![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba
1 Eklenti(ler)
Bir çiçek serasında tesadüfen görüp aldığım bitkinin adını bir türlü bulamadım. Çiçekçi ısrarla "çan çiçeği"diyor ama ilgisi yok sanırım. Eğer bilenler varsa adını ve bakım şartlarını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saxifraga arendsii olabilir. Saxifraga olduğu kesin, ancak hangisi emin olamadım. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Komşumun bana bugün hediye ettiği bu bitkinin adı nedir arkadaşlar?
Eklenti 476998 Eklenti 476999 sarı çiçek açıyormuş. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ben de bu bitkiyi komşumdan aldım. Ancak ne olduğu nasıl açtığı konusunda bir fikrim yok.
|
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yanılmıyorsam bitkiniz Calluna vulgaris. (http://www.agaclar.net/forum/calilar/2482.htm) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Uğur Arslan, eğer yanlış bilmiyorsam bitkinizin adı: Prunus glandulosa (Rosea Plena), bir araştırın bakalım, saygılar...
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Güngör Salman
|
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar cok acil bu bitkinin ismi nedir acil cevap lütfen :(
|
Sn. Ogulcanbsr bitkiniz: Sütleğen(Herba Euphorbiae) Acil demişsiniz o nedenle cevapladım. Aslında site kuralları gereği http://www.agaclar.net/forum/agaclar...yurular/11.htm sorunuza cevap alabilmeniz için önce burada http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm kendinizi tanıtmanız gerekirdi, lütfen kendinizi tanıtınız.
Umarım aciliyet gerekçeniz zehirlenme şüphesi gibi bir durum değildir, eğer öyle bir durum ise vakit kaybetmeden bir acil servise başvurunuz. Saygılar.. |
Alıntı:
|
coca cola kokulu bitki
2 Eklenti(ler)
Afrikadan Almanyaya getirilen , gurbetci bir arkadaş vasıtasıyla Türkiyeye getirilen bitkiden çelikleme yöntemiyle çimlendirdiğim cola kokulu bitkinin adını bilebilecek ve bu bitkiyi bilen varmı. Yaprağını elde ezince ele cola kokusu siniyor.Gurbetci arkadaş Yaprağının şifalı olduğunu söylemişti,suda kaynatınca cola ve cikolata benzeri bir kokunun suya geçtiğini söylemişti .Yakında izine gelecek arkadaş gerçekten şifalımı diye öğreneceğim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Pria'dan şebboylar yanında gelen beyaz çiçek açtığını söylediği bu bitki nedir acaba?
Eklenti 479323 |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
ben aşağıdaki çiçekleri soracaktım. Adları ve saksıda yetiştirilebilir mi? Bu çiçekler şu an suda duruyor. Yardımcı olursanız çok sevinirm. :)) Eklenti 479371 |
Sn.ciceklerim, çiçekleriniz frezya gibi görünüyor.. Saksıdan ziyade bahçe bitkisi olduklarını söyleyebilirim, elinizdekiler kesme çiçek olmalı o nedenle onları köklendirmeniz bildiğim kadarıyla pek söz konusu değil. Frezya hakkında daha fazla bilgi için http://www.agaclar.net/forum/soganli...ghlight=frezya başlığını incelemenizi öneririm...
|
1 Eklenti(ler)
Begonya olduğunu sanıyorum fakat türünü bilen var mı arkadaşlar? ne söğüt begonyasına nede çilli'ye hiç benzemiyor
|
2 Eklenti(ler)
Iki yıl önce alıç tohumu attığım saksıdan çıkanlar. Büyük olan geçen yıl filizlendi. Şimdi küçük bir ağaççık, yeniden yapraklandı. Altta yeni çimlenen bir tane var. Bunların alıç olduğunu söyleyebilir miyiz:confused: Teşekkürler.
|
Tırtıklı yaprak çok büyük olasılık dut. Hatta kendi adıma eminim. Diğer çiftçeneklilerin ise -ki alıç ta çiftçeneklidir- gerçek yaprakları çıkmadan bir şey söylemek zor. Bu arada iki yıl geçmiş, muhtemelen çürümüştür tohumlar, yine de belli olmaz :confused:
|
Bence de dut. Çünkü geçen yaz agaçtan saksılara dökülen dutlar aynı bu şekilde çimlenmişti.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl çimlenen bu yıl yeniden yapraklanan fidan da bu.. Alıçta bazen farklı yaprak da olabiliyor. Saksının bulunduğu yerin dutla bir yakınlığı yok. Belki kuşlar taşımış olabilir. Biraz daha bekleyeyim bakalım...
|
Alıntı:
göremediklrerim ise biraz büyüyünce fark ediyorum ve çok çabuk gelişiyorlar. |
2 Eklenti(ler)
bu bitkileri ektiğimde ufacıklardı geçen yıl saksıyı doldurup aşağı doğru sarktılar, kışın tüm yaprakları ve dalları kurudu. şuanda tekrardan canlanmaya başladı ancak dalların uçları yemyeşil olduğu halde dip kısımları biraz cansız ve kuru dokunduğumda elimde kalıyor. bitkinin adını bilmediğim için uygun bakımı da yapamıyorum yardımcı olabilir misiniz?
Eklenti 480456 Eklenti 480457 bitki bir çeşit sukulent hatta adı emin olmamakla da sedum sarmentosum |
Sayın Tohumcu Nılgun, ağaç Üç yaprak ağacı.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025