![]() |
Bu bitkinin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Bitkinin ana dallarından biri kırıldı.Kurtarabilir miyim?
DİFENBAHYA Güngör SALMAN malesef kırılan dal kök verinceye kadar kuruyacak gibi, diğerinin sağlığı yerinde |
Teşekkürler Sayın Güngör
2 Eklenti(ler)
Lablab Purpureus
Vigna Aristata Güngör Salman Bir kebapçı bahçesinde gördüğüm küçük çiçekleri ve fasülye şeklinde tohum kılıfı olan bu sarmaşığın adı nedir acaba? Saygılar, |
Teşekkürler Sayın Selis
2 Eklenti(ler)
Sabah Sefası
Selis Sahip olduğum bir sarmaşığın türü konusunda yardımcı olmanızı rica ederim. Saygılar, |
Teşekkürler Sayın Selis
1 Eklenti(ler)
Hanımeli
Selis Arkadaşlar, mum çiçeğinin yanında kendiliğinden yetişen resimdeki bitkiyi tanıyan var mıdır acaba? Saygılar, |
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba,
Fotoğrafta görülen; - Turuncu renkli meyvesi, diğerine nispeten daha küçük ve koyu renkli çekirdekleri/tohumları (sağda) olan, - Bordo, koyu kırmızı renkli meyvesi, diğerine nispeten daha büyük açık kahverengi çekirdekleri/tohumları (solda) olan, bitki/ağacın cinsleri nedir? http://i.imgur.com/B17Hx.jpg http://i.imgur.com/O0d8s.jpg |
Soldaki Hünnap, sağdaki üvez olabilir mi?
Acemi birinden saygılarla lütfen. |
Buralarda aşina olduğum kadarıyla
- Turuncu renkli meyvesi, diğerine nispeten daha küçük ve koyu renkli çekirdekleri/tohumları (sağda) olan:Kızıl Alıç (Sarı olanı da var) - Bordo, koyu kırmızı renkli meyvesi, diğerine nispeten daha büyük açık kahverengi çekirdekleri/tohumları (solda) olan:Kızılcık (Ağaç ve çalı formunda türleri var) |
Teşekkür ederim Sayın mrduran ve Sayın Cahide Kartal,
Cahide Hanım, Ben bunları tohumdan yetiştirmek istiyorum. Bonsai yapmak niyetindeyim :) Bu konuda düşünceniz nedir? Bu türlerden iç mekan bonsai olur mu? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Lir (Arisarum vulgare) |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını öğrenebilirmiyim ?
Teşekkürler Sevgili Sakdağ Autumn joy |
1 Eklenti(ler)
imlSn.SDurul,hünnap buralarda yetişmez, görsellerde hünnapı iğdeye çok benzettim.Benim burda aşina olduğum kızılcık bu bitki.Eklenti 268481
Üyelerimiz daha iyi bilirler. |
İki çalı da (ya da küçük ağaççık), park ve bahçe peyzajında kullanılmaktadır.
Kolay gelsin. |
İki bitki de bonsaiye müsaittir. Ancak, kesinlikle tohumdan üretimi tavsiye etmem. Her iki tür de, çelikten kolaylıkla çoğaltılabilirler. Ya da fidanlıklarda bu türlerin fidanlarını bol miktarda bulabilirsiniz.
Tohumdan üretim yerine, fidan temin ederek veya çelikten üreterek bonsai çalıştığınız takdirde, en az beş yıl kazancınız olur. Kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Passiflora türünden sanıyordum ama sanırım değil.. Bu ne olabilir?
Araujia sericifera ( Ağaç bamyası) Güngör Salman |
Teşekkür ederim sayın selcukboz,
Çelikten üretmeyi deneyeceğim. :) |
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını bilen varmı
Cevap kelebek çalısından geldi. Kendisine teşekkür ederim. Yucca flementosa Avize çiçeği |
1 Eklenti(ler)
|
Photinia Fraseri (Alev Ağacı) olabilir.
|
2 Eklenti(ler)
Sheflera - (Gold Capella)
Chefflera arboricola rhepsag67 ye cevabı için teşekkürler... ----- Merhabalar, Resimdeki bitkiyi geçen yıl bahçede bulup, ekmiştim ve bu boya geldi, acaba adını bilen var mı? Bu arada ağaç mı yoksa saksi bitkisi mi onuda bilmiyorum. Teşekkürler. |
bodrumdan gelen bitki
1 Eklenti(ler)
Aeonium Undulatum
jineop bodrumda bir bahçeden alınmış. bu bitkinin adı nedir? |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bu çalı çiçekçiye dolgu maddesi olarak gelmiş. Şubat ayında pembe çiçekli ve çiçekleri 4 taç yapraklı, yeşil yaprakları 2cm uzunluğunda olan bir çalı. Ben çiçeğini internetten bulduğum Daphne Bholua'ya benzettim. Siz ne dersiniz? Daphne sericea Defne, Develik, Gökçe, Tavuk çiçeği, İpeksi defne herbaryum Eklenti 271534 |
Bu bitkinin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Hebe flame
Jineop |
Bu bitkinin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Aglaonema modestum
jineop Çok çok teşekkür ederim. Sıra bu bitki hakkında biraz bilgi edinmeye geldi:)) Bitkimin adını bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkim yer örtücü gibi yayılıyor. Minicik, mis gibi menekşe kokan çok güzel mor çiçekleri var. Ama adını maalesef bilmiyorum. Yardımcı olurmusunuz bu konuda ;)
Kır menekşesi (Viola odorata) Sevgili karalaleye teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
çalı türü bu çiçeğin adı nedir acaba?Teşekkür ederim.
Jasminum Primulinum Sarı Yasemin selis Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Adana'da parklarda gördüğüm çalı şeklindeki bu bitkinin yaprakları ve şekli çok hoşuma gitti. Üzerinde herhangi bir çiçek ve meyve görmedim. Ama köklendirmek için bir kaç çelik aldım ve köklendirmek için diktim. Bu bitkinin adını bilen varsa öğrenmek istiyorum.Teşekkür ederim.
Prunus‑laurocerasus karalale Karayemiş KAPTANzst Laurocerasus officinalis (Laz Kirazi - Karayemiş) Güngör Salman Herkese Teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025