agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

cemal.S 08-06-2007 15:14

******* sedir sanırım dal yapısından öyle gözüküyor. Keşke resim biraz daha net olsaydı. Porsuk kesinlikle değil diyebilirim.

Balıkcı 08-06-2007 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 115218)
Sn Balıkçı sizi görmek ne güzel.

Teşekkür ederim.
Biraz uzak kaldım, özür dilerim.(Yazamasam da okuyordum)
Coreopsis'in saksıda yerini aldı, inşallah ay sonuna doğru o tarafa gelecek.:p
Başka bir istek var mı?
Gaillardia?..

yasarulutas 08-06-2007 16:50

Sevgili darkyes aynı bitkiyi iki gün önce resimini çekerek arşivime ekledim. Bende ismini merak ediyordum ki sizin elinize sağlık, benden önce davranmışınız.

Mine Pakkaner 08-06-2007 18:42

Nrş, bu bitki Balıkçı' nın da belirttiği gibi bir Pittosporum tobira. Çelik veya tohumla üretilir.

Plumbago 08-06-2007 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 115039)
Sn plumbago, Himalaya sediri ile Lübnan sediri küçükken sarkık görünümü ile birbirine benzer. Ama Lübnan sedirinin yaprak uçlarındaki yeni ibreleri daha sarıya yakın açık renktedir.

Himalaya sedirininde ilkbaharda verdiği ilk sürgünleri açık yeşil renktedir. Resimdeki ağacın pek küçük olduğunu söyleyemem. Himalaya sedirinin dalları gövdeye geniş açı ile, Lübnan sedirinin dalları ise gövdeye 90 derecelik açıyla birleşir.

Dolayısıyla resimde görünen bitkinin Himalaya sediri olduğu konusunda ısrar ediyorum.

yasarulutas 08-06-2007 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ada (Mesaj 115200)
Sayın Yaşar Ulutaş,

Aslında ben de size tam olarak bu bitkinin Türkçe adı budur, Latincesi şudur demek isterim. Ama Türkiye'de şu anda yaklaşık 10 000 bitki çeşidi var. Ve bunlardan yaklaşık 3 000'i sadece Türkiye'de yetişiyor. Ve her ortalama 5 günde bir yeni bir bitki bulunuyor, Türkiye Florasına ilave ediliyor. Yani sizin fotoğrafını çektiğiniz bitkiler 10 000 bitkiden biri olamilir. veya hiç bilinmeyen bir örnek te olabilir. Bunlara ait resimleri de bulmak özellikle Türkiye bitkileri açısından çok zor. Bu nedenle resimlerini internette bulmanız da zor.
ayrıca 10 000 bitkinin herbirine maalesef Türkçe isim verilmemiş. Halk kullandığı ve çok iyi tanıdığı bitkileri isimlendiriyor. İşine yaramayanlara ot diyor.
Bu foruma ismini öğrenmek için konulacak bitki fotoğraflarına gelince, öncelikle hangi yörede yetiştiği ve kabaca nasıl alanlarda yetiştiği yazılmalı. Örn. Adana, sulak yerler gibi. Sonra hangi tarihte resmin çekildiği belirtilmeli. Fotoğrafta ise olabildiğince tam bitki, yani boyunu da anlayabileceğimiz, yaprakları net olan, ve özellikle çiçekleri net olarak görülebilecek şekilde olmalı. Varsa meyvesi de konulmalı. Bütün bunlar çok zor biliyorum. Ama inanın başka türlü çok sağlıklı sonuca varılmıyor.
1. Örnek büyük bir ihtimalle Salvia cadmica, 3. örnek kesinlikle Labiatae familyasına ait, 5. örnek Geum rivale daha önce yazdığımdan farklı biliyorum, benim hatam ezbere konuşmamam gerekiyordu. Kusura bakmayın.

Sayın ada; Bulunan bitkiler Türkiye Florasına ekleniyor derken, sitenin bölümüne mi yoksa litaratüre mi? Bence siteye de eklensin. İsimlerin illede Türkçe olması önemli tabiiki ama dünya dili olmuş Latince bizde devam ederiz. Vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler. Bazı çiçek bilgilerini zaten Galeri bölümüne yazıyoruz, ama bazıları eksik. Kusur meselesine gelince: Estagfurullah efendim ne kusuru siz benim kusuruma bakmayın, inatla sorduğum için. Çalışmanızda başarılar yardımlarınızın devamını bekliyorum. İnsan yetiştirmek zor hele adam alim olmak istiyorsa değimli?

yasarulutas 08-06-2007 21:33

1 Eklenti(ler)
Yerel adı PITIRAK olan bu bitkinin orjinal adı nedir. Çiçeklerini ilk kez gördüm ve fotoğrafladım. gerçi bi PITIRAK diye insanın üstüne yapışan bütün nebat a diyoruz ama........

Ophrys 08-06-2007 22:59

1 Eklenti(ler)
Botanik bahçesinde fotoğrafladığım bu bitki yaprak yapısının uzun olması dışında mum çiçeğine çok benziyor. Peki mum çiçeğimidir?

Derya Özen 09-06-2007 08:19

Yaşar Bey, Müjgan Hanım Türkiye Flosarı ile ilgileniyor. Tek çenekli çiçekleri bitirdi şimdi çift çenekli çiçekleri yüklemeye başladı. Bizlerin de desteği ile çok güzel bir Türkiye Florası bölümü yapacak. Zaten o bölüme bakarsanız bilen arkadaşlar ekleme yapıyorlar.

GLCN 09-06-2007 15:41

2 Eklenti(ler)
bende az önce pazardan bu çiçekleri aldım adlarını bilmiyorum yardımcı olurmusunuz adı nedir nasıl yetişir yıllık mı değilmi?

Farmi 09-06-2007 16:53

846, 847 ve 848 nolu resimlerle ilgili kimsenin bir fikri yok mudur acaba? Acaba ağaçlar kategorisine mi yazmalıydım?

nrş 10-06-2007 09:29

Sayın Balıkçı ve sayın Mine Pakkaner yardımlarınız için teşekkürler. Evet sayın Balıkçı , çiçekleri gerçekten güzel kokuyordu. Ben çoğaltmak için çelik almayı denedim ama başaramadım. Belki mevsimi değildi. İlginiz için sağolun.

sarıaltıngül 10-06-2007 10:40

Bu çiçeklerin adı nedir?

5 Eklenti(ler)
Gerçek isimlerini bilirsem araştırmam ve bakımım daha iyi olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

sarıaltıngül 10-06-2007 11:03

Bu çiçeklerin adını söylermisiniz? (2)

5 Eklenti(ler)
Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:(

sarıaltıngül 10-06-2007 11:19

Bu çiçeklerin adlarını söyler misiniz? (3)

5 Eklenti(ler)
Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:(

caploonba 10-06-2007 11:22

En son resimin kılıç çiçeği olduğunu biliyorum.

sarıaltıngül 10-06-2007 11:39

Bu çiçeklerin adı nedir ? (4)

5 Eklenti(ler)

sarıaltıngül 10-06-2007 11:54

Bu çiçeklerin adı nedir ? (5)

2 Eklenti(ler)
Çiçeklere verdiğim isimler sırası ile adsız 1, adsız 2, adsız 3, adsız 4, aşk merdiveni avrupa, begonya, begonya türü, deve tabanı ,dua çiçeği bodur (ama şu an hasta),hostes, karides,kurdele sarışın, mutluluk çiçeği, palmiyemsi, paşa kılıcı sarı çizgili pijama, sarmaşık, sarmaşık 2, sarmaşık 3, tilki kuyruğu, (toplu resimdekiler) pembe dua çiçeği, kırmızı çizgili dua çiçeği, mum çiçeği, sarı damgalı sarmaşık (en başta), badem gözlü (öbür baştaki sarmaşık), bu sayfada bulunan aşağıdaki çiçekler uğur böceği ve yılbaşı çiçeği. Canım çiçeklerime iyi bakmam için isimlerini bilmem gerekli, öbür isimler benim verdiklerim isimler, gerçek isimleri değil.:( Salonumdakiler bunlar, diğer balkonumdaki çiçeklerimi çekip yollayamadım. İnşallah onlarıda çekip sizlere soracağım. Umarım gerçek isimlerini bilen arkadaşlarımız vardır. Sevgi ve saygılarımla...

caploonba 10-06-2007 12:08

Bu en son resim ise yılbaşı çiçeği.

Deimos 10-06-2007 16:39

Bu bitkinin adı nedir??

http://img49.imageshack.us/img49/5056/grnt002ak0.jpg
http://img49.imageshack.us/img49/526/grnt004re7.jpg

Erguvan Muhibbi 10-06-2007 17:09

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Bostancı da bir apartmanın girişine iki tarafa dikmişler ve
sürekli açıyor. Dalın ucundaki çiçekler nefis.

Neşe Kıldacı 10-06-2007 18:25

Halk arasındaki adlarından biri "zıpçıktı" eğer yanlış görmüyorsam:-)) Literatürdeki adı Chlorophytum capense. Aydınlık, aşırı kuru olmayan, doğrudan güneş ışığı almayan yerleri seviyor, yazın her gün, kışınsa daha az su vermek gerekiyor. Flu da olsa sizinki pek güzel görünüyor. Sürgünlerinden çoğaltılıyor ve de pek arsız olduğunu ekleyeyim.

yasarulutas 10-06-2007 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 115491)
Yaşar Bey, Müjgan Hanım Türkiye Flosarı ile ilgileniyor. Tek çenekli çiçekleri bitirdi şimdi çift çenekli çiçekleri yüklemeye başladı. Bizlerin de desteği ile çok güzel bir Türkiye Florası bölümü yapacak. Zaten o bölüme bakarsanız bilen arkadaşlar ekleme yapıyorlar.

Tamam Derya; ama hangi bitkinin eksik olduğunu nasıl bileceğim, umarım Müjgan hanım Galeri de bulunan resimleri kullanır da. O resmi çekenler de gurur duyar.

Erguvan Muhibbi 10-06-2007 21:36

Neşe Hocam çok teşekkürler. Lütfettiniz.
Dostlar Neşe hoca İtalyanca dan Türkçe ye pek çok eser kazandırmış
değerli bir akademisyen. Sitemizde ne cevherler var haberimiz yok.

cyucel 10-06-2007 21:42

Aramıza hoş geldiniz.

serder 10-06-2007 22:57

Merhaba

1 Eklenti(ler)
Bu çiçekleri bir arkadaşım getirdi. Soğanlı bir çiçek. Ortasından uzunca bir sap ve çok güzel bir çiçek çıkacak dedi :))
İsmini öğrenebilirsem çok sevineceğim...

Eklenti 13248

Buket Aknar 10-06-2007 23:05

2.şeflera

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarıaltıngül (Mesaj 115927)
Gerçek isimlerini bilirsem araştırmam ve bakımım daha iyi olacak. Yardımlarınız için teşekkürler.

Mesaj 142 deki 2. fotoğraftaki çiçek, şeflera.

GLCN 11-06-2007 09:55

sayın serder bu sayfada çiçeğinizin adı var...
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=191&page=10

limon 11-06-2007 10:44

Sevgili Erguvan Muhibbi Neşe Hanım'ın yazdığı bitkinin ismi sizinki değil de Deimos'un çiçeğinin ismi. Sizin çiçeğinizi ben de çok beğendim merakla bekliyorum adını.

Balıkcı 11-06-2007 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 38455)
Çilli begonya işte bu bence.Aydolum arkadaşımızın çilli begonya dediği çiçeğin yapraklarını Japon Gülü'ne benzettim.

Ben de.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025