agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Hangi bitkiler, hangi şehre, hangi koşullara uygun? > Bu Yatırım Karlı mıdır ya da Hangisi Daha Karlı?
(https)




Beğeni Düzeni32Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-09-2012, 10:43   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-08-2012
Şehir: Bursa
Mesajlar: 24
tarlada kısmi yeşerme yok da, geçmişde drenaj yapılmış bir tarla bu, geçmişde drenaja ihtiyaç varmış. ama şu anda mevcut drenaj kanalları toprakla dolup kullanılamaz hale gelmiş.
şu anda tarlada yem bitkileri yetiştirmek için drenaja ihtiyaç olup olmadığını anlamak için bir çalışma yapmak istedim. bu amaçla il tarım müdürlüğünde toprak burguları mevcutmuş, emaneten alıp tarlada bunlarla çalışacağız.
sonuca göre kepçe işmakinası belki gerekmeyebilir deniliyor.

sonuç itibariyle ben bu tarlaya nisan sonu - mayıs başı gibi sılajlık mısır ve soya fasulyesini yem amaçlı ekmeyi planlıyorum. bu bitkileride ağustos sonu - eylül başı hasat etmeyi planlıyorum.

şu anda ise tarlayı boş bırakmayıp kışlık bir şey ekeyim istiyorum. yine yem bitkisi olabilirse iyi olur.
eylül sonu ekilip nisan ortasında hasat edilebilecek kışlık yem bitkileri nedir?
kışlık ne ekeyim? ne tavsiye edersiniz?

Mehmet Tugcular Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025