![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu bitki orman gülü gibi bir çiçekmiş ama benim bildiklerimden farklı olmalı, sarı çiçek açıyormuş, ne olabilir?Eklenti 83821
Bunun da fidelerini komşum verdi, hızla büyüyorlar. Ne olabilir? Eklenti 83822 |
Sevgili Kiraz, birinci resmi kantorana benzettim. Burda sahilde onlardan çok var.
Sarı çiçek açtıktan sonra kırmızı top şeklinde tohum keseleri veriyor. |
Teşekkürler sevgili Arzu Kasapoğlu:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Sayın Herbaryum, sayenizde yemeye niyetlendiğim bitkinin zehirli olduğunu öğrendim.
|
teşekkür ederim, bu isimle araştırıp geniş bilgi bulmaya çalışacağım.
Alıntı:
|
Teşekkür ederim herbaryum şimdi o olduğunu anladım :)
|
sayın koliva bitkiniz %99 üzüm gibi geliyor :D
|
SWEET CAT Kasım ayında büyük ihtimalle görebilirsin çiçek açıp açmayacağını.
Çünkü endamıyla çok güzel poz vermiş olan çiçeğin; Kasımpatı olsa gerek. |
Merhabalar, yelken çiçeği= barış çiçeği= spatifilyum olduğunu öğrendim , spatifilyum kökten gelişiyor fakat benimkisi daldan uzuyor yani boyuna uzuyor
Alıntı:
|
Sayın smrdlbz, bitkiniz bir tür diffenbahya. Yelken çiçeği dediğiniz gibi gövde yapmaz.
|
Neden bu başlığın yeri sürekli değişiyor? Bitkiler hakkında genel konuşmalar kısmında durması iyi değil miydi? Hem de herkes alışmıştı oraya.
|
Alıntı:
Benim sorum arada kaynadı galiba. Yardımcı olacak yok mu? |
Sn. N. Hel;
Ekinezyanın yapraklarına internetten baktım yaprakları tırtıklı değil. Çiçekleri buradakiler gibi ise bitkileriniz ekinezyadır. Bir inceleyin isterseniz verdiğim linkteki resimleri... Sevgiler ;) |
Sevgili N. Hel
Çiçekleriniz ekinezya. Ben de de olduğu için biliyorum Çok şanslısınız. |
2 Eklenti(ler)
Bu ağaçlar İzmir- Selçuk'tan... Ama adlarını bilmiyorum... Bilen varsa ismini yazar mısınız ?
|
1 Eklenti(ler)
|
Kırmızı olan mercan çiçeği.
|
Alıntı:
* Mercan Ağacı Çiçeği ile Mercan çiçeğini karıştırmamakta fayda var. Mercan çiçeği genellikle Russelia equisetiformis için kullanılır. |
Çok teşekkürler arakadaşlar... Evet haklısınız, ikinci reimde ağaç uzaktan çekildiği için tam anlaşılmıyor... Tekrar çekip göndereceğim... :)
|
Değrli Plumbago evet arama motorumdan söylediğiniz ağaca baktım ta kandisi çok teşekkürler.. (Jacaranda ) :)
|
Mecan çiçeği
1 Eklenti(ler)
Önden sarkanlar mercan çiçeğidir."Mercan ağacına"alev ağacı da diyen seracılar var.
Fotğrafı vardı, bulursam göndereceğim. Eklenti 84015 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Özür dilerim yanlış oldo.Bu starliçe ciçeği
|
İzmir varyantta bu ağaçtan var birkaç tane. Fotoğrafını eklemeden cevabı almış oldum. Peki Mercan ağacı çiçeğinin tohumdan üretimi mümkün müdür?
Ona göre varyanta gidip tohum alacağım da... |
1 Eklenti(ler)
|
Mercan ağacı
Alıntı:
|
Bu iki ağacın resmini bugün çektim. Selçukta yaşıyorum ben. Arkadaş kşmse adını bilmiyor bu ağaçların dedi... Ama bilinen ağaçlarmış sanırım.. Evet bu ağacın fidanımı alınıyor yoksa tohumdan mı? Ablam bu konulara çok ilgili... Ona olmak isterim...
|
Alıntı:
Alıntı:
Foruma yazmadan önce araştırdım zaten. Emin olmamı sağlayacak bir fotoğraf bulamadım malesef. Selamlar, |
2 Eklenti(ler)
Birkaç ay önce, dere kenarında kum üzerinde fotografladığım bu bitkinın adı nedir acaba?
Eklenti 84096 Eklenti 84097 |
Sevgili Hozat
Keten çiçeği olabilirmi? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Kum zambağının yanında olmasından etkilenmiş olabilir mi?
Eklenti 84229 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu meyve nedir acaba? Karpuz kavun gibi bir yaprağı var.
|
Sayın Sabahgüneşi, sorduğunuz bitki yanılmıyorsam "acı kavun" veya "acı düğlek" denilen tür.
|
Sn Hozat,
Aynı konuya ait beşer dakika arayla attığınız mesajları tek bir mesaj olarak atsanız forumun kullanımı açısından daha hoş olmaz mı? Mesajı gönderdikten sonra da düzenle seçeneği ile istediğiniz zaman ekleme çıkarma yapılabiliyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025