![]() |
Alıntı:
Sizin ağacınız: Leylandi ,Melez Servi, ( Cupressocyparis leylandii) |
Alıntı:
Dracena Marginata Tree |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu fidan'ın adı nedir ?
|
Biberiye sanırım..
|
Alıntı:
Toros sediri olabilir mi ? |
2 Eklenti(ler)
Selamlar,
kokusuyla kendisini gittiğim kursda farkettiğim bu ağaç diyebileceğim bitkinin adı sanı nedir? |
Ağacın adını öğrenebilirsem alıp bahçeme dikmek istiyorum,kimse tanıyamadımı bu güzel kokulu ağacı?
|
Alıntı:
|
Bodru mor çiçekli ağaç
3 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı nedir acaba???
|
3 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu turunçgilin ne olduğunu bilen var mı acaba? bergamot dendi ama bergamot gibi kokmuyor, tadı mandalina ile limon arası bişi, çok ekşi ve çok tatlı değil, birazda acımsı tadı var
|
Bu meyva gibi bizim semt pazarımızda görmüştüm, merakımdan sorduğumda verilen cevap greyfurt ağacına portakal ya da mandalin aşılamasıyla ortaya böyle bir meyva çıktığını söylemişti ve bizzat kendisi yaptığını söylemişti satan kişi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ağacın fotosunu bugün çektim. Yer İstanbul Kadıköy. Çiçekleri biraz bulanık görünse de aslında sakala benziyor ve sarkık, sarkık..
|
Fidanların adı nedir türü ?
5 Eklenti(ler)
MERHABA BU FİDANLARI ORMAN DAİRESİ VERDİ NE FİDANI DİYE SORMAYA VAKTİM OLMADI YAPRAKSIZ OLAN ÇALIMSI GİBİ OLAN FİDAN DİKENLİ BİŞEY KÜÇÜK KÜÇÜK DİKENLERİ VAR BUNLAR AĞAÇMIDIR ACABA ? FORUMDA DOLANDIM DA BENZER TÜRDE PEK YOK **** BEN BULAMADIM. TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN KONU BURAYA AÇILACAK SANIRIM YANLIŞIM YOKTUR UMARIM GÖRÜNTÜ KALİTELİ DEĞİL MALESEF TELEFONLA ANCA BU :rolleyes:
Eklenti 544473 DİKENLİ 1 Eklenti 544474 DİKENLİ 1 Eklenti 544475 YAPRAKLI 1 Eklenti 544476 YAPRAKLI 1 Eklenti 544477 YAPRAKLI 2 |
4 Eklenti(ler)
1 ve 3 iğde gibi sanki benzettim
|
Alıntı:
|
yapraklı1 Ful bitlisine benziyor ama emin değilim. Çekim acısından anlaşılamıyor.
|
bu ağacın adı nedir
2 Eklenti(ler)
Merhaba, ağacın adını öğrenebilir miyim? Teşekkür ederim.
|
Sanırım bir bilen yok fidanların ne olduğunu
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu fidanın adı nedir
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
Resimlerde görünen fidanın adı nedir acaba..Şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/igne-ya...aclar/2749.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
internetten dünden beri araştırıyorum... sanki pinus rigida,fıstık çamı değil...pinus rigida nın görselleri ile tam uyum gösteriyor... bu pinus rigida ile ilgili türkçe kaynak bulamadım..ama çıra çamı diye geçiyor...ingilizcesi pitch pine mış.. sizin fikriniz nedir... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar
Ekteki fidanların hangi tür olduğunu söyleyebilirmisiniz..özelliklede soldaki fidana yoğunlaşın lütfen...sanırım hepsi aynı tür ve sanırım uludağ göknarı ama emin olamadım..yer bolu...çıra için yaşlı ağacı yontmuşlar hayvanlar... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürlerimle. |
aslında türkiyede ekonomik degeri oldugu bilinsede halen üretici eksikliği mevcut oldugunu duymuştum.hem doğaya hem ekonomiye buyuk katkı saglayabilecek bir tür.
|
Alıntı:
|
Sayın feriha ağacınız kırmızı ladinden (Güngör Salman bey beni bağışlasın) daha çok yaprak döken melez çam Larix e benziyor. Kolay gelsin
|
Arkadaslar yukarida sordugum soruya acil cevap almam mumkun mu?
Bu agac kucuk bahcemde cok yer kapliyor ama ben ne oldugunu bilmiyorum. Cok uzadi.Budama mi yapayim keseyim mi karar veremiyorum. Cnsine gore ve buyume kapasitesine gore karar verecegim. simdiden tesekkurler |
Sn OTBK969 ben de ağacınızın kayının bir türü olabileceği kanısındayım. Ama kesme konusuna gelince aşağıdaki iki noktaya dikkatinizi çekmek isterim;
- Yaş ağaca balta vuran el onmaz. - Kayın Eski Türk mitolojisinde kutsal sayılan bir ağaçtır. Siz iyisi mi onu dikkatli bir şekilde söküp, rahat bir şekilde büyüyebileceği bir yere taşıyın :)) |
Alıntı:
FAGUS syl.atropurpurea kesmeyin bence |
Zaten kesmek en istemediğim ve son çözümümdü.
Biraz budayıp güzelleştirmeye çalışacağım. Cevaplarınız için teşekkür ederim. |
benim yukarıda verdiğim ağacımın türü nedir ?
|
1 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı nedir? mor çiçek açıyormuş
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025