![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Adı ne ?
5 Eklenti(ler)
Geçen hafta edindiğim kaktüslerin bir kısmını isim belirlemek için dikkatinize sunuyorum.
1. Eklenti 274004 2. Eklenti 274005 3.Notocactus magnificus(sakdag) Eklenti 274006 4. Eklenti 274007 5. Eklenti 274008 ;) |
3 Eklenti(ler)
Ve bunların adı ne?
1. Ferocactus latispinus ( sakdag) Eklenti 274009 2. Eklenti 274010 3. Eklenti 274011 . |
[QUOTE=Jezebel;925375]Geçen hafta edindiğim kaktüslerin bir kısmını isim belirlemek için dikkatinize sunuyorum.
/QUOTE] 3. Notocactus magnificus |
Alıntı:
1. Ferocactus latispinus |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç daha ekliyorum;)
1.Echinopsis subdenudata (nurcanaybay) Eklenti 274208 2. Eklenti 274209 3. Eklenti 274210 4 Eklenti 274211 5 Eklenti 274212 Sevgili Asya lotus arkadaşıma teşekkürlerimi sunarım.;) |
Son mesaj da ki 1. kaktüs Echinopsis subdenudata olabilir .
|
spektakulär!
1 Eklenti(ler)
Bunun adı bu; spektakulär!
|
Alıntı:
spektakulär!= muhteşem! Almanca anlamı bu, böyle tanımlamışlar, bence gösterişli anlamına geliyor ama Google böyle tercüme etti:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 278787 Bu Kaktüslerin Türü Nedir.Bilen Varmı ? bilen varsa mesaj atabilir.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 278884 acaba bu kaktüslerin türü nedir?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüsü geçen sene üstünde 3 tane çiçegi varken almıştım.çicek açsın diye gözüne bakıyorum ama umarım acar. kaktüsümün adını bilmiyorum.bakımını nasıl yapmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim:)
|
Kaktüsünüz büyük olasılıkla notocactus uebelmannianus (parodia werneri).
|
bu tür nedir...
Ben Brezilya,Sao Paulo'da yaşıyorum,geçenlerde markette bu kaktüsü buldum tek başına kalmış kimse almamış,öylece rafta duruyordu,birazda kurumuş (susuzluktan herhalde) ben de üzüldüm aldım,aslında kaktüsleri çok severim hatta bütün çiçek ve ağaçları çok severim...Burda Sao Paulo'da çok büyük bir çiçek pazarı var şaka değil gerçekten acayip büyük,2 futbol sahası büyüklüğünde desem abartmış olmam...2 hafta da bir giderim,insan ne alacağını şaşırıyor...Orkideler,kaktüsler,suculentler,envayi çeşit bitki ve ağaç türleri ve de acayip ucuz...neyse bu kadar bilgi yeter :),asıl konuya gelelim,bu aldığım kaktüste resimde de gördüğünüz gibi üstünde beyaz tül veya pamuk gibi şeyler var,yanlarında da var,acaba bu beyaz şeyler kaktüsün doğal örtüsü mü yoksa hastalık filan mı? Aşağı yukarı 1 ay önce aldım ama hiç hastalık belirtisi yok,kökü sağlam,dalları sağlam,hafiften büyüyorda,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum....Herkes Allah'a emanet olsun....
Saygılar...Cihangir Büyükışıkgil....Sao Paulo....Brezilya http://img805.imageshack.us/img805/5870/dsc03459n.jpg Uploaded with ImageShack.us |
Alıntı:
850. mesaj |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu Kaktüsün türü nedir?
Atlas Çiçeği - Epiphyllum meraklı_amatör |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim :)
|
Alıntı:
Ben kırılan parçaları 2-3 gün yarası kurusun diye bekletip, yarım santim kadar derinlikte bir çukura kenarlarını sıkıştırarak dikiyorum. 2-3 gün ara ile etrafındaki toprağın gevşeyip yerinden oynamamasına dikkat ederek suluyorum. Bitkilerinizin herzaman keyif vermesi dileğiyle sağlıcakla kalın. |
ilginiz için çok teşekkür ederim bir haftadır siteden ayrılamıyorum kaktüs aşığı olma yolunda engellenemez bir hızla ilerliyorum sanırım
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüssever arkadaşlarımdan aşağıdaki üç kaktüsün cinslerini belirlememde yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Biraz arastırdım ama kendi içlerinde o kadar çok dallanıyorlar ki, bir türlü karar veremedim. Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın carmenta aşağıdaki başlıkları gördünüz mü? Aradığınız bir çok bilgiyi bulabilirsiniz. Kolay gelsin.:)
Kaktüs ve Sukulent Bakım, Üretim - agaclar.net |
Alıntı:
iyigünler |
Hylocereus sp. dragonfruit
Meraklı_amatör Merhaba,yeni üyeyim umarım doğru yerde doğru soru soruyorumdur.Annemde böyle bir kaktüs var ve biz adını bilmiyoruz.Ayrıca üzerindeki şeylere anlam vermedik.yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkürler. [IMG]http://e1205.hizliresim.com/x/q/6gpqf.jpg[/IMG] |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüsün adını bilen var mı acaba.......
|
yukardaki kaktüsü herhangi bir yerde gören yok mu lütfen....
|
[QUOTE=Vildan Sönmez;176752]202 nolu mesajdaki fotoğraf bu kaktüslerimi hatırlattı. Beyaz ve pembe dikenleri dikkatimi çekince almıştım.[/
çok güzeller nerden temin edilebilir acaba.. |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Echinopsis Subdenudata. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Mammillaria Nejapensis olduğunu düşünüyorum. |
3 Eklenti(ler)
3 adet kaktüsün adını bilmiyorum maalesef. Bu konuda sizlerden yardım alabilir miyim ?
1. Fotoğraf Gymnocalycium mihanovichii nevsune (teşekkürler) |
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce sormuştum, ançak açmış halleriyle sorsam sonuç daha güvenilir olur dedim;)
Eklenti 310032 Eklenti 310033 . |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025