![]() |
3 Eklenti(ler)
Bu bitki endemik olduğunu düşündüğüm bizim oralarda yatişen bir bitki. Emzik ağacı veya tesbişh ağacı da deniyor. Nisan mayıs gibi görüntüsü güzel bir çiçeklenme yapıyor, küçükken çiçek saplarını emerdik (tatlıdır). İsmine rastlayamdım bir yerlerde gören bilen tanıyan var mıdır?
Eklenti 51291 Eklenti 51292 Eklenti 51293 |
Sellyme
Hostaya karar verilmiş ama bir de Aspidistra (Salon Yaprağı) olarak arayın bakalım, belki yeni bir ufuk açılır.:p |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar konuyla ilgili son noktayı Sayın Balıkçı koydu.Söylediği ismi google da araştırdığımda aradığım bitkinin aynını buldum. Sizlerinde görmesi için birkaç resmi biraraya getirip bir kolaj hazırladım.İlginize teşekkürler Sayın Balıkçı tecrübenize hayran kaldım.
|
İyi.:p
Öyleyse aspidistra satışı konusunu açalım.:D Laf aramızda, resim bu kadar mükemmel olmasa, o bitkiden de bende bulunmasa, hayatta bilemezdim. |
Ben alıcı olmaya hazırım :)
|
Alıntı:
|
Sayın Selahattin Yılmaz, bahsettiğiniz "tespih ağacı"ndan bizim oralarda da yetişiyor(toroslar). İsmini bilmiyorum ama burada da tespih diyorlar, meyvelerin ortasınaki koca çekirdekleri iplere diziyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Sorum bir bitki değil ama sormak için en uygunu burası.
Sanırım bu bir tür mantar, ama nasıl bir mantar anlamış değilim. Yüksekliği 8-9 cm civarındaydı. İnanılmaz bir şekli var, görünce gerçek olup olmadığını anlamak için ayağımla dürtükledim ve parçalanmaya başladı. Gerçekten harika. Bu nedir acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim Sayın herbaryum, evet Clathrus ruber imiş.
|
2 Eklenti(ler)
Güzel görünümlü bu salon bitkisinin adı, özellikleri ve üretimi hakkında ağaclar.net üyelerinin yardımını bekliyorum.
Teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar. Elime kötü durumda birkaç bitki geçti. İsimlerini bilmediğim için ne kadar arasam da herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Hatta abartıp bitki veritabanındaki bitkilere tek tek bakmaya bile başladım ama ucu gelmeyecek gibi. Ben de sizlere sormaya karar verdim. 2.bitkiyi "Difenbahya", 3.bitkiyi "japon gülü" sandım ama birinin yaprakları birinin de çiçekleri internettekilerden farklı. Eğer yardımcı olursanız bunları kurtarayım. Şimdiden teşekkür ederim.
|
Sayın Manta bence tahminleriniz doğru, benimkiler de bu yönde, diffenbahya biraz bakımsız kalmış sadece.
İlk bitki de mutlaka soğanlı bir bitki şu olduğunu sanıyorum. |
çiçeksever
Alıntı:
bende 2 farklı rengi var. |
Alıntı:
|
Merhaba,
Kıyı boyunda gördüğüm şu ağacın adını merak ediyorum. Bilen, tanıyan var mı? İlginç meyveleri var ve en azından bu iklimde yaprağını hiç dökmüyor. Herhalde bir Akdeniz bitkisi: http://www.flickr.com/photos/23539062@N05/2966156527/ |
Alıntı:
|
Bu çiçekleri tabiattan topladım. Sanıyorum Mine Pakkaner hanım isimlerini biliyordur. Çok teşekkür ederim başka bilen arkadaş varsa söylesin
saygılar |
2 Eklenti(ler)
Selam forum halkı,
1. resimdeki uzun zamandır salonumda yetiştirdiğim ama adını bilmediğim bir bitki. Adını bilmediğimden tam olarak nasıl bir bakım gerektiğini bilmiyorum. Bu yüzden zaman zaman yapraklarını döküyo :o Resimdeki en iyi hali. Bu bitkinin adı ve bakımı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim... 2. resimdeki ise bir ağacın meyvesi; aldığım bilgiye göre halk arasında "eşek armudu" deniliyomuş... Emin olmak için ismini size sormak istedim. |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşımda gördüğüm bu çiçeğin adı ne? Bu kırmızılar daha da açar mı bu haliyle mi kalır? Teşekkürler.
|
Sn.erbileren;
Mesajınızda bulunan 2. resimdeki meyve maklora(yalancı portakal) ağacına ait bir meyvedir... |
Sayın Manta,
resmini eklediğiniz birinci bitki bir Clivia nobilis. Amarylisler soğanlı bitkilerdir. |
Teşekkür ederim. Zaten ben de şüphelenmiştim. Soğanlı değil çünkü.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir? ekim aylarında çiçek açıyor.
|
Sn Cihan as bu çiçeğin adını ben de merak ediyorum. Geçen yıl bu çiçeğin tohumlarından çevremdeki arkadaşlara vermiş hatta posta ile site üyesi arkadaşlara da göndermiştim ama adını bilmiyorum. ( Bu arada o kadar tohum verdikten sonra bendeki tohumları ben yetiştiremedim)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
30-40cm yüksekliğinde, yaprakları dar, uzun olan bu bitkiyi tanıyor musunuz?
Etikette adı yazmıyordu -yanlış hatırlamıyorsam Real'den almıştım-. Eklenti 51756 Ekleme: Bazı sitelerdeki fotoğraflara göre Minyatür bambu (Pogonatherum paniceum) ya benzettim. |
1 Eklenti(ler)
Baharda aldığım ,adını öğrenemediğim bu çiçeği tanıyormusunuz.
|
Skayvola, yelpaze çiçeği. Botanik adı: Scaevola aemula
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025