![]() |
sayın caretta bitkide besin eksikliğine bağlı kloroz varmış gibi duruyor. Ben ışığa bağlı sararma olduğunu düşünmüyorum.
|
sayın CARETTA eğer bitkiyi aldığınız yerde sulamada kullanılan su kireçli ise demir eksikliği olması muhtemeldir. Benim acizane tavsiyem bitkiyi şehir şebeke suyuyla sulamamanız ve demir ihtiva eden yaprak ve/veya toprak gübrelerini uygun dozlarda kullanmanızdır.
|
Sayın Çavdaroğlu,
En kısa zamanda demir ihtiva eden gübre alıp uygulayacağım dediğinizi..Teşekkürler cevabınız için :) |
2 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki tohumlar hangi ağacın tohumları?
Diğer fotoğraftaki fide bu tohumlardan çıktı. Tohumunu aldığım ağacın gövdesi bambu gibi ama bordo renklerin hakim olduğu kısa sürede uzayabilen bir ağaçtı. Selamlar |
Hint yağı tohumlarına benziyorlar..
|
Alıntı:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hint_ya...%C4%B1_bitkisi Türkce baglantisi. Bu tohumlari topraga dikmeden evvel 3 gün ilik su icinde bekletmek lazim. Ben balkonumda yetistiriyorum, yapraklari cok göüzel bir görünüm veriyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.soframiz.de/bahce/dikenli...u-xu-chayoten/ |
Sevgili Penelophe ve soframiz;
İlginiz için teşekürler. Evet tam tarif ettiğim ağaç bu işte. Hint yağı bitkisiymiş. |
Evet hintyağı ,sıcağı sever:)Bu bitkinin yağı çok değerlidir jet motorlarında da kullanılıyor:)
|
sayın soframiz ilgi için teşekkürler.Sizin bahsettiğiniz bitkiye benziyor ancak meyve dış yüzeyi dikensiz ve dolmalık bibere daha çok benziyor. İçinde uçabilen ve düştüğü yerde yapışıp kalabilen(hindiba gibi) pamukçuklara ekli koyu kahve renkli tohumları var. Acaba sizin söylediğiniz bitkinin dikensiz bir türü olabilir mi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitkinin Latincesi: Arajuia sericifera'dır. *Arap bamyası ile normal bamyayının karışık şekilde yemeği çok harika oluyor. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
Çalı formunda, uzaktan yasemine benzeyen bir bitki ama yakından yaseminle pek benzerliği yok.Yaprakları biraz gül yapraklarına benziyor ama çiçekleri başka. Eklenti 33898 Bu çiçek nedir acaba? |
Alıntı:
|
Adana'da olduğuna göre Antalya'da da olacaktır sckara, merak etmeyin :)
Yalnız forumda bazı kurallarımız var, bunlardan biri de mesajımızın tamamını büyük harfle yazmamak.Doğru Türkçe kullanımına özel önem gösterdiğimiz sitemizin kurallarına şu sayfadan ulaşabilirsiniz. |
Alıntı:
Selamlar |
Çok teşekkürler Mahon67 beni büyük bir meraktan kurtardınız. Nihayet sayenizde bitkinin latince adını öğrenmiş oldum (Araujia sericifera) tohumlarının çimlenmeleri 20 ºC'de 3-6 hafta sürüyormuş. Daha detaylı bilgi için:http://www.pfaf.org/database/plants....jia+sericifera. Zonguldak'ta doğal olarak mı yetişiyor acaba? Yoksa dışarıdan mı gelmiş? bilgi verirseniz sevinirim..
|
Daha fazla bilgi alışverişini bu başlıkta yapmanız mümkün değil. Burada sadece teşhis yapıyoruz. Bu konu ile ilgili başlık açtım. Yetiştirme konularını orada konuşalım.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...091#post222091 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben aşağıdaki fotoğraftaki çim gibi görünen bitkinin ne olduğunu merak ediyorum. Bir tür çimse çeşidini, çim değilse ne olduğunu bilen var mı? :) Yardımlar için şimdiden teşekkürler, Eklenti 34088 |
5 Eklenti(ler)
Merhaba bu ağacın ne olduğunu merak ediyorum. Antakya'da şehrin bir çok yerinde bu ağaçtan ekili. Kışın da yapraklarını dökmüyor. Biraz tohum da topladım mümkünse tohumları nasıl çimlendirebileceğimi de öğrenmek istiyorum. :confused:
|
imperfect, Japon kavağı'na benziyor.Adana da bu ağaçlarla dolu ancak pek isimin bilen, ağacı tanıyan yok, ben de yeni öğrendim ismini.
|
MSaygın teşekkür ederim. Sanırım Japon Kavağı. Şimdi de çimlendirmeyi öğrenmeliyim. Çok sevdim bu ağacı. :)))
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba. Meyve bahçelerinde ve buğday tarlalarında bolca yetişen bu bitkinin adını biliyor musunuz?
|
Köklerinde soğansı bir yapı varmı?ben çiğdeme benzettim ama uzman birinin yanıtlaması doğru olur
|
Sayın imperfect resimde görülen ağaç MSaygın'ında belirttiği üzere Japon Kavağı. Gecen hafta Antakya'ya yapmış olduğum gezi sırasında bu ağacın oralarda yaygın olarak kullanıldığını gördüm. Tohumlarını bende aldım. Bakalım çimlendirme konusunda başarılı olabilecek miyim?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sunucu değiştirmeydi derken bizim çiçek arada kaynamadan hatırlatayım dedim :p |
Bir gül çeşidi olmalı, sarmaşık türü sanki. Tabii benimki tahmin sadece. Bahçemdeki sarı fındık güllerine benzettim.
|
Sayın Msaygin,
buralarda "Nisangülü" diye biliniyor,sadece nisan ayı boyunca açar,kokusu yok.Fakat çok zarif ve güzeldir.Gül denmesine karşın dikeni yok,sarmaşık türlerinden. |
Evet benim bahçemdeki de sadece Nisan da açıyor Dilek Hanım. Dediğiniz gibi kokusuz ama üzeri silme gül olduğundan harika bir görüntü oluşuyor :)
|
Çok teşekkürler, gerçekten de çok zarif bir çiçek.
Sadece Nisan ayında açması fenaymış ama olsun.Yaprakları gül yaprağına benzemekle birlikte, çiçeklerin çıkış yerleri çok farklı.Bakalım, Latince adını bulabilecek miyim, araştırayım :) |
Sayın herbaryum teşekkürler...
|
Sayın MSaygin,
galiba "Rosa banksiae" olması lazım.Aslında ne zaman çelik alınır bilmiyorum,yönlendiren olursa seve seve gönderebilirim. |
Evet "Rosa banksiae" sanırım, fotoğraflarına baktım internette.
Ben gördüğüm yerden izin isteyip almıştım zaten çelik, hatta çiçeğe bakan apartman görevlisi, "al kökünden götür, usandım bu apartmanın çiçeğinden" dedi :) Teklifiniz için teşekkürler :) |
2 Eklenti(ler)
Merhaba resimdeki çiçeğin adını bilen varmı ? Internette araştırdım ama bulamadım :(
Webcamle çektiğim için biraz kalitesiz ama idare edin ;) |
Merhaba
Ege bölgesinde yetişen endemik çiçekler hakkında bilgiye ihtiyacım var. isimleri, resimleri, kaynak kitap, doküman vs. her şey işime yarayabilir. Bu siteyle nette araştırma yaparken karşılaştım. Umarım yardımcı olabilirsiniz. ***. Ediyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025