agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu sukulentin adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm)

david72 28-11-2018 09:28

Büyük ihtimalle bu bir aporocactus flagelliformis, rat-tail yani fare kuyruğu kaktüs.
Diğer yandan bendeki bir başka katüsün de rhipsalis cruciformis olduğunu öğrendim. Diğer atlaslar gibi büyük ve gösterişli çiçekleri olmasa da narin ve ince bir tür. Seneye açtığını görürüz inşallah. Resimini buraya eklememe izin vermedi, kendi sayfamda ekli olduğundan

Sevgi Durul 28-11-2018 14:26

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi david72 (Mesaj 1552985)
Büyük ihtimalle bu bir aporocactus flagelliformis, rat-tail yani fare kuyruğu kaktüs.

Aporocactus ve bendeki selenicereus fotoğrafını ekliyorum. Karar sizin.

Aporocactus flagelliformis. (Footoğraf alıntıdır.)
Eklenti 684417

Selenicereus grandiflorus.
Eklenti 684418

Siz gördükten sonra bu ve diğer mesajlarımı sileceğim. Cevabın yanlış olduğunu düşünüyorsunuz ki ben cevabıma sanırım diye başlamıştım, kimsenin kafasını karıştırmak istemem. Bitkiniz açtığında cevap kesinleşir. :)

david72 28-11-2018 14:34

Öyleyse haklısınız. Teşekkür ederim

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Busramontauk 29-11-2018 09:14

Geçmiş sayfalarda aradım fakat bulamadım. Solucana benzer genelde bir sürü irili ufaklı yavrusu olan beyaza çalar bir renkte kaktüs ya da sukulent...

Mesut Temiz 29-11-2018 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Busramontauk (Mesaj 1553056)
Geçmiş sayfalarda aradım fakat bulamadım. Solucana benzer genelde bir sürü irili ufaklı yavrusu olan beyaza çalar bir renkte kaktüs ya da sukulent...

Muhtemelen "chamaecereus silvestrii" ("echinopsis Chamaecereus" adıyla da bilinir) kastettiğiniz kaktüs...
Google'dan bu isimlerle aratarak karşılaştırabilirsiniz..

İlgili sayfası da şu linkte:
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504.htm

Busramontauk 29-11-2018 12:54

1 Eklenti(ler)
Avonia Papyracea.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1553086)
Muhtemelen "chamaecereus silvestrii" ("echinopsis Chamaecereus" adıyla da bilinir) kastettiğiniz kaktüs...
Google'dan bu isimlerle aratarak karşılaştırabilirsiniz..

İlgili sayfası da şu linkte:
http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504.htm

Mesut bey ilk üye olduğum için fotoğraf ekleme özelliğini bulamamıştım. Şimdi bir de fotoğrafla bakarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

Mesut Temiz 29-11-2018 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Busramontauk (Mesaj 1553090)
Mesut bey ilk üye olduğum için fotoğraf ekleme özelliğini bulamamıştım. Şimdi bir de fotoğrafla bakarsanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler

Evet, kaktüsünüz "chamaecereus silvestrii" değilmiş..
"Mammillaria" cinsinden bir kaktüs, ama tam tür adını bilmiyorum...
Kış boyunca soğuktan ve nemden korursanız, yaz başında gelişimini sağlıklı bir biçimde sürdürüp yavrular verir... Bol şans diliyorum...

Not: Yukarıdaki tahminim yanlışmış... Aşağıda Sayın david72'nin belirttiği gibi "avonia papyracea" adında bir sukulentmiş bitkiniz... Diğer adı da "anacampseros papyracea"... Bitkiniz öncelikle bir kaktüs değil, Afrika'ya özgü bir sukulent grubundan... Benim daha önce hiç görmediğim bir bitki... Resimde beyazlıkları kaktüs dikeni olarak algıladığımdan şekline de bakarak mammillaria olabileceğini düşünmüştüm...

Bakımını biraz araştırdım, özet olarak şunlara dikkat etmelisiniz:
1. Yoğun güneş alırsa daha iyi gelişiyor, az güneş almayı da kaldırıyor...
2. Kuru tutulması kaydıyla -5 dereceye kadar soğuklara dayanıklı (ama bence sukulentleri soğukla riske atmamak daha uygun)....
3. Kaktüs toprağına ekmelisiniz... Suyun drenajı gerekliymiş...
4. Sığ ve küçük bir saksı öneriliyor... Yani resimdeki mevcut saksınız uzun yıllar barındırabilir bu bitkiyi...
4. Yazın normal suluyorsunuz, kışın kuru kalması gerekiyormuş...
5. Yazın yüksek potasyumlu sıvı gübre uygulamalısınız...

Bol şans...

david72 29-11-2018 16:32

Bence sizin kaktüsünüz bir Avonia Papyracea. Bende de vardı bir dönem, lakin yaşatamadıklarımdan biriydi

Busramontauk 02-12-2018 18:43

Mesut ve David72 bey ilginiz ve cevaplariniz için teşekkür ederim. Umarım bende uzun yıllar boyunca yaşar...

MaynaVira 06-12-2018 20:46

1 Eklenti(ler)
Doğa yürüyüşü esnasında bulup, evde bir saksıya aktardığım bu sukulentin ismini bilen var mıdır?

coskun8553 18-12-2018 14:27

1 Eklenti(ler)
Bu sukulentin adını öğrenebilir miyim acaba ? Şimdiden teşekkürler.

Kalanchoe Fedtschenkoi

Mesut Temiz

Eklenti 685280

coskun8553 18-12-2018 14:27

1 Eklenti(ler)

Plectranthus Tomentosa
Birol Başer - Büşra Başer

Eklenti 685281

coskun8553 18-12-2018 14:28

1 Eklenti(ler)

Crassula Springtime

Eklenti 685282

coskun8553 18-12-2018 14:29

1 Eklenti(ler)

Crassula Perforata

Eklenti 685283

coskun8553 18-12-2018 14:31

1 Eklenti(ler)
Bu bitkiler aloe vera mı ? Öyle ise türlerini öğrenebilir miyim ? Sanırım ikisi de farklı tür.

Aloe Delaetii
Aloe Vera
Mesut Temiz

Eklenti 685284

coskun8553 18-12-2018 14:33

1 Eklenti(ler)
Bu bitkiler stepelia ya da orbea cinleri ancak türlerini söyleyebilecek arkadaşlar var mı acaba ? Çiçek açmadan biraz zor farkındayım ama bazı türlerin şekilleri biraz daha belirgin oluyor.

1) Huernia Pendula
2) Huernia Boleana
3)

Eklenti 685285

coskun8553 18-12-2018 14:34

1 Eklenti(ler)
Bunlar da devamı.

1) Huernia Angolensis
2)
3)

Eklenti 685286

coskun8553 18-12-2018 14:35

1 Eklenti(ler)
Bu iki sukulentin türünü öğrenebilir miyim ?

1) Sedum Adolphii Golden Glow
2) Sedum Rubrotinctum

Eklenti 685287

coskun8553 18-12-2018 14:36

1 Eklenti(ler)

Sedeveria Letizia

Eklenti 685288

coskun8553 18-12-2018 14:37

1 Eklenti(ler)

Anacampseros Arachnoides

Eklenti 685289

coskun8553 18-12-2018 14:38

1 Eklenti(ler)

Eklenti 685290

Mesut Temiz 18-12-2018 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1554521)
Bu bitkiler aloe vera mı ? Öyle ise türlerini öğrenebilir miyim ? Sanırım ikisi de farklı tür.

Eklenti 685284

Resmin ön tarafındaki aloe vera.
Arka taraftaki ise aloe delaetii (testere çiçeği).

Mesut Temiz 18-12-2018 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1554517)

Eklenti 685280

Kalanchoe. Ancak tam türünü bilmiyorum...

Mesut Temiz 18-12-2018 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MaynaVira (Mesaj 1553677)
Doğa yürüyüşü esnasında bulup, evde bir saksıya aktardığım bu sukulentin ismini bilen var mıdır?

sedum olsa gerek...

birol baser 18-12-2018 23:20

eklentili mesaj atmayı yapamıyorum kusura bakmayın 1456 nolu mesajınızdaki plectranthus tomenose (nane kokulu)
1457 crassula springtime
1460 hernia pendula Sağ da tek duranada hurnia boleane
1461 hurnia angolensis
1462 groptoveria opalina sağ daki sedum rubrotinctum
1463 lezita
yazmış ablam büşra başer saksıların üzerine siz yinede karşılaştırma yapın isterseniz :)

coskun8553 19-12-2018 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birol baser (Mesaj 1554560)
eklentili mesaj atmayı yapamıyorum kusura bakmayın 1456 nolu mesajınızdaki plectranthus tomenose (nane kokulu)
1457 crassula springtime
1460 hernia pendula Sağ da tek duranada hurnia boleane
1461 hurnia angolensis
1462 groptoveria opalina sağ daki sedum rubrotinctum
1463 lezita
yazmış ablam büşra başer saksıların üzerine siz yinede karşılaştırma yapın isterseniz :)

Birol Bey ; öncelikle size ve ablanıza çok teşekkür ederim. Pek çok türün ismini öğrenmiş oldum. Ancak 1462 - Graptoveria Opalina'dan emin olamadım Golden Grow Stonecrop olabilir mi ya da başka bir şey ?
Bir de eklentili mesaj atmak istiyorsanız mesajın en alt sağ köşede alıntıla var. Ona tıklayarak başka bir kullanıcının mesajının aynısını ya da düzenleyerek bir kısmını seçebilirsiniz ;)

birol baser 19-12-2018 13:32

Sedum adolphii Altın Glow - Altın Sedum ((groptoveria)( ?)yazmış kendide emin olamamış galiba kendisi bir kaç gün giremiyecek siteye ben onun saksılarına bakarak yazdım bildigimden degil :) Coskun abi parantez içine yazdıgını yazdım saksının üstünde aynen yukardaki gibi yazmış önemli degil umarım yanlış degildir o da burdaki sayfalardan serlardan araştırıyor isimleri :)

coskun8553 19-12-2018 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birol baser (Mesaj 1554589)
Sedum adolphii Altın Glow - Altın Sedum ((groptoveria)( ?)yazmış kendide emin olamamış galiba kendisi bir kaç gün giremiyecek siteye ben onun saksılarına bakarak yazdım bildigimden degil :) Coskun abi parantez içine yazdıgını yazdım saksının üstünde aynen yukardaki gibi yazmış önemli degil umarım yanlış degildir o da burdaki sayfalardan serlardan araştırıyor isimleri :)

Büyük ihtimal golden glow. Hepimiz öyle, bu siteden gerek bilgi paylaşımı gerekse bitki/tohum paylaşımı olsun çok yararlandım ben de. Ancak çoğu tür hybrid olduğundan ayırt etmek uzmanlık istiyor. Üyelerin kaktüs/sukulent sayfalarını ben de elimden geldiğince takip ediyorum. Kardeşine geçmiş olsun dileklerimi ilet, sen de kendine iyi bak Birol kardeşim.

kekimiyomu 07-01-2019 22:01

merhaba arkadaşlar. elimde birkaç tane sukulent kaktüs türü olduğunu düsündüğüm bitki var. buradaki arşivden anlayabildiğim kadarıyla sadece sedum palmeri yi tanımlayabildim.

yesil fincandakini yazlıkta komsumuzun bahcesinden almıstım. dalları uzayıp sarkıyor ve uclarında bu sekilde yıldız yıldız kalıyor. yazdan beri bir gıdım büyümedi. ölmedi de. adını bilmiyorum.

minik üretim saksısındakini bugün şok marketten aldım adını bulamadım. keske yazsalar uzerine.

beyaz fibcandaki kaktüsü arkadaşım verdi. bunu da tanımıyorum hangi tür/alt tür vs.

kırmızı termos kupadaki 3 yıldır benimle.hep 3 yapraklıydı bu aralar 5 oldu nedense. adını bilmiyorum.

son olarak kagıt bardaktaki bebekler böyle koklenir mi bilmiyorum ama çok sirindi bunu da şok markette hırpalanmışların içinden aparttım:) sanırım bu da sedum rubrotinctum. burdan baktıklarıma göre.

bilenler yazarsa hemen güncelleyeceğim bu gonderiyi.
https://i.hizliresim.com/GmzNYy.jpg

Mesut Temiz 08-01-2019 00:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kekimiyomu (Mesaj 1555719)
merhaba arkadaşlar. elimde birkaç tane sukulent kaktüs türü olduğunu düsündüğüm bitki var. buradaki arşivden anlayabildiğim kadarıyla sadece sedum palmeri yi tanımlayabildim.

yesil fincandakini yazlıkta komsumuzun bahcesinden almıstım. dalları uzayıp sarkıyor ve uclarında bu sekilde yıldız yıldız kalıyor. yazdan beri bir gıdım büyümedi. ölmedi de. adını bilmiyorum.

minik üretim saksısındakini bugün şok marketten aldım adını bulamadım. keske yazsalar uzerine.

beyaz fibcandaki kaktüsü arkadaşım verdi. bunu da tanımıyorum hangi tür/alt tür vs.

kırmızı termos kupadaki 3 yıldır benimle.hep 3 yapraklıydı bu aralar 5 oldu nedense. adını bilmiyorum.

son olarak kagıt bardaktaki bebekler böyle koklenir mi bilmiyorum ama çok sirindi bunu da şok markette hırpalanmışların içinden aparttım:) sanırım bu da sedum rubrotinctum. burdan baktıklarıma göre.

bilenler yazarsa hemen güncelleyeceğim bu gonderiyi.
https://i.hizliresim.com/GmzNYy.jpg

Yeşil fincandaki: sempervivum tectorum
Minik üretim saksısındaki: opuntia subulata monstrose
Beyaz fincandaki: mammillaria gracilis
Kırmızı termos kupadaki: aloe fakat tam türünü bilmiyorum.
Kâğıt bardaklaki bebekler: sedum rubrotinctum ya da sedum album.

Bunlar benim tahminim tabii.. Yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltirse ben de öğrenmiş olurum....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025