![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu succulentin adı ne ?
Senecio stapeliiformis teşekkürler sn.Fatih;) Eklenti 193101 ışık az galiba... |
Sevgili Jezebel bende olan türe çok benzettim."Senecio stapeliiformis".
|
DilSe;Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım.
(232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama:confused:) Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? :) Sayın Dilse, kaktüsünüzü Notocactus magnificus e benzettim. |
sevgili malina cevabınızı ancak bugün gördüm.bu siteyi keşfettiğim için mutluyum.henüz 12 yaşındayım ama latinceye, tıpa,bitkilere ve kaktüslere olan merakım çok fazla ve bu konuda oldukça iyiyim.bu aralar familyaları latincelerini,türkçelerini ve belli başlı türlerini kapsayan bir ansiklopedi yazmakla meşgulüm.
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüslerimin adları nedir? Teşekkürler.
Pilosocereus pachyladus nesli6 Eklenti 195231 Espostoa lanata nesli6 Eklenti 195232 |
Alıntı:
|
Sayın SDurul, ilk fotoğraftaki kaktüsünüz Pilosocereus pachycladus ya da Pilocereus pachycladus diğeri ise Espostoa lanata olabilir.
|
Linkteki tüylüyü tanıyan var mı?
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=255 Austrocylindropuntia vestita forma cristata. sariefe |
Austrocylindropuntia vestita forma cristata.
|
*** kaktusler harika ilk defa bu kadar büyük kaktus gördüm cok hoşuma gitti paylaşım icin teşekkürler...
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba bu kaktusun türü nedir ve nasıl dikilmeli.Yaklasık 1 haftadır suda bekledı ve 5 gündürde susuz bekliyor.
Tesekkurler Eklenti 205009 Eklenti 205010 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba
4 Eklenti(ler)
Türkçe isimlerini biliyorum fakat latincelerinde sıkıntı çekmekteyim. şimdiden teşekkür ediyorum ve genel durumları fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla nasıl acaba.
|
5 Eklenti(ler)
bunlarda devamı
|
2 Eklenti(ler)
çeşitlerimin bir kısmının genel görüntüsü:)
|
hepsi çok güzel ama euphorbia milli niz ayrı bir güzel maşallah,kendinize ait bir sayfa açıp tek tek sergileyin bence bizde mahrum olmayız bu güzelliklerden
|
çok teşekkür ediyorum. çeşitlerimi biraz daha çoğaltıp sergilemeyi ondan sonra düşünüyorum. şuanda bu fotoğraftakiler bir kısmı hepsinin ayrı ayrı fotoğraflayıp aynı çeşitleride ayarlamam gerekiyor tabi aradan kaybolan olmazsa:) mesala euphorbia dan 2 adetti geçenlerde baya aramama rağmen 1 tanesinin olmadığını farkettim:)
|
2 Eklenti(ler)
Yeni agavemin yanındaki davetsiz misafiri tanıyan var mı acaba?
|
Sayın odyseey1, davetsiz misafiriniz sanırım bir Euphorbia trigona.
|
Ben de öyle tahmin etmiştim ama daha önceki sayfalardakilere fazla benzemiyor gibi...
|
1 Eklenti(ler)
Ölmek üzere olduğunu sanıyordum.. Birden bire yaşamaya karar verdi.. ;)
İsmini öğrenebilir miyim? |
Sayın selis kaktüsünüzün isminin Tunilla chilensis olduğunu düşünüyorum formundan dolayı pek emin olamadım.
|
Nesli çok mutlu oldum.. Teşekkür ederim.. En azından Tunilla cinsi olduğunu biliyorum artık.. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Daha önce de sormuştum.. Cinsini çiçekli hali belli edecekmiş ama çiçek görmek için uzun yıllar geçmesi gerekir :(
|
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık 10 yıldır çiçek açmayarak kaktüslerin çiçek açmadığını sanmama neden olan kaktüsümün adını artık öğrenme vakti geldi.
Altından yeni sürgün de çıkıyor 3 sütun olunca çok güzel duracaklar. ama daha nasıl çiçekleri olduğunu görmedim hiç. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu leş kaktüsünün latincesi nedir acaba?
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adı nedir?
|
5 Eklenti(ler)
herkese merhaba bu siteyi bulduğuma çok sevindim.sizlerden alacağım engin bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.sizem kaktüslerimin birkaç resimlerini gösteriyorum.isimlerini ve bilgi alabileceğim linkleri söylerseniz çok mutlu olurum:)[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 230908[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
|
5 Eklenti(ler)
devamıı ;)
|
4 Eklenti(ler)
daha bitmediii :Dama en alttaki kaktüsümde bir sorun var güneye bakan pencerede duruyordu sonradan sonraya böyle kurumaya başladı ilk yavruda biraz kuru duruyor ama ikinci yavruda bir sorun yok gibi.acaba bunun nedeni çok güneş görmesi mi?yardımcı olursanız sevinirim :)
|
Merhabalar evimde dört tane kaktüs çeşidi vardı. Kaktüsler pek ilgimi çekmezdi. Fakat bu forumdaki harika kaktüsleri ve çiçeklerini görünce ilgim arttı. Ne isimlerini biliyorum bunların ne de yıllardır çiçeklerini gördüm. Yaklaşık iki yıldır bakıyorum onlara.. Bu türler çiçek açmaz mı? Cinsleri nedir? Bu kaktüslere nasıl daha iyi bakabilirim? Nelere dikkat etmeliyim. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. Siteye resimlerini ekliyorum.
|
İşte benim kaktüslerim!!!
5 Eklenti(ler)
Kaktüslerim hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
|
1 Eklenti(ler)
Pachypodium lamerei
|
1 Eklenti(ler)
Kaktüs 5 cm kadar ,çiçek sapı 11 cm ,çiçeği sadece 3-4 saat açık kaldı ( türünün bir özelliği olabilir diye belirttim ).Adını öğrenebilirmiyim ?
ECHİNOPSİS SUBDENUDATA Sn.Selis teşekkür ederim. |
Nurcanaybay Kaktüsünüz Echinopsis türünden.. Alt türü subdenudata gibi geldi bana.. Siz bakarsınız artık..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025