![]() |
Sayın Başbahcıvan,
4818 no'lu mesajımdaki çiçeğimin, unutma beni çiçeği olduğunu müjdelemişsiniz. İnanın çok sevindim. Geçen yıl çimlendiremediğimi düşünerek viyoldeki toprağı o köşeye boşaltmıştım(Bir ihtimal tutarsa diye) Tutmuş! Şu anda tomurcukta, çok teşekkür ederim. |
4 Eklenti(ler)
Öğrencimin getirdiği iki farklı çiçeğimin isimlerini öğrenebilir miyim. Minik mavi olan soğanlı diğeri ise yumrulu.
|
Son iki resim iris (süsen) alt türleri çiçek açtıklarında belli olur Orkun bey...
|
Teşekkür ederim Sevgili Sebo.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
anladığım kadarıyla akdeniz bölgesi bitkisi bu bitki karadeniz bölgesinde yetişir mi? yılda iki kere kar yağıyor |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bitkinin tam adını bilen var mı?
Çok asil bir görüntüsü var. |
Sayın sukranayalp, Sayın herbaryum çok teşekkür ederim; Alyssum sp. olması büyük ihtimal.
|
Sayın Osmancık,
Çiçeğinizin Clivia yanılmıyorsam. |
Sayın Osmancık,
Çiçeğinizin adı Clivia miniata. Bizdeki gölgeyi tercih ediyor.Havaların soğuması ile cansızlaşıyor.Ama her yaz sonu mutlaka çiçek veriyor. |
Alıntı:
|
Sayın Sukranayalp internetten ve forumdan baktım ama çiçeğim ctenanthe değil,benzerlikler var tabi ama bu başka bişey.Şaşırdım kaldım belki adının ne önemi var diyeceksiniz yok tabi ama nasıl bakmam gerektiğini bilmiyorum.Bitkinin ne ihtiyacı var bi bilsem.
|
1 Eklenti(ler)
Mor menekşe, aşağıda sizin gösterdiğiniz fotoğrafı gösteren benden bir fotoğraf.
|
Yapraklar uzun, alt yüzeyler kırmızı, üst kısım beyaz ve yeşil çizgili, uzun saplı yapraklar.
Bu Ctenanthe. Sizin gönderdiğiniz fotoğraf da bu çiçekten. Arada ne fark buluyorsunuz da o değil diyorsunuz? |
3 Eklenti(ler)
Giresunda yayla da gördüm sarı olanını
Diğer karanlık resimdeki Giresun kalesindeydi. Nedir bunların türü bilen çıkar inşallah. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Açıkçası koyduğun resimden ben de Ctenanthe olduğunu düşündüm. Dilersen benimkinin resmini iyice incele, her sabah onunla tokalaşıyorum ;) Yaprakları uzun ve kadife gibi olduğu için. |
Yaprakları hoya gibi olan ama daha etsiz, ince yapraklı , çiçekleri bordo, uzun kadehi anımsatan bir sarmaşığımsı bitki vardı.
Hatta hoya başlığında hoya sanıp yanlışlıkla alan biri de olmuştu galiba biraz göz attım ama 127 sayfayı taramaya vaktim olmadı, hatırlayan çıkar mı? Bir dal elime geçti de nasıl bakmalıyım telaşındayım.... |
|
Alıntı:
|
Hızır gibisiniz Sayın İklimsiz, teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Üstadlar Merhaba
1 Eklenti(ler)
Ekli dosyadaki çiçeğin adını bilen varmı? Çiçeğin bakımı hakkında bilgi arıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim. |
Coluteocarpus vesicaria olma ihtimali yüksek
|
Sayın ugomor,
bitkiniz Tillandsia cyanea varyasyonuna benziyor. |
mrb
5 Eklenti(ler)
İyi günler, bu bitkilerin isimlerini bilen vRNI ACABA. LATİNCE OLURSA İYİ OLUR GERÇEKTEN.SELAMLAR
|
İlk fotoğraftaki yukarıdan aşağıya The Pink Jasmine (Jasminum polyanthum) olabilir çok benziyor.
|
İkinci fotoğraftaki Aslanağzı (Antirrhinum) sanıyorum, yüksükotugiller (Scrophulariaceae) familyasının, Antirrhinum cinsinden 40 kadar otsu bitki türüne verilen ortak addaki bir çiçek türüdür.
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim.
|
Ağaç ve otun isimler
4 Eklenti(ler)
Merhabalar arkadaşlar ağçta meyvaalrı olan ve otsu amaranthus gibi çiçeğ olan bitkilerin isimlerini bilen varmı acaba merak ettim. selamlar..
|
Sn. Sselvi2000;
Son resimdeki ağaç Tesbih Ağacı (Melia azedarach)... |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar resimdeki bitki evimin yakınındaki yeni düzenlenmiş parktan.Birdenbire böyle çiçeklenmiş bir bitki görünce şaşırdım.Başlıklarda ve içeriklerde aradım ama bulamadım.Manolyaya benzettim ama yaprakları yok.İsmini bilen varmı acaba ?
|
Bu yaprağını döken manolya Sevgili sellyme, yapraklar çıkmadan önce çiçekler çıkar...
|
Teşekkür ederim Sebahattin Sargın. Yeni dikilmesinden olsa gerek bakımsız görünüyor ve yapraklarıda olmayınca benim gibilerin tanıması güç tabi.
|
3 Eklenti(ler)
Çiçekleri hafif ve çok hoş kokulu olan bu ağacın adı nedir acaba?
|
Sanırım bu bir Defne (Laurus nobilis) Sevgili Nariel, yapraklarıda kokuludur...
|
Teşekkür ederim sevgili Sebahattin, yapraklarını koklamak hiç aklıma gelmedi:)
|
teşekükrler Selahattin bey
|
Sn Nariel,
Sebo defneye benzetmekte kısmen haklı . Ama defnenin yaprak kenarları tırtıklı ve yaprak ayası daha geniştir. Kokan da sadece yapraklarıdır. Çiçekleri değil. Bu ağaççığın, bir çeşit Kıbrıs akasyası olduğunu sanıyorum. Çiçekleri çok benziyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde rastlayabileceğiniz bir ağaççık. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025