![]() |
Mesaj 1652
1-Jasminum sp. (Yasemin) 2-Hedera sp. (Duvar Sarmaşığı) 3-4-Lagerstroemia sp. (Oya) |
Sn. herbaryum verdiğiniz isimlerden sonra yaptığım araştırma sonucu bu bitki bulfum. Çiçekleriaynı fakat bu bitkinin yapraklarındaki siyahlık, benim fotoğrafladığım bitkide yok. "Pale Persicaria" ismi ile arattım ve bu çıktı:
http://www.funet.fi/pub/sci/bio/life...thifolia-2.jpg |
Alıntı:
Yaseminin içerde olabileceğine çok sevindim. Kışın donacak diye korkmuştum. Sarmaşıkta tam buldu yerini. O ikisi de oya mı? Sanki çiçekleri farklı gibi gelmişti bana. |
Resimdeki bitki Urgenia maritima (Ada Soğanı) adlı bitkidir. Lale soğanı diye satılmakta, ancak çiçeksiz sadece soğan durumunda insanlar yanıltılarak satış yapılmaktadır.
|
Yaseminle, oyaları ne büyüklükte saksılara almalıyım ve toprakları için özel istekleri var mı?
|
Sebahattin bey resim sizin resme çok benziyor ama sizinki siyah lekesi olmayan bir tür olabilir, yine de en yakın Polygonum.
|
Teşekkürler...
|
1 Eklenti(ler)
Peki bu ne?Sanırım bir tür yonca nette gördüm ilgimi çekti..Çok değişik.:rolleyes:
|
Mesaj 1663
Oxalis deppei Ekşi yonca (Bildiğimiz yoncadan farklı bir familya Oxalidaceae) |
teşekkürler sevgili herbaryum..
|
Sn. herbaryum iyi ki varsınız, bu site için çok önemlisiniz. Çok teşekkür ederim efendim ;)
|
1 Eklenti(ler)
Benim bir kaç gün önce, önünde hayran hayran bakakalıp, fotoğrafını çektiğim ağaç meğer oya ağacıymış.
Google'da arama yaparken, karşıma bizim galerideki fotoğraflar çıktı, ancak oradan anladım. Ne varsa yine bizim sitemizde varmış. Ben de size teşekkür ederim Herbaryum. |
Sevgili Nevsune, Özel bir toprak istemezler bizim kullandığımız toprak ne ise onu kullanın. Oya'ların ikiside oya yalnız renkler farklı biri pembe biri mor. Yasemin ve oyaları en az 19 luk saksıya hiç bozmadan alabilirsiniz.Tabi bol bol sulanacak dikimden sonra. selamlar
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını ve özelliklerini öğrenmek istiyorum. Yardım edebilir misiniz?
Teşekkürler. Eklenti 20734 Eklenti 20735 |
1 Eklenti(ler)
Ben yine saksıdaki topraktan çıkan bir bitkiyi soracağım. Yediğim meyvelerin çekirdeklerini toprağa sokuşturup duruyorum ama sonra unutuyorum. Bu da onlardan biri mi yoksa kendiliğinden çıkmış bir bitki mi bilemedim.
Tanıyan var mı acaba? |
Nevsune Hanım, ben incir yaprağına benzettim.
|
Alıntı:
|
Bende karpuza benzettim yapraklarını...
|
Nevsune ablacım herkes karpuz diyor haklı olabililirler ama sakın kudret narı olmasın..
|
Bence de bu bir karpuz. Ayni şekilde benim de bahçemde kendiliğinden çıktı(herhalde biz bahçede meyve yerken döktük). Şu anda küçük bir karpuzumuz var. Yarına fotoğrafını eklerim de karşılaştırma yapabiliriz.
|
Keşke kudret narı veya incir olsa. Ama kudret narını küçük bardaklara dikmiştim sanmam.
|
Ozaman karpuzdur.(Valla genelde ben bunların kokusuna bakarak anlıyorum onu deneyin isterseniz)Kudret narları noldu bu arada?
|
O tohum da telef oldu. Şimdi kaldı 2 tohumcuğum. Artık onları hayatta riske atmam, saklıyorum bahara.
|
Bugün pazarda köylü kadınlar bir yığın Kudret narı meyvasını satıyorlardı 5 YTL.den. İçinde de kırmızı kırmızı tohumları veya çekirdekleri vardı. İsteyen arkadaşlar varsa haftaya almaya çalışırım.
|
Alıntı:
|
Güler hanım, kudret narı meyvesi acil olarak gerekiyor. Özele mesaj yazacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Sn Yüzel ÖZLEM,
1672 nolu mesaja cevaben fotoğraftaki bitki Amerekan menşeyli bir bitkidir. Amerika'da açıkta yetişen (sıcak mıntıkalarda) bu çiçek ki adı Zamia'dır ;bizde ev ortamlarında yetişmektedir. Benim elimde de var. Yaklaşık benim bildiğim kadarı ile 7-10 yıllık bir geçmişi var Türkiye'ye getirilmesinin. Her ne kadar gölge bitkisidir diye çiçekçiler satsalar bile aydınlığı, sıcağı , güneşi ve düzenli suyu çok seviyor. Üretimi kolay. Toprak altı kısmı yumru köklü. Üst dallardan aldığım 10 cm. lik parçalardan suya koyarak Temmuz yazı sıcağında 3 haftada köklendirdim. Köklenmesi kolay ancak toprağa dikimden sonra 1-2 sene çok yavaş büyüyor, hatta büyümüyor diyebilirim. Gösterişli, parlak yeşil ve hiç dökmediği yaprakları var. Çiçeği yok diye biliyorum, internette de araştırdığımda çiçeğine rastlamadım. Süzek, humuslu topraktan hoşlanıyor. Aşağıda da fotoğrafını ekledim. |
1 Eklenti(ler)
Soldaki tohum çok dekoratif, her yıl böyle bir şeyler bulup duvarlara asıyorum. Hangi ağacın acaba, biraz daha bulsam iyi olacak.
Sağdakinin ne olduğunu biliyorum ama birlikte çektiğim için o da çıkmak zorunda kaldı. Yabani sıklamen, sonra onun açmış halini de göstereceğim. Mini mini, kibarcık bir şey. |
Alıntı:
Meşe palamutu diyemiyorum , o uzun olur. |
Mesaj 1686
Soldaki iki tohum Meşe Palamutu, muhtemelen Quercus coccifera ya (Kermes Meşesi) ait. Türkiye'de Meşe türlerinin farklı boyut ve görünüşte palamutları vardır. Uzun veya kısa, kupulasının (palamutu kadeh gibi saran dip kısmı) şekli dikensi veya düz hepsi meşe palamutudurlar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025