![]() |
Bu agacın türünedir?
1 Eklenti(ler)
Bu agacın türü nedir?
Kabaca çam (halk tabiri ile), fakat sedir mi? Ladin Mi? Fotograf belki yetersiz fakat ek fotografım bu. Yardım rica ederim. |
ilk resim bir servi.. ikinci ve üçüncü mazı.. dördüncü ise sanırım biberiye..
1- cupressus sempervirens olabilir.. tam emin değilim.. 2- biota orientalis olması muhtemel.. 3- mazı türlerinden thuja plicata olabilir ama altuni mazı Thuja Orientalis Aurea da olabilir.. 4- rosmarinus officinalis ama bundan da emin değişiö.. cupressus arizonica olabilir.. |
cedrus atlantica glauka olması muhtemel..
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba.
İki yanıta ihtiyacım var ilki çama benziyor. Üsküdar Fıstıkağacı'nda koruya giden yolda bir evin bahçesinde, Eklenti 66417 Diğeri Şile Doğancılı'da prefabriğimin önünde. Eklenti 66418 Eklenti 66419 |
Sn. Oğuz Karsan, son fotoğraf kocayemiş.
|
Merhaba.
Sn. Nurbahar, Yanıtınız için teşekkür ederim. Bir arkadaşım sadece Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında yetişebildiğini ve koruma altında olan bir tür olduğunu söylemişti. Acaba bir bilginiz var mı? Saygılar |
Sayın Oğuz Karsan
Kocayemiş (Arbutus unedo) Karadeniz bölgesinde de yetişiyor. Esenköy - Armutlu arasındaki makiliklerde bol miktarda yetişir, orman idaresi ağaç dikimi yapacağı alanlarda, bunları söker, halk bunların köklerini toplayıp yakacak olarak kullanırlar. O yüzden koruma altında olduğunu sanmıyorum. |
Sayın Oğuz Karsan;
Birinci resimdeki ağaç büyük olasılıkla, Pinus griffithii- Himalaya Çamı-Ağlayan Çam. Forumda böyle bir başlık var. Sanırım okuyunca sizde benim gibi düşüneceksiniz. Saygılarımla. |
ilk resim picea oriantalis olması muhtemel..
ikinci resim için hiçbişey diyemeyeceğim resim çok koyu.. üçüncü resim ise kocayemiş.. |
Alıntı:
|
Merhaba tekrar,
4 adet Kısmet ağacı fidem vardı bahçeye ektim amaşu an 20 cm boyundalar, yılda kac cm büyür bilen var mı acaba? |
Alıntı:
Kısmet ağacı çok hızlı büyüyen bir ağaç. Bizim apartmanın bahçesinde iki tane var. Her yıl diplerine düşen tohumlardan birer- ikişer tane yeni fidan oluşuyor. Bunları gelen geçen ve isteyenlere hep verdik. Son üç-dört senedir Samsun- Çarşamba'ya da götürüp dostlarıma verdim. İlk verdiklerim 3-4 metre boya ulaştılar ve karakteristik formları olan şemsiye formuna ulaştılar.Uzamayı kolaylaştırmak için, ilk iki yılda alt dallarını, kasımdan sonra budattırdım. İki yıldır da çiçekleniyorlar. 2008 nisan ayında yaklaşık 20-25 cm olarak,Çarşamba' daki kendi bahçeme de diktiğim fidancıklar, kasım sonunda 75-80 cm idiler. 2009 kasımında 2 metreye ulaşacaklarını sanıyorum. 2010 ağustosunda da ilk yasemim çiçeği görüntülü ve kokulu çiçeklerini açacaktır. Ekim de de o muhteşem görüntülü tohumlarını gösterecektir. Ancak Kısmet ağacı ağaççık olduğu için, boyu 5-6 metreyi pek geçmiyor. Yani uzama yaklaşık 5. yıldan sonra gelişmeye dönüyor. Bizim apartmanın bahçesindeki ağaçlar 30 yaşlarında, boyları ancak o kadar. Sağlıkla kalın. |
Sayın Orijin, bilgi için çok teşekkürler.
Başka bir sorum daha var, bahçeme dün bir Ilgın diktim tijli, ağaç şeklinde boyum 2m sanirim, merak ettigim su, diktigim yerden sanirim dogalgaz borusu geciyor, bir zararı olur mu, ilerde koklerin boruyu sarıp, patlatma riski olur mu? şimdiden teşekkürler |
Hekese merhaba, bir sorum daha olacak, kırmızı gövdeli bir acer(akçaağaç) aldım,yaprakları da kırmızı olacak demek midir bu acaba?
Teşekkürler |
5 Eklenti(ler)
Aşağıdaki gövde hangi ağaca ait olabilir? Yaprakları henüz çıkmamıştı. Yanından geçerken heykel etkisi verdi. Oluşumlar normal mi?
Eklenti 67235 Eklenti 67236 Eklenti 67239 Eklenti 67237 Eklenti 67240 |
Büyük bir ihtimal İNCİR olabilir. Yaprakları açınca kesinleşir ama İncire çok benziyor.
Mümkünse genç bireylerin resmini yükleyebilirmisiniz. |
Tekin Bey teşekkür ederim. Elimde başka fotoğraf yok ama tekrar gidince çekerim. Ben de yukarıdaki genç dalları incire benzetmiştim ama gövde beni çok şaşırttı. Eğer incirse çok yaşlı olduğundan mı böyledir?
|
İncirler yaşlandıkca darbe gördükce bu tür yumrular yaparlar.
|
Bu ağacın adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Bu güzel ağacın adı nedir acaba?
|
Magnolia soulangina YAPRAĞINI DÖKEN MANOLYA.
|
arkadaşlar kırmızı yapraklı erguvan almak istiyorum nereden tenin edebilirim. birde çınar yapraklı kırmızı akçaağaç bulmak istiyorum. fiyaı çok pahalı ucuz bulabileceğim yer varmı
|
Alıntı:
|
Yaprağını döktüğüne göre burada (bahçemizde) yetişebilir. Satan yer var mı acaba?
|
İstanbulda Hemen hemen Tüm fidancılar satıyor. Değişik renklerde var.
|
1 Eklenti(ler)
|
Bambu lara benziyor ama emin değilim Tanıyan arkadaşlar çıkacaktır mutlaka.
|
Bambusa..
|
Karşıyaka mezarlığının yakınlarındaki fidanlıklara bakın..Ümitköydekiler'de de olması gerek.Acer platanoides'Crimson King' şeklinde ararsanız yardımcı olurlar.
|
Kermes mesesi mi?
Sanirim iki ayri yerde iki benzer konu var,
Galeri de Adını öğrenmek istiyorum, Bu ağacın türü ne başlığı altında, aynı ağaç için iki ayrı konu açmıştım http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24615&c=191 ve http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24616&c=191 ayrica http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=24761&c=651 sayasinda ise bir bitkiyi sordum, acaba konuları açmam gereken yerler başka forum sayfaları mı, Saygılarımla |
Öncelikle teşekkür ederim.
Bambusa kelimesi bu bitkiyi bulmak için anahtar kelime oldu. Ancak, Bambusa nın genel bir ad olduğunu gördüm yaptığım taramalarda. Bambusa adı altında, bu bitkiye benzer bambular buldum. Yaprakları çok farklı olduğu için, henüz bitkinin adını bulamadım. |
BU ağacı tanıyan varmı
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar resimde ki ağaç hakkında bilgi verebilecek olan varmı.
Eklenti 70029 Eklenti 70030 Eklenti 70031 |
Sayın balbay internette pavlonya diye ararsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz .
Kolay gelsin |
Cemliman
Aramıza hoş geldin. Soruyu burada(Bu ağacın adı türü ne) sorman uygun, galeride görülüp cevaplanması zor olur. Selam ve sevgiler. |
Sevgili Maktas61'
Çorluda 6 yıl önce paulownia fidelerinden 60 tane dikmiştik. Kimisi tuttu kimisi tutmadı. Bizim ağacın cinsindenmidir nedir benim resmini çektiğim ağacın özelliklerine yakın olsa da büyük farklılıklar gösteriyor. örneğin çiçek renk-boyut ve kokusu, tohum şekli. Paulownia nın 5-6 çeşidi olduğunu biliyorum ama benim resimlediğim boyuttakini de görmedim. Bu ağaç boya gitmediği gibi çok büyük ve yaşlı incir ağaçları gibi de genişlemiş. Aynı bahçe de 2 ağaç var. İkisi de aynı tipde. 2 metre bir ana gövde ve ona bağlı 4-5 büyük dal ve diğer uzantılar. Hiç yaprak yok, ki bu boyutda ve yaşta bir paulownia nın yaprağı sanırım 70 cm çapında falan olmalı. Yine de aynı aileden olduklarını sanıyorum bende. Yine de bir bilene sorayım dedim. Tohum ve çiçek resimlerini yakın çekim yapıp ekleyeyim. Daha anlaşılır olsun. |
Sayın balbay,
Katalpa da Pavlonya'ya benziyor (gövde ve yaprak şekli) ama onun çiçekleri beyazdır. Bir de onu arasanız |
Teşekkür ederim Sayın makts61, Ege Ordu Komutanlığı bahçesine gidip baktım. Siz haklıymışsınız. Bu da paulownia imiş. Tek fark bu ticari amaçlı olan cinslerden değil daha çok peyzaj amaçlıymış. Tam adını da mail le yollayacaklar. Gelince size de bildiririm. Bu arada arıcılık için mükemmel bir ağaç. Sanki üzerinde 4 kovan arı vardı))
|
Alıntı:
|
[QUOTE=balbay;390666]Arkadaşlar resimde ki ağaç hakkında bilgi verebilecek olan varmı.
Eklenti 70029 Eklenti 70030 Eklenti 70031[/QUOTE Sizin resimdeki ağcı ben Jakaranda mimosifolia benzetdim. |
Kermes Meşesi mi sorum ek
4 Eklenti(ler)
Ağacın yapraklarını yakın planda cektim
Bu agacin normal boyutlari nelerdir, korumaya alınması gereklimi adını bulabilirsem belki genel bilgilerine ulaşabilirim Saygilarimla |
Cem bey merhaba,
Resimlerdeki ağaç Quercus coccifera (Kermes Meşesi). Akdeniz bölgesinde çok yaygın olan bir ağacımız. Genellikle otlatma ve insan etkisi ile (Baltalık) hep çalı formunda görülür. Ancak mezarlık yatır gibi dokunulmayan yerlerde gayet büyük örneklerine rastlanmakta. Sizim fotoğrafladığınız ağaç da öyle. Anıt ağaç olma özelliklerine sahip gibi görünüyor. Bu konuda forumda ve web de araştırma yaparsanız anıt ağaç tescili ile ilgili dökümana ulaşabilirsiniz. İyi günler diliyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025