![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu nedir?
|
Alıntı:
|
Teşekürler
Alıntı:
|
Bitkileri Bilen Varmi
4 Eklenti(ler)
meraba arkadaşlar bu 2 farklı türü bilen varmı acaba yine çıkaramadım. süs bitkileri konusunda gerçekten zayıfım. teşekkür ederim herkese.
|
1. ve 2. fotoğraflar vapur dumanı.
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
3. ve 4. fotoğraflar Alyssum sp. sanırım.
|
Teşekkürler
Alıntı:
|
çikaramadim
4 Eklenti(ler)
Bu 2 türü bilen var mı acaba yine süs bitkileri sanırm.
|
Acaba Sn. İlkin'in avatarındaki çiçek nedir? Çok değişik bir bitki.
|
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim adabayrakoğlu. İlgili başlığı okumalıyım şimdi. ;)
|
2197'deki 3. ve 4. fotoğraftakilere biz mavi yasemin diyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çalının adı nedir?
|
|
bir muamma daha
1 Eklenti(ler)
merhaba,elimde ne govde ne yaprak sadece tohumlar. gümüşdere kilyos, yani karadeniz kumsallarinda kumun uzerinde bol miktarda buldugum bir tohum-oldugunu dusunuyorum cunku bana uzayli yasam formu gibi geliyor:) ne oldugunu bilen varsa hayatimdaki bir muammayi daha ortadan kaldiracak
bu arada forum sayfasindaki butun resimlere baktim benden once soran olmus mu diye, tekrar sormus olmayayim. tekrar tesekkurler. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Şükran Hanım aynı bitkimi.Resimlerde pek net değil ama.
|
cok tesekkurler sayın herbaryum! cocuklugumdan bu yana benim icin cok buyuk gizem yaratan bir tohumdu. hatta torbalarca topladigimi hatirliyorum sirf ese dosta dagitip ne oldugunu ogrensinler diye.
Alıntı:
|
kumul bitkisi
1 Eklenti(ler)
tekrar kumsalda rastladigim bir bitkiyi ogrenmek istiyorum bu sefer, Kibris'ta kuzey sahilinde rastladim, sert ve komur gibi siyah tohumlari olan bu bitkinin ismi nedir?
|
Sn Sapudeaure; uzak görüntüsü ile bu bir Amerikan ful'u. Çiçek doğru çiçek.
Yaprak üzerindeki benek ya da çil gibi oluşumlar benimkinde yok. Bu konu kafamı karıştırdı. Yapraklar 2 adet ve karşılıklı çıkıyor değil mi? Ve çıkan 2. yaprak grubu almaçlı ( yani bir önce çıkan yaprak grubunun eksenin dik açıda çıkıyıor. Farklılık var mı diye ince eleyip sık dokuyorum. |
Sn Kumruacaroğlu, sanırım Pancratimum maritimum : Kum zambağı
|
Tohumlar kum zambağı bir kg yakın bende de var aynısı.
|
Ben diktim bile o tohumları, ne olacak bekliyorum.:p
|
1 Eklenti(ler)
merhaba,
Ya bu sene çoğaldı ya da ben farkedememişim, kesme çiçek satanlarda daha önce pek görmediğim bir çiçek var bu yıl.İsmi F ile başlıyor, çiçekçi de tam bilmiyor galiba ağzında geveledi durdu kelimeyi anlamadım ne olduğunu :D Eklenti 25795 Nedir acaba bu çiçeğin adı? |
Ben lisianthus'a benzettim. Lalegül de deniyor.
|
Lısıanthus' un F1 türlerinden çok rengi var.
|
Lisianthus sp. (Gentianaceae) Çalımsı Gensiyan (Lalegül son zamanlarda verilen bir isim, ancak popüler olacak gibi)
|
Çok teşekkürler, o kadar güzel bir çiçek ki.Genelde bu rengi ve beyazı oluyor çiçekçilerde.
|
Sevgili MSaygın buradan http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4327 bahçemde yetiştirdiğim ayrıca sitemize üye arkadaşların eklediği Lisianthus fotoğraf ve bilgilerini göreilirsiniz. Fidesini bulursanız eminim siz de yetiştirebilirsiniz.
|
http://img85.imageshack.us/img85/5826/dsci0016ys5.jpg
http://img527.imageshack.us/img527/9782/dsci0015xf6.jpg Bir seyyar çiçekçiden aldığım soğanlardan bu çiçekler çıktı.. Adını bilen var mı acaba? Yaprakları çok uzun ve yerde.. Çiçeği neredeyse yarım metre uzunluğunda bir sapın uçnda..Kokmuyor.. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu resimdeki yaprağı bahçemde buldum. Yaprağın sap kısmı yerdeki bi su birikintisine temas ettiği için köklenmiş durumdaydı. Bende hemen alıp bu saksıya diktim. Ama tek yaprak olduğu için sitede bulunan herhangi bir bitkiye benzetemedim. Acaba bu yaprağın hangi bitkiye ait olduğunu bilen varmı. Bu bitkinin ismini ve bakımı hakkındaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler.
|
Sn nacig, çiçeği Sosyete sarmaşığı olarak da adlandırdığımız Tulbaghia çiçeğine ve yaprağına benzettim. Yapraklarını çiğnediğinizde sarmısak tadının gelip gelmediğine bakar mısınız. Çiğnemesenin bile elinizde ezip koklayın.
|
yine bin tesekkur! o zaman tohumlari almamistim evde buyumez diye, keske alsaymisim:)
Alıntı:
|
Alıntı:
Benden sonraki arkadaşın sorduğu köklenmiş yaprak ise klakson çiçeği galiba.. Çünkü bende var bu çiçek ve yaprakları da aynısı... Teşekkürler... |
nerine fotoğrafı
1 Eklenti(ler)
Sn NaciG, Narin (Türkçe) Nerine (Latince) adı ile bilinen bitkinin çiçekleri daha büyükçe ve her bir petal (herbir pembe yaprak) uzun ve arkaya doğru kıvrıktır.
Aşağıda fotoğraf ekledim. |
Alıntı:
|
NaciG'nin bitkisinin narin olduğunu düşünüyorum. Nerine bowdenii
http://us2.pixagogo.com/S5-GvPlatDP-...e_Bowdenii.jpg |
Mine hanım, bu çiçek galiba Forum Bornova'nın bahçe düzenlemelerinde kullanılan çiçeklerden değil mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025