![]() |
Alıntı:
Sevgiler. |
Sayın pria, birbirine çok benzeyen bir çok menekşe alt türü olduğudan bitkiyi çiçekli haliyle yakından görmedikçe bir şey söylemek zor ancak ticari olarak üretilip satılanlar genellikle kır menekşesi olarak da bilinen, güzel kokulu, yayılıcı bir tür olan "Viola odorata" oluyor.
|
Biz buna halk arsında mor menekşe diyoruz. Çok hoş bir kokusu vardır. Baharda çiçeklenir. Kökten kol atarak yayılır. Her daim yeşildir.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Küçük mavi çiçekleri açtığında fotosunu eklerim.. Bu çiçek konusunda açıklamalarınız için size, sayın jineop ve Aysis'e çok teşekkürler.. |
Alıntı:
|
Mersin ağacı
|
1 Eklenti(ler)
Bir iki gün önce çiçekçiler arasında gezinirken, ayak üstü karar verip satın alırken, bu çiçeğin adını sormayı unutmuşum. Yardımlarınız bekliyorum.
Eklenti 458933 |
Alıntı:
Merhaba beni bağışlayın lütfen Mersin ağacı dediğiniz Yaban mersini mi, ve yeniyor mu acaba? Tam emin olamadım teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?
1 Eklenti(ler)
Forumda arama yaptım bulamadım?
|
Alıntı:
Latince adi: Prostanthera Cuneata. Bilinen diger adi: Alpine Mint Bush (Alp Nane Calisi) Anavatani: Australia (Tasmania) Aile: Lamiaceae (Ballibabagiller) |
Alıntı:
Bitkiniz aglaonema modestum |
|
Alıntı:
|
Sayın Jezebel, bu bir baobab ağacı türü olmalı.
|
1 Eklenti(ler)
Yurt dışından getirttiğim yuvarlak ve büyük yapraklı bu hoya bitkisinin türü nedir. Yardımcı olursanız sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkürler dinozor ve Rhipsalis, ikinizin de söylediklerine benziyor. Tekrar gittiğimde çiçeklerine dikkat edeceğim. Bitkinin adı "hoya linearis" ya da "Rhipsalis"
|
Sayın bogays, hoyalar benim iyi tanıdığım bitkiler değil, bu nedenle fikir yürütemiyorum ancak eklediğiniz fotoğraf çok küçük olduğundan bitkiyi tanıyabilecek üyelerin de fikir yürütmeleri zor olabilir.
Sayın neşe palamutu, bitki "hoya linearis" olmalı diye düşünüyorum. |
Alıntı:
Rhipsalis gibi geldi bana |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025