![]() |
******* sedir sanırım dal yapısından öyle gözüküyor. Keşke resim biraz daha net olsaydı. Porsuk kesinlikle değil diyebilirim.
|
Alıntı:
Biraz uzak kaldım, özür dilerim.(Yazamasam da okuyordum) Coreopsis'in saksıda yerini aldı, inşallah ay sonuna doğru o tarafa gelecek.:p Başka bir istek var mı? Gaillardia?.. |
Sevgili darkyes aynı bitkiyi iki gün önce resimini çekerek arşivime ekledim. Bende ismini merak ediyordum ki sizin elinize sağlık, benden önce davranmışınız.
|
Nrş, bu bitki Balıkçı' nın da belirttiği gibi bir Pittosporum tobira. Çelik veya tohumla üretilir.
|
Alıntı:
Dolayısıyla resimde görünen bitkinin Himalaya sediri olduğu konusunda ısrar ediyorum. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yerel adı PITIRAK olan bu bitkinin orjinal adı nedir. Çiçeklerini ilk kez gördüm ve fotoğrafladım. gerçi bi PITIRAK diye insanın üstüne yapışan bütün nebat a diyoruz ama........
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçesinde fotoğrafladığım bu bitki yaprak yapısının uzun olması dışında mum çiçeğine çok benziyor. Peki mum çiçeğimidir?
|
Yaşar Bey, Müjgan Hanım Türkiye Flosarı ile ilgileniyor. Tek çenekli çiçekleri bitirdi şimdi çift çenekli çiçekleri yüklemeye başladı. Bizlerin de desteği ile çok güzel bir Türkiye Florası bölümü yapacak. Zaten o bölüme bakarsanız bilen arkadaşlar ekleme yapıyorlar.
|
2 Eklenti(ler)
bende az önce pazardan bu çiçekleri aldım adlarını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz adı nedir nasıl yetişir yıllık mı değilmi?
|
846, 847 ve 848 nolu resimlerle ilgili kimsenin bir fikri yok mudur acaba? Acaba ağaçlar kategorisine mi yazmalıydım?
|
Sayın Balıkçı ve sayın Mine Pakkaner yardımlarınız için teşekkürler. Evet sayın Balıkçı , çiçekleri gerçekten güzel kokuyordu. Ben çoğaltmak için çelik almayı denedim ama başaramadım. Belki mevsimi değildi. İlginiz için sağolun.
|
Bu çiçeklerin adı nedir?
5 Eklenti(ler)
Gerçek isimlerini bilirsem araştırmam ve bakımım daha iyi olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.
|
Bu çiçeklerin adını söylermisiniz? (2)
5 Eklenti(ler)
Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:(
|
Bu çiçeklerin adlarını söyler misiniz? (3)
5 Eklenti(ler)
Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:(
|
En son resimin kılıç çiçeği olduğunu biliyorum.
|
Bu çiçeklerin adı nedir ? (4)
5 Eklenti(ler)
|
Bu çiçeklerin adı nedir ? (5)
2 Eklenti(ler)
Çiçeklere verdiğim isimler sırası ile adsız 1, adsız 2, adsız 3, adsız 4, aşk merdiveni avrupa, begonya, begonya türü, deve tabanı ,dua çiçeği bodur (ama şu an hasta),hostes, karides,kurdele sarışın, mutluluk çiçeği, palmiyemsi, paşa kılıcı sarı çizgili pijama, sarmaşık, sarmaşık 2, sarmaşık 3, tilki kuyruğu, (toplu resimdekiler) pembe dua çiçeği, kırmızı çizgili dua çiçeği, mum çiçeği, sarı damgalı sarmaşık (en başta), badem gözlü (öbür baştaki sarmaşık), bu sayfada bulunan aşağıdaki çiçekler uğur böceği ve yılbaşı çiçeği. Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:( Salonumdakiler bunlar, diğer balkonumdaki çiçeklerimi çekip yollayamadım. İnşallah onlarıda çekip sizlere soracağım. Umarım gerçek isimlerini bilen arkadaşlarımız vardır. Sevgi ve saygılarımla...
|
Bu en son resim ise yılbaşı çiçeği.
|
Bu bitkinin adı nedir??
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Bostancı da bir apartmanın girişine iki tarafa dikmişler ve sürekli açıyor. Dalın ucundaki çiçekler nefis. |
Halk arasındaki adlarından biri "zıpçıktı" eğer yanlış görmüyorsam:-)) Literatürdeki adı Chlorophytum capense. Aydınlık, aşırı kuru olmayan, doğrudan güneş ışığı almayan yerleri seviyor, yazın her gün, kışınsa daha az su vermek gerekiyor. Flu da olsa sizinki pek güzel görünüyor. Sürgünlerinden çoğaltılıyor ve de pek arsız olduğunu ekleyeyim.
|
Alıntı:
|
Neşe Hocam çok teşekkürler. Lütfettiniz.
Dostlar Neşe hoca İtalyanca dan Türkçe ye pek çok eser kazandırmış değerli bir akademisyen. Sitemizde ne cevherler var haberimiz yok. |
Aramıza hoş geldiniz.
|
Merhaba
1 Eklenti(ler)
Bu çiçekleri bir arkadaşım getirdi. Soğanlı bir çiçek. Ortasından uzunca bir sap ve çok güzel bir çiçek çıkacak dedi :))
İsmini öğrenebilirsem çok sevineceğim... Eklenti 13248 |
2.şeflera
Alıntı:
|
sayın serder bu sayfada çiçeğinizin adı var...
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=191&page=10 |
Sevgili Erguvan Muhibbi Neşe Hanım'ın yazdığı bitkinin ismi sizinki değil de Deimos'un çiçeğinin ismi. Sizin çiçeğinizi ben de çok beğendim merakla bekliyorum adını.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025