![]() |
Alıntı:
İyi ve sağlık dolu günler dileklerimle, |
Sayın edis2209 bahsettiğiniz kaktüs latince adı opuntia yöresel isimleride mart yemişi Alanya da(mantiriş) kaynana dili frenk inciri gibi isimler kullanılıyor.
|
Alıntı:
Saygılarımla, sevgiyle kalın. |
bunların adı ne?
benim kaktüslerim ama adlarını bilmiyorum,topuz olan çok çiçek açıyor ama diğerleri açarmı bilmiyorum.
anlayanlardan isimlerini ve çiçek açıp açmadıklarını öğrensem güzel olurdu:) 2199 mesaj da http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=5219&page=74 |
2199. mesajdaki ikinci resimdeki kaktüslerinizin isimleri
1. Cereus Peruvianus (çiçek açmıyor) 2. Opuntia microdasis |
Kaktüsümün ismi
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Saygılar Eklenti 175197 Eklenti 175198 |
Bu sukulentin adı ne ?
2 Eklenti(ler)
Adını bilen var mı ?
20 yıldır arıyordum , nihayet buldum ,ama adını bilmiyorum . Eklenti 176228 :p Eklenti 176229 resimler pek net değil ... |
Yardım İstiyorum Kaktüsümün adını bilmiyorum :(
1 Eklenti(ler)
:( kaktüsümün adını bilmiyorum lütfen yardımcı olun....şimdiden çok teşekkürler..resmini yükledim.
|
İsmini bilemiyorum. Fakat aşılı bir kaktüs, iki tane kaktüsten oluşuyor hangisini soruyorsunuz acaba?
|
Alıntı:
|
gymnocalycium hibotan
|
Gymnocalycium Mihanovichii Red Head ismiyle bir bakın bakalım.
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar resimde ki kaktüsümün adını bilmiyorum, 24 sayfanın tamamını göz gezdirmeme rağmen tam karar veremedim. "mammillaria", "trichocereus spachianus", "Echinopsis" gibi olanlar benzemesine rağmen muallakta kaldım. İlginize şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Cevaplarını alan arkadaşlar sordukları kaktüse geri dönüp isimleri yazarlarsa çok faydalı olur diye düşünüyorum .
|
Alıntı:
Selemlarımla... |
1 Eklenti(ler)
Sayın Skaraca
Kaktüs'ümün ismini sayenizde sanırım buldum (Opuntia cylindrica) teşekkür ederim. Eklenti 178691 Opuntia cylindrica Eklenti 175198 Bu da benim Opuntia cylindrica Alıntı:
|
nedirki türleri:)
3 Eklenti(ler)
şimdiden tesekkürler... Saygılar...
|
Mammillaria Gracilis
Fatih http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=35297 Kaktüsümün adını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler. |
Sevgili Sdurul kaktüsünüz mammillaria gracilis.
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bende bunları pazarda buldum, bunların adı nedir çiçek açarlarmı yardımcı olurmusunuz
|
Sayın bettyycim, kaktüsleriniz muhteşem bayıldım doğrusu siyah olanı piyasada görüyorum bazen ama diğer ikisini cidden çok beğendim çok güzel görünüyorlar maşallah;) Siyah olandan bende besliyorum en eski kaktüsüm o çok seviyorum uçuk pembe renkli çiçek açıyor ismi yanılmıyorsam Gymnocalycium stenopleurum http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurum
bu linkten bir bakın çok benzettim benim kaktüsü buradaki resime.Ya da Gymnocalycium mihanovichii de olabilir bunun içinde şu link e bakabilirsiniz http://forums.gardenweb.com/forums/l...364119273.html |
1 Eklenti(ler)
Buda benimki dibindekilerde çiçeklerinin kurusu yaz boyunca açıyor nazlı bir kaktüs değil sürekli camın önünde yaz kış içeride.
Eklenti 179716 |
Gs
5 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni edindiğim kaktüsler ama satanlarda ne sattılarını bilmiyor bende :confused: birisi galatasaray taraftarı idi kaktüsümüm :rolleyes: yardım lütfen sevgili arkadaşlar :o
|
1 Eklenti(ler)
|
Çok teşekkür ederim sn. Cellin ne olduğunu çıkaramadım dediğiniz gibi çiçek açarsa çiçeğinden anlarız artık:)
|
1 Eklenti(ler)
Opuntia Monocantha Monstruos
ayse_afyonlu Kaktüsümün adını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler. Eklenti 180873 |
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 188530 |
1 Eklenti(ler)
Herkese merhabalar. Arkadasim artik bakamayacagini soyledi ve bu kaktüsü bana verdi. Yıllardır ondaymış ve sadece su döküyormuş :) İsmini cismini bilmiyor. Ben sizlerden bu kaktüsün adını ve nasıl çoğaltabileceğimi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
Sayın mrbeebee foruma hoşgeldiniz. Kaktüsünüz Chamaecereus Silvestrii. Formu biraz sorunlu gözüküyor. Vitaminsiz kalmış gibi. Kaktüsler için özel kaktüs vitamini alıp kullanım özelliklerine dikkat ederek kullanabilirsiniz.
Bitkinizi çelikleme yoluyla çoğaltabilirsiniz. Dipten alacağınız köklü çelikleri hemen ekerek, diğer çelikleri kuru bir yerde 1-2 hafta bekletip sulu bölgelerin kabuk bağlamasını sağlayıp daha sonra ekerek çoğaltabilirsiniz. İkinci seçenekte ilk 10-15 gün sulamayınız. Kök oluşumu henüz gerçekleşmediği için su bitkinize zarar verebilir. Ekeceğiniz toprağında su tutmayan geçirken bir toprak olması önemlidir. Saygılar... |
Sariefe cevabin için teşekkür ederim. Birazdan gidip o dediğin kaktüs vitamininden alacağım. Lakin dürüst olunması gerekirse hala nasıl çoğaltacağımı anlayamadım:( Kökünden bir tel koparıp sulamadan toprağa mı gömeceğiz? Bu arada avatar resmine bayıldım. Atam izindeyiz. Nerden ve nasıl yaptın? Bende istiyorum:) Mutlu kalın.
|
Sayın mrbeebee aynen dediğiniz gibi üretebilirsiniz. Bitkinin bir parçasına çelik diyoruz. Çelikle üretim deyince bir parça koparıp ekmek anlaşılır. Koparacağınız parçayı taaa dipten koparırsanız yani köklü bir parça çıkarırsanız ayrı bir yere direk dikebilirsiniz. O tek dal yeni yavrular verecektir. Bir benzeri benim sukulentlerimin olduğu başlıkta mevcuttur, bakabilirsiniz. Yalnız kaktüslerde dikkat etmeniz gereken bir husus var. Dipten değilde daha yukarıdaki bir noktadan dal koparırsanız kopardığınız yer bitki kaktüs olacağı için sulu olacaktır. Kaktüsler bu haldeyken dikilmezler. En az 10 gün dışarıda kuru bir yerde bu parçayı bekletip kabuk bağladıktan sonra dikim yapmalısınız. Dikimden sonra 10-15 gün boyunca da sulama yapmamalısınız. Şahsen ben 10 gün değil 1 ay kadar kaktüs çeliklerini toprak dışı kuru bir yerde bekletiyorum. Zamanla önce kabuklanıyor sonra kökleniyor. O zaman dikim işlemini gerçekleştiriyorum.
Avatarımı beğenmenize sevindim. Aynen dediğiniz gibi. Atatürk' ün izinde... Hatta hemen arkasında ;) Katmanlarla (Layer) çalışılabilen herhangi bir resim işleme programını kullanabiliyorsanız yapmak zor değil. Farklı katmanlardaki iki resmi tek katman olarak düzenleyip birazda rötuş yapınca tamamdır ;) Saygılarımla... |
Tesekkür ederim sariefe yardimlarin için. Verdiğin bilgilerin çok işime yarayacağını düşünüyorum. Hoşçakalın
|
2 Eklenti(ler)
Bu iki kaktüsümün türü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
|
cevap
sevgili aybala ben yeni üyeyim.2 numaralı kaktüsün aynısı ben dede var.eski kaktüs türlerindendir.latince ismi Chamaecereus sylvestrii olmalı.yazın kırmızıya yakın turuncu renk çiçeği açarsa sözünü ettiğim kaktüstür
|
Alıntı:
|
Merhabalar
1 Eklenti(ler)
Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım.
(232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama:confused:) Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? :) Notocactus magnificus nesli6 Sevgili nesli6 çok teşekkür ederim. :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025