![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Japon Küpesi (Kohleria)
Merhaba arkadaşlar, Anneannemden filizini aldığım bir çiçek var. Anneannem japon küpesi olarak adlandırıldığını söyledi. Bilen veya yetiştiren varmıdır aranızda? Nette fotoğraf aratması yaptım ama benim filizdeki yapraklarla netteki fotoğraflardaki yapraklar farklı. Bendeki filizde yapraklar kalın üzeri kıllı yapıda, kenarlara doğru kırmızınsı bir hare var. Açtığında aşağı sarkık kırmızı kadifemsi çiçekleri oluyormuş. Eve gittiğimde size fotoğrafını da göndereceğim. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar
[/COLOR]Bunlarda fotoğrafları cumartesi toprakla buluşacaklar köklendiler. anneannem fazla suda kalmasın çürüyor dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Dudi : 19-02-2009 saat 00:05 Neden: Not: Fotoğraflardaki tarihlere aldırmayın makina kapanıp açılınca otomatik olarak 2004 ayarlıyor :) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Benim de bu çiçekten var resmini yüklemeye çalıştım.. bende açık yeşil yapraklısıda var çiçek rengi somon ve benekli . google kohleria erianta yazarsanız bulursunuz değişik renkleride var banada sevgili günüm bulmuştu sağolsun... Düzenleyen pembegül : 24-02-2009 saat 13:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Sizin çiçeğiniz episcia sevgili kaybol2008. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
buna kağıt çiçegi demişlerdi nette bana |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Kağıt çiçeğini Achimenes olarak biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
" Sizin çiçeğiniz episcia sevgili kaybol2008- GÜNÜM" Bu adrese id= göz atarsanız Burada açan çiçekler ve yapraklarının fotoğrafları var. Forumda bu çiçeğin adı nedir başlığında da kohleria cevabı verilmiş. Ben o nedenle kohleria olduğunu zannediyordum. Ama, arama motorunda episcia diye araştırınca yanlışlık yaptığımı öğrenmiş oldum. Teşekkür. Düzenleyen kaybol.2008 : 07-05-2009 saat 00:03 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2008
|
Annemin kohlerialarından biri... komşularımızın deyimiyle komşu çatlatan çiçeğimiz. sürekli çiçekli kalıyor. kaybol.2008 in verdiği linkteki kohleriaların farklı renklerini de bulabilsek keşke |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Bende de üç dal var kohleria'dan.Ama gelişimleri çok yavaş. Nerede yaşamayı sever acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili Cenan bol aydinlık küneş görmeyen yerleri sever . Ben burukmansiayı uzun zamandır yetiştiriyorum özel istek özere. Resmini çekme imkanınız varsa görelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bu resmi 1 ay kadar önce çekmiştim.Şimdiki hali belki 1 cm daha büyüktür o kadarcık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sayın Cenan sizin burukmasianın saksısı derin galiba ağız çapı geniş derin olmayan saksıyı seviyorlar. Ve çiçeyi topraktan 1santim yükseklikte kesin menekşe saksısına dikin. İsterseniz ******. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevim üçü ayrı saksıdaydılar yeni birleştirdim sayılır.Biraz daha bekleyeyim sonra deneyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Kohleria ' mın toprak altında değişik bir şey var. Korkunç görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune sen diyince bende benimkine baktım. Evet yaprak aralarında tomurcukalar var, minicik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ben de iki senedir kohleria yetiştiriyorum.Geçen sene hızla gelişti çiçek vermedi.Bu sene bütün yaz çiçeği eksik olmadı.Ama iki aydır nedense çok cılızlaştı, diplerden yukarı doğru kuruyo.Çiçeğime nazar değdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2010
|
bunlarda annemim adını şimdi öğrensemde japon küpeleri çok şirin bir çiçek. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Sevgili Dudi anneannenize bu çiçeği nereden satın aldığını sorar mısınız. Selluka maviş ve yıldız çiçeğinden sonra çok beğendiğim bir çiçek de japon küpesi oldu. Teşekkürler şimdiden...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
![]() Ben de adını şimdi öğrendim Japon küpesiymiş demek ![]() Köyümüz asfalttan 2km içeride yolda gördüğümüz yaşlı teyzeyi köye bıraktık .Beş dakika sonra elinde konserve kutusunda bu çiçeği getirdi .Tertemiz yurdum insanı teşekkürü bile ne kadar zarif ![]() Aynı çiçeği bana dudişim de armağan etmişti .O İstanbul'da daha açmadı .Bu yaz boyunca sürekli açtı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2008
|
Alıntı:
Annemin bana bıraktığı bu çiçeğe ben iki günde bir su veriyorum. Toprağı nemli kalıyor sürekli. Toprağı kurursa yapraklar çok sarsılmıyor ama çiçeklerini döküyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçek iyi bakılırsa bolca açar. Besine ihtiyaç duyar... Çok aydınlık direk güneş görmeyen yerde kocaman yapraklı oluyor...Gece ayazını yerse dayanıklılığı artıkyor.Ev ortamını sevmiyor... Güzelbakılırsa kökten bir sürü yavru veriyor durmadan... Dalıda suda köklendirilip ekile bilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
![]() Merhabalar, Ben de bi çelik alıp japon küpesi diktim. Küpe çiçeğiyle beraber...İkisi birden açarsa harika olacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-01-2011
|
Ben de geçen komşudan aldım bir tane, kış günü tuttu çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |