![]() |
Sn.ciceklerim, çiçekleriniz frezya gibi görünüyor.. Saksıdan ziyade bahçe bitkisi olduklarını söyleyebilirim, elinizdekiler kesme çiçek olmalı o nedenle onları köklendirmeniz bildiğim kadarıyla pek söz konusu değil. Frezya hakkında daha fazla bilgi için http://www.agaclar.net/forum/soganli...ghlight=frezya başlığını incelemenizi öneririm...
|
1 Eklenti(ler)
Begonya olduğunu sanıyorum fakat türünü bilen var mı arkadaşlar? ne söğüt begonyasına nede çilli'ye hiç benzemiyor
|
2 Eklenti(ler)
Iki yıl önce alıç tohumu attığım saksıdan çıkanlar. Büyük olan geçen yıl filizlendi. Şimdi küçük bir ağaççık, yeniden yapraklandı. Altta yeni çimlenen bir tane var. Bunların alıç olduğunu söyleyebilir miyiz:confused: Teşekkürler.
|
Tırtıklı yaprak çok büyük olasılık dut. Hatta kendi adıma eminim. Diğer çiftçeneklilerin ise -ki alıç ta çiftçeneklidir- gerçek yaprakları çıkmadan bir şey söylemek zor. Bu arada iki yıl geçmiş, muhtemelen çürümüştür tohumlar, yine de belli olmaz :confused:
|
Bence de dut. Çünkü geçen yaz agaçtan saksılara dökülen dutlar aynı bu şekilde çimlenmişti.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl çimlenen bu yıl yeniden yapraklanan fidan da bu.. Alıçta bazen farklı yaprak da olabiliyor. Saksının bulunduğu yerin dutla bir yakınlığı yok. Belki kuşlar taşımış olabilir. Biraz daha bekleyeyim bakalım...
|
Alıntı:
göremediklrerim ise biraz büyüyünce fark ediyorum ve çok çabuk gelişiyorlar. |
2 Eklenti(ler)
bu bitkileri ektiğimde ufacıklardı geçen yıl saksıyı doldurup aşağı doğru sarktılar, kışın tüm yaprakları ve dalları kurudu. şuanda tekrardan canlanmaya başladı ancak dalların uçları yemyeşil olduğu halde dip kısımları biraz cansız ve kuru dokunduğumda elimde kalıyor. bitkinin adını bilmediğim için uygun bakımı da yapamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Eklenti 480456 Eklenti 480457 bitki bir çeşit sukulent hatta adı emin olmamakla da sedum sarmentosum |
Sayın Tohumcu Nılgun, ağaç Üç yaprak ağacı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
AGACLAR.ORG -Trkiye'nin Aa Arivi |
Alıntı:
Buradaki parklarda Kurtbagrini da cok gorùyorum. Bu bitkinin yapraklari Kurtbagrinin yapraklarina kiyasla daha kalin, cicek formuda daha farkli. |
Alıntı:
Osmanthus decorus |
Coca Cola Bitkisi
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar, bu kekik türünün ismi nedir?
|
Alıntı:
Geranium ( Turnagagası ) |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/3259.htm |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/5240.htm |
Biberiye o bitki
|
Alıntı:
|
Bu çiçeğin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Ne güzel çiçek değil mi?Adını merak ettim.
|
Sn. estella, adını sorduğunuz bitkiyi bilmiyorum ama ne kadar da güzelmiş. Nerde fotoğrafladınız bu çiçeği?
|
2 Eklenti(ler)
bu iri görünümlü hafif kokulu güllerin çeşidini merak ettim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025