![]() |
Buldum
Alıntı:
|
bu çiçeğin adı nedir lütfen
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkür ederim sayın Herbaryum.Türkçe adı MERCAN ÇAN ÇİÇEĞİ
|
Alıntı:
|
sanırım ismi mine dediler ben tekrar deneyecem arkadaşım ilğinizden dolayı teşekkürler.
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
|
5 Eklenti(ler)
Annemin Padişah Yanağı dediği bu çiçeğin asıl adı bu mudur acaba?
Eklenti 85784 Bunları da Efes antik kentinin duvarlarında fotoladım. Biri aslanağzı gibi Eklenti 85785 Eklenti 85786 Bu da Kuşadasın da otelin bahçesinde fotoladım. Minik bir ağaçcıktı. Eklenti 85787 Eklenti 85788 |
2 Eklenti(ler)
İlkini Kuşadası Zeus Mağarası girişinde diğerini de zeytinliğimizde fotoladım.
|
Sn. Orkun Kırcı 5826. mesaj 1. eklentideki çiçek yer minesi (verbena).
Yine 5826.mesaj 4.ve 5. eklentideki fırça çalısıdır. |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Orkun bey 5826 numaralı mesajınızdaki ikinci çiçek çan çiçeği (Campanula sp.)...
|
5805 NOLU Mesajımdaki çiçeğin adını hala merak ediyorum.
|
|
Ferda hanım bu çieçk malesef o çiçek değil yaprak kısmı uymuyor.Ayrıca katmerli açıyor.
|
sayın hocam100,5805 nolu mesajdaki çiçeğinizin adının kanarya gülü(kerria) olduğunu biliyorum
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
|
Alıntı:
|
Sevgili Nurser yanılmıyorsunuz. Ebegümeci bölümünü baştan sona okudum. Limon arkadaşımızın tohumlarıyla aynı. Teşekkürler
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar buna da bakabilir misiniz?
|
Alıntı:
|
http://img29.imageshack.us/img29/3521/ieki.jpg
arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen varmı?böceklerden kurtaramıyorum:( |
Alıntı:
Weigela praecox olabilirmi? |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Akasyagillerden (baklagiller aslında) bir ağaç olduğunu düşündüğüm bu bitkinin adı ne olabilir acaba? Gerçi yaprakları böyle olan birçok ağaç var ama.. Tohumdan yetiştirdim ama tohum aldığım ana bitkinin çiçekleri yoktu üstünde. Yaklaşık 1 yaşında.
|
sayın orkun kırcı bitkiniz clarkia. bende de pembelisi var. tek yıllık bir bitki.
|
Sevgili Nariel,
Sinamekiye benzettim ama tabi ki üstadlar bilir. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Nariel,
Muhtemelen yalancı akasya(Robinia pseudoacacia). Çiçekleri beyaz ve pembe olmak üzere iki çeşidi bulunur. |
Sayın Hasan, yalancı akasya olmadığına eminim çünkü onun tohumlarına benzemiyor. Ayrıca yalancı akasyanın yaprakları çok büyük benimkinden.
Sayın tolgahann, sanırım gülibrişim de değil çünkü gülibrişimin yaprakları daha sık dizilmiş fotoğraflarda, benimki daha seyrek. Sayın jineop, sinamekiye de benzetemedim çünkü tohum keseleri farklı.. Bir ara paşabıyığı ekmiştim ama sanırım onun olduğu saksıyı babaanneme götürdüm; onları ekerken bu dediğim ağaçtan da tohum ekmiştim. Yani ikisini aynı anda ektim, acaba karıştırıyor muyum iki tohumu.. Ama sonuçta ikisinin de yaprağı buna benziyordu:( |
Sayın Nariel.
Gülibrişimin ta kendisi olduğunu düşünüyorum. |
Bu çiçeğin ismi nedir?
1 Eklenti(ler)
Ekte sunduğum çiçeği BİM'den almıştım.
İsmini bilen varsa cevap rica ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Pazardan aldığım bu bitkinin adı nedir?
|
Sayın Dua-çiçeği bitkiniz Karides çiçeği.
|
yer küpesi
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca Ayfer hanım cevabınız için teşekkür ederim. Gerçekten çokça çiçeği oluyor üzerinde. Çok hoş görünüyor. |
çiçeğimin adı ?
1 Eklenti(ler)
çiçeğimin adını bilen varmı? eminönünden 2 liraya almıştın nisanda falan maşallah güzel büyüyor.
|
Alıntı:
Adı karides çiçeği ve bende de var. Yalnız bu çiçek odunsu gövdeye sahip ve o boyda açmış olması da imkansız gibi geliyo bana. Belki ben yanlış biliyorum. Lütfen bana çiçeğinizin durumunu bildirir misiniz? Umarım pazarcı sizi kandırmamıştır. (Çiçekli dalı toprağa daldırıp satmak gibi) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025