![]() |
3 Eklenti(ler)
bu kaktüsün adı nedir? :confused:teşekkürler..
|
Alıntı:
Cereus jamacaru monstruosus.;) |
Cereus ailesindenmiymiş çok şaşırdım. Teşekkürler Sakdag
|
1 Eklenti(ler)
PEKİ BU ÇİÇEK ARKADAKİ UZUN KAKTÜSLERİN ÇİÇEĞİ MİDİR? ÖYLEYSE ÇOK MUTLU OLACAĞIM:p
RESİM NETTEN ALINTIDIR. |
Evet, çiçek-kaktüs eşleşmesi doğru, böyle bir kaktüsü üzerinde yüzlerce çiçekle Antalya'da görmüştüm. ;)
|
Kaktüsüm'ün cinsi nedir ve nasıl çoğaltabilirim ?
Merhabalar resimde görülen kaktüsümün cinsini çok araştırmama rağmen bulamadım bu güzellikte başka bir kaktüs de görmedim. Dikenleri renkli ve sarı çiçeği var ben bunun yok olmasını istemiyorum ve çoğaltmak istiyorum bunu bitkiye zarar vermeden nasıl yapabilirim ?
http://imageshack.us/a/img18/540/img0266vt.jpg |
Alıntı:
|
Kaktüsümün adı nedir
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Opuntia monacantha variegata. Yan dallarını budayabilirsiniz, budadığınız dalları bir kaç bekletip dikin. Çok çabuk kökleniyor. |
Alıntı:
Sn Sakdag Teşekkür ederim . |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adı nedir?
Mammillaria polythele. selenn Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
|
Feriha Hanım, Nevsune Hanım'la aynı dakika içinde mesaj yazmışsınız.. ;)
http://www.agaclar.net/forum/1027963-post7.htm |
1 Eklenti(ler)
Bu iki çiçeğin adı nedir acaba?
Atlas çiçeği. (Epiphyllum) sakdag Teşekkürler. |
Alıntı:
İkisi de Atlas çiçeği. (Epiphyllum) Çelikle üretimi çok kolaydır. Tabi bu renklerini bulabilirseniz. ;) |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba fotoğrafını yüklediğim bu kaktüsün türü nedir :confused: Teşekkürler..
|
Sayın madnutgoat öncelikle foruma hoşgeldiniz. Sanırım bitkiniz bir Pachycereus türü ama alttürü konusunda emin olamadım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Cylindropuntia subulata. |
1 Eklenti(ler)
İsmi nedir?
|
Matucana madisoniorum bence.
|
Teşekkür ederim Selenn.. :)
Sanırım en yakın benzeyeni o.. Site de başlığı da varmış.. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lent/21802.htm Taner Angay'ın marketlere yolladığı kaktüslerden bir tanesiymiş.. Fakat Taner Bey'in sitesindeki fotoğrafla alakası yok.. Matucana Madisoniorum |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cylindropuntia subulatam bu.:) Eklenti 342868 Daha sonra bu mesajımı silerim. |
İkisi de aynı, 925. mesajdaki yaşlı gövdeli hali.
|
Alıntı:
Taner Beyin sitesindeki resim yaşlı, iyice gelişmiş bitkiye ait herhalde. İlk bakışta farklı bir tür gibi geliyor insana. Ya da alttürler kendi içlerinde farklı isim uzantıları alabiliyor. Bu uzantılar da bitki aynı tür olsa da ya gövdesinde ya da çiçek renginde bir farkı temsil ediyor. Mesela Matucana madisoniorum kırmızı, turuncu çiçek açarken Matucana madisoniorum albiflora beyaz çiçek açıyor. Belki alttür uzantısı farklıdır Taner Bey'in resimlediği bitkide. |
1 Eklenti(ler)
Mammillaria schumanii
selenn teşekkürlerimle:) Kaktüsümün adı konusunda çelişkiye düştüm. Ben aldığımda çiçekleri solmuştu. Renklerini bilseydim iş biraz daha kolaylaşacaktı. Bilen varsa sevineceğim. Hani torunlar "bizim adımız ne" diye sorarlarsa ayıp olmasın:p Eklenti 344539 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025