![]() |
Her ikinize de çok teşekkür ederim, şimdi netleşti :)
Plumbago, bugün her iki başlıkta, bitki bilgi dağarcığımı oldukça genişlettiniz, teşekkürler :) |
Bu çiçeklerin adını biliyormusunuz
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar ,bu çiçeklern adını biliyormusunuz?
|
Birinci resimde arkadaki süsen, üçüncü resim nergis olmalı.
|
soğanlı
Çok küçük daha ,bu halde tanınabilirmi bilmiyorum.Bir tanıdığım ,beyaz zambak diye vermişti.Ama ben benzetemedim,çünkü soğanı saımsak gibi diş diş
değildi. |
Yükleyemedim
|
Sn.Balıkçı ,arkadaki mor süsen haklısınız.Ben öndekini merak ediyorum.Teşekkür ederim
|
İlk resim calla, üçüncü resim nergis gibi geldi.
|
Todor'a katılıyorum, birinci resimde öndeki calla, beyaz çiçekler açacak inşallah.:p
Üçüncü resimde de yerde, sanki, düştüğü yere yapışan bir kaktüs var, aşkın gözyaşları diye bir isim söylüyorlar, gerçek adını bilmiyorum, doğru mu? |
Nergise benzettiğimiz soğanlılar,her sene kendiliğinden çıkıp uzuyor fakat hiç çiçeğini görmedim.Yerdeki küçük bitkileride ,sürekli alış veriş ettiğim bir seradan toplamıştım.O şekilde uzayıp gidiyor(o bölge nedense köpeklerimin sürekli kazdığı bir yer,toprağı örtsün diye dikivermiştim)
Aşkın göz yaşları minik minik yapraklı,maydonoz gibi incecik bir dokuya sahip diye biliyorum Teşekkür ederim |
Alıntı:
Bunların da yaprak kenarlarında oluşan iki yaprakçık iki kökçüklü hazır bitkicikler, dökülüyor ve düştüğü yerde yeni bir bitki oluşuyor, bu dökülmeden kinaye ona da aynı adı vermiş olabilirler.:p |
Sayın nurcanaybay, ben üçüncü resimdeki soğanlı bitkinizi kardelene benzettim. Bende bulunan birkaç kök kardelenin yapraklarının şekli tıpkı sizin bitkiniz gibi.
|
Üçüncü fotoğraf nergise benziyor, bendekilerle karşılaştırdım çok benziyor. Bendeki nergisler de geçen yıl hiç çiçeklenmediler, bu yıl yine yeşermeye başladılar, bekliyorum.
|
Nurcanabay'ın üçüncü fotoğrafındaki bitkinin aynısı, çocukken bahçemizde çıkmıştı, hiç çiçek açmıyor, olduğu yerde çoğalıyordu.
|
Bizde de aynısı var üç yıldır yapraklar çıkıyor çiçek yok, yerini sevmedi herhalde.
|
Bugün hem şaşırdım hem çok sevindim.Bir süredir calla arıyordum,o çiçeğide zambak diye
aldım meğer callaymış.O kadar araştırdığım halde yapraklarını hiç bir soğanlı çiçeğe benzetemiyordum,iyiki sizlere sormuşum. Diğeri nergisse belkide hiç güneş almadığı için açamıyordur ,bu durumda yerlerini değiştirmeliyim.Bu kadar uzamışken değiştirsem zarar verirmiyim acaba ? |
Bizim bahçedeki bir nergis, fındık ağacının altında açıyor.
Unutmayalım, nergis açtığında (galiba) henüz ağaçlar yapraklanmış olmuyor. Belki de o duvarın dibinde yeterli güneş almıyordur. Soruyu, Mine Pakkaner' e soralım başlığına taşısak hepimiz için faydalı olacak her halde.. Ustalara saygı.:p |
Güneşi hiç görmüyor ,
|
Bulmaca çözüldü sayılır.
ZAten yaprakları da hayli uzamış görünüyor. Güneşe ulaşmaya çalışıyor galiba.:p |
1 Eklenti(ler)
Sorunsuz ve bakım gerektirmeden çabuk açan kır çiçekleri bölümünde konu edilen bu çiçeğin ismini bilen arkadaşımız vardır umarım.
Japon çimi kutusu içerisinde yer alan karışık tohum pakedinden çıkan bu bitki, tohumlarının nisan ayında toprağa verilmesini takiben birkaç haftada çiçeklenmiş ve halen çiçekli ve tomurcuklu durumdadır. Eklenti 58287 |
Bu fotoğraf bana clarkia'yı hatırlattı.
|
Alıntı:
Clarkia olarak Googleda arattım, resimli türlerinin arasında çiçek,gövde,yaprak ve tomurcuk yapısı olarak ençok "Clarkia amoena N, Godetia" ya benziyor. Esasında aynısı diyeceğim de, gündüz gözüyle bir kere daha bakmam gerekiyor. Saygılar |
Sn Tugo; ben çiçeğinizi "Keten Çiçeği" ne benzettim ama konunun uzmanı olmadığım için pek de iddia edemeyeceğim. Geçen yıl yetiştirmiştim, yaprak dizilişi ve çiçeği oldukça benziyor ama yine de emin değilim. Ferda hanım bu konuda benden daha bilgili diye düşünüyorum ama siz yine de bir araştırın.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Uyarınız sonrası, netde keten (Linum) çiçeği ve clarkia olarak aradım ve mukayese yapmak istedim. Ancak birbirlerine o kadar çok benziyorlar ki, benim bilgi ve gözlem seviyemle asıllarını bile bir birinden ayırd etme şansım yok zannedersem. Linum ve clarkia bana sanki aynı çiçeğin iki farklı türü gibi geliyor bakınca, ama değiller. Yaprak sayıları her ikisinde de 5 adet. Dediğiniz gibi gövde yaprak ve tomurcuk dizilişleri de her iki türde hemen hemen aynı. Yalnız bulduğum bilgiler arasında keten çiçeğinin, resimlerinde de gördüğüm gibi, sadece mavi, beyaz ve ender olarak da sarı renklerde olduğunu öğrendim. Bendeki ise kırmızı. Bütün bulabildiğim bu. Saygılar |
Sn.Günebakan ,ben çiçeğinizi lavantaya benzettim.
|
Günebakan'ın çiçeği lavanta değil, bende de var ismini yine unuttum. Baharda acem halısının çiçeklerinin biraz daha büyüğü pembe çiçeklerle doluyor, sukulent türü.Adını bulmaya çalışacağım.
|
Günebakanın resmi net değil . Daha çok dam koruğu (sedum) türlerine benziyor.
Ayrıca tuzcul bitkilere de benziyor. |
Günebakan'ın çiçeği
|
Evet senin linkini verdiğin çiçeğe benziyor Nurbahar hepinize teşkkür ederim arkadaşlar:)
|
Günebakan, bu fotoğraf "kaz ayağı" sayfasında ama kaz ayağı değil. Adını bulamadım.
|
Aslında bunu bana Başbahcıvan gönderdi ama adını yazmamış belki kendi gelir yazar bekliyelim bakalım:)
|
Bu bitkinin adı nedir
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
geçen gün İzmirin bir dağ (Nif)köyünde bu bitkiye rastladım. Meyvenin tadına baktım,biraz acı,biraz da tatlımsı. Goji bery ye benzetmiştim,yanılmışım. Adını bilen var mı? |
1 Eklenti(ler)
Sevgili günebakan sanırım bitkiniz biberiye
|
Yok değil Mine hanım biberiyeyi biliyorum :)
|
Ben de merak ettim şimdi sevgili Günebakan, aynısından bana da göndermişti Başbahçevan.
Bulursanız buradan bizimle paylaşın lütfen. |
mesaj 4411 dağ muşmulası değil mi?
|
Yayılıcı ve normal dağ muşmulası bende var. Bu onlara benzemiyor. Yayılıcı d. muşmulası daha simetrik yaprak, meyve ve sürgün yapısı vardır. Meyveler daha küreseldir. Dağ muşmulasının meyveleri de salkım şeklinde yaprakları büyüktür.
|
Ben yukarıdaki resmi, bahçemde bulunan dağ muşmula'sına çok benzettim.
Hocalara sormakta fayda var. |
2 Eklenti(ler)
Bu gülümün diğer minyatür güllerimden farklı olduğunu düşünüyordum. Biraz önce Akdeniz Bölgesi florası bölümünü incelerken bu gülün "acemgülü" olabileceğini düşündüm.
Acemgülü müdür? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025