![]() |
Alıntı:
|
Bu bitkinin adı ne?
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi kuşkonmaz sanmıştım ama nette canavar otu olarak geçiyor.Acaba hangisi?Kokusu yok.Çiçekleri gelişmeden önce tomurcukları en üstte bulunuyor ve gövdesi rahatça kırılıyor.
Orobanchaceae(Canavar Otu) cicek2000 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
kayseri koyunbaba türbesi yakınlarında gördüm. görüntüüsü nane gibi, ama kokusu kekik gibi anlayamadım
|
Alıntı:
Thymus vulgaris (Kekik) (Ülkemizde 33 çeşidi olduğu biliniyor.) |
Alıntı:
Ornithogalum pyrenaicum'un görsellerine baktım ama buna pek benzetemedim. İlk dikkati çeken, Ornithogalum pyrenaicum'un yaprakları olmasına rağmen, fotodan da göreceğiniz üzere bunda yaprak yok. Ayrıca Ornithogalum pyrenaicum demet demet toplanıp yenen bir çeşit kuşkonmaza benziyor ama bunun sapı sertti. Son olarak da Ornithogalum pyrenaicum'un çiçekleri beyaz, bununki açık eflatun gibi. Ben ilk gördüğümde Hıdırellez Kamçısının yapraksız ve daha ince bir türü mü acaba diye aklımdan geçirmiştim. Anamur yöresinde yetişen endemik bir tür olabilir mi acaba? |
Alıntı:
|
Bu yabani bitkinin adı nedir?
3 Eklenti(ler)
Yaprakları kadifemsi gibi,arka yaprak damarları çok belirgin,çiçekleri beyaz,
kokusu adaçayı veya kekik gibi.Cevabı verecek olana şimdiden teşekkür ediyorum. Salvia sp cem kaptan |
Alıntı:
|
Salvia
Alıntı:
|
Vinca
Alıntı:
|
Alıntı:
Drimia maritima - Syn. Urginea maritima (Kum örümcekotu) olmalı. Selamlar, |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sanırım sizin tespitiniz daha doğru. Biraz araştırınca, 14-09-2010'da, "Nariel" isimli kullanıcın da aynı bitkiden bahsettiğini ve bu mesaj devamına eklediğim fotoları gönderdiğini gördüm. Ancak bitkinin adını Ada Soğanı olarak kullanıyorlardı. Benim gördüklerim de aynen bunlara benziyordu. İlgilenen herkese çok teşekkürler... Gökhan |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Okul bahçesinde gezerken gördüğüm ,büyük yapraklı ve kokusuz bir bitki... Adı ne olabilir?
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adını biliyor musunuz?
2 Eklenti(ler)
Echium Vulgare (Engerek Otu)
Güngör Salman
|
Sn.denizonal, sorunuza cevap alabilmeniz için lütfen önce Forum Kuralları'nı okuyup sonra burada kendinizi tanıtınız, hoş geldiniz...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu bordo renkli meyvenin adı nedir. Meyve dedim yeniyor mu yenmiyor mu onu da bilmiyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Biraz ısırdım tadı adamın ağzını buruşturuyor. olmamış elma gibi
|
Üvez galiba. Ya da Japon elması. :) Yapraklarını görebilsem emin olacağım ama ağzı buruşturuyor ise üvez olması daha muhtemel. Her ikisi de yenebilir, o açıdan rahat olabilirsiniz.
|
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar merhaba
çiçekten bitkiden vs hiç anlamam amasyadan bir amca bana tohum vermişti geçen yaz ve bu sene içersinde diktiim ve bu hale geldiler. ne olduklarını bilen var mı ? Eklenti 499969 Eklenti 499970 Eklenti 499971 Eklenti 499972buda bir diğer bitkim. |
December23 lütfen hatalı fotoğraf yüklemenizi silip doğru şekilde yapın Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? - Page 5 - agaclar.net
|
Alıntı:
|
December'a cevabım;
1. fotoğraf; köpek üzümü 2.fotoğraf; sinirli ot (damar otu) Her ikisi de şifalı otlardandır. Doğada kendi kendine yetişir, dikkatli bakarsanız yol kenarında bile denk gelebilirsiniz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
2- Plantago major ( Sinirliot ) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sardunyalarımın yanında çıktı, nedir bu bitki?
Hurma A_NOMAD |
Alıntı:
|
|
Fotoğrafınız çok bulanık fakat gül hatmi gibi görünüyor. İnternette bir aratın gül hatmi diye, benziyor mu bakalım. :)
|
Kazık köklü yabani bitki.
1 Eklenti(ler)
Merhaba, ekteki kazık köklü yabani bitkinin adını bilen var mı? Söküyorun yine çıkıyor. Tesekkurler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir kaç açıdan profil fotoğrafı olmadığı için değerlendirmeyi net yapamadım. Şayet uzun ve ince sapları var ise Kuzukulağının en gelişmiş formu. Her derde deva yabani ot. Esen kalın. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025