedir ve nasıl işliyor bilemiyorum.Ama ben bu aşamada hizmet sağlayıcı olarak dikimi yapan olmak istiyorum.Yetiştirdiğim pavlonya fidanlarini ya da mevsime göre fidelerini küçük ölçekte başlayarak orman il müdürlüklerine pazarlamak ya da hizmetimi satmak istiyorum.Planın ne kadar mümkün olduğunu araştıramadım fakat tür ile ilgili araştırma yaptım.Paulownia'yi secmemin sebebi genelde yangın çıkan bölgelerin iklimine çok uygun olması ve buna bağlı olarak hızlı büyümesi, bir dahaki yangında kendini yenileyebilecek olması ve hava temizleme kapasitesinin çok yüksek olması.Küllerinden doğma olayı 8 ila 12 kez olabiliyormuş ve Çin'deki ormanların büyük çoğunluğu pavlonya ile kaplı.Ayrıca pavlonya ormanlarinda ömrünü tamamlayan ağaçlar da kereste olarak kullanılabilir ve yerine yeni ağaç dikmeye gerek kalmadan yeni iskinlarla orman hayatına devam edebilir.

Bu durumda pazarlama mantığım ve yöntemim ne kadar doğru?

Şu an bunu sosyal sorumluluk bilinciyle yapıyorum zaten ama yok olan onca ormanın yeniden ağaçlandırıldigindan bile emin olmamakla beraber ekilen ağaçların eski ağaçların seviyesine gelmesinin yılları alacağı beynime takilip duruyor.Pavlonya da bu süreç çok daha kısa ama yeterince bilinmiyor gibi.Siz ne dersiniz?

DEno_12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025