![]() |
Bu armut ağacının cinsi nedir acaba? Teşekkürler.
http://a1201.hizliresim.com/t/d/1rhfj.jpg Gece sordum sabah cevap aldım çok teşekkür ederim. Galiba deveci armudu demiş. Sayın Jezebel isimli üyemize teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir arkadaşlar minik açık pembe çiçek açıyor bol tohum veriyor çok yıllık ve soğuğa dayanıklı arap saçı gibi saksıdan taşıyor bendeki daha çok küçük ..:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
[QUOTE=Jezebel;899097]Bu bitkiyi tanıyan var mı :confused:
Sevgili Jezebel, Gentiana sino-ornata olabilir. :-) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Teyzemin bahçesinden...
Adını öğrenebilirsem, çiçek hakkında bilgi edinip yetiştirip yetiştiremeyeceğime bakacağım,elimde biraz tohum var. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Resim 14.01.2012 tarinde Antalya'da çekilmiştir. Güneyi tamamen kapatan bir duvarın dibinde kendiliğinden yetişmiştir.10-15 cm yüksekliğindedir. Arisarum vulgare... Teşekkürler: lir Ağaç Dostu |
Alıntı:
|
sedum spurium
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
sizin zannettiklerinizle Yener Beyin bitkisi benzememektedir. Sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Üstadlar acil yardım çiçeğimin türünü bulamadım bir türlü yardımcı olursanız çok sevinirim. umarım doğru yere konuyu açmışımdır,yanlışım varsa kusura bakmayın lütfen.
Eklenti 265042 |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim.
|
Sayın Lir
1 Eklenti(ler)
iyi günler
Yardımınıza ihtiyaçım var Resimdeki bitki yazın gayet güzel fakat kışa girerken saksıda sıfırlanıyor Açaba senelik mi ve ismini riça ediyorum Teşekkür eder Neşeli günler dilerim |
Alıntı:
|
Sayın Lir
Teşekkür eder iyi günler dilerim
|
1 Eklenti(ler)
Sanırım bir ardıç türü, iğneleri yumuşak, bitki dışarda bulunuyor. Skannerda tarandığından iğneler yayvan gibi, uzaktan bakınca iğneler dalın etrafında silindir oluşturacak şekilde homojen dağılım gösteriyor. boy yaklaşık 40-50 cm. daha fazla büyüyormu bilmem.
Eklenti 265174 Sağlıcakla kalın |
Alıntı:
1-toprak nemi devamlı suratle var ise bitki zaten besleniyorum düşüncesiyle çiçek vermez yani nesil aktarmak için çaba harcamaz. 2-eğer ortam 20'C nin üzeri bir ortamda ise çiçeklenme için uyuklama dönemine girereme olayı gözlenir.oda sıcaklığının altı şartlar uygun olacaktır.yalnız bol aydınlık olmasına dikkat edin. umarım bilgiler işinize yarar !!! |
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu çiçeğin adı nedir? İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Sayın kartal124, bana kalırsa sorduğunuz çiçekler Gerbera...
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitki konusunda bilgisi olan var mı?
2 Eklenti(ler)
Bu hafta yaptığımız trekkingde değişik bir bitki ile karşılaştım ve ne olduğunu, endemik bir tür olup olmadığını merak ettim. Bu bitki kaya yüzeylerinde yetişiyor, uzaktan bakınca Mercan Çiçeğine benziyor ama alakası yok. Mercan gibi sarksa da üzerindeki kırmızılıklar meyveleri ve bu meyvelerden aynı elma/armut çekirdeğine benzer 2 tane tohum çıkıyor. Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlardan geri dönüş beklerim.
|
Ayrıca meyveleri çok hafif tatlı yani acılık, kekremsilik vb. yok.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki yabani bir ot mu yoksa bir çiçek türü mü acaba ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın herbaryum, 2.fotoğrafım için ismini verdiğiniz bitki ile fotoğraftaki bitki birbirinden farklı ;) Sizin adını yazdığınız bitkiyi biliyorum çünkü.
1. fotoğraftaki bitkiye Myrtus communis demişsiniz. Bu dediğiniz Yaban Mersini midir, çünkü bazı yerlerde öyle geçiyor, yoksa Yaban Mersini'nden daha farklı bir bitki mi ? Cevaplar için teşekkür ediyorum ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025