![]() |
1 Eklenti(ler)
Bu Bitki ne olabilir ?
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
|
Evet Altın Çilek... Ben de ekmiştim oradan biliyorum... :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Xamid Bey teşekkür ederim bende erguvan diye düşündüm ama emin olamadım , erguvan tohumu ekmiştim .
Bu resimdeki sağ üst köşedeki hangi bitki olabilir acaba ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çay olması imkansız :) ama cevap vermek için zaman ayırdığınız için teşekkürler Coşkun bey , Nilgün hanıma katılıyorum turunçgillerden olduğunu tahmin ediyorum elma ve limon ekmiştim . Bunlardan biri diye tahmin ediyorum . Mandalina portakal ekmedim . Limon olabilir mi ? Bu arada Nilgün hanımada teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladığı için .
|
Bu tohum ne tohumu?
2 Eklenti(ler)
Elaeagnus angustifolia
Kuş İğdesi copur 09 Not: Resimdekiler Temmuz ayında toplanan olmamış meyveler. Ağaç daha çok zeytine benziyor-fotoğrafını çekemediğim için özür dilerim; ama dalları uzayınca aşağı doğru sarkıyor ve daha seyrek yapraklı. Meyveler tatsız, yağsız. Ne olduğunu bilmediğim meyveleri cidden ağzıma atmamalıyım. Cevabınız için teşekkürler. |
Bu tohum ne tohumu?
1 Eklenti(ler)
Ailanthus altissima
Cennet Ağacı sakdag Not: Ağacın yerel isimleri Kokar Ağaç, Andref, Yaban Cevizi Bir yol kenarında buldum, ağacı belirleyemedim. Rüzgarla sürüklenmiş olabilir. Cevabınız için teşekkürler. |
Sayın Fcı, tohumunuz İğde ağacının olmamış meyvesi. Sonbaharda kabuğunu kolayca soyduktan sonra yemeyi deneyin.
|
Alıntı:
Ailanthus altissima (cennet ağacı) ağacının tohumları. Yerel olarak kokar ağaç, andref, yaban cevizi (cevizle hiç alakası olmamasına rağmen) gibi isimlendirmeleri de vardır. |
bu tohumun adı ne
ilk başta limon zannetim çünkü limon gibi kokuyo internette araştırdım bulamadın arkadaşlar adını bilmiyorum bilgisi olan varmı
|
1 Eklenti(ler)
bunları geçen gün soğanlı bir bitkiden aldım, ama bitkiyi tanıyamadım.
bunlar tohummu? tohumsa ne tohumu? |
Bu bitkinin adi nedir
|
Telefon ile resim yukleyemedim sanirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür
ederim Tohumcu Nılgun, bitkilerin boyu çok uzundu, üzerinde az miktarda tohum vardı bende aldım.. yanıtınız için teşekkürler. |
Soru 1
1 Eklenti(ler)
Bilen var mı bu çimlenen bitki nedir?
hoşkıran /sirken cevap: yağmur çok teşekkürler |
Soru 2
1 Eklenti(ler)
Bu çimlenen bitki ne olabilir?
Taşınma esnasında her şey karıştığı gibi saksılara sokuşturulmuş bol bol meyve çekirdeği var...Bu ikisini bilemedim... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu ince belli palmiye ağacının üzerinde siyah salkım üzüm gibi taneler vardı bunlar tohum mu acaba ? eğer tohumsa şimdi toplama zamanı mı ?
|
bunlar tohum mu bilen bir arkadaş yok mu ?
|
Alıntı:
Topladığınız tohumların kabuklarını soyup su dolu bir bardağa atın, dibe çökenler sağlam, su yüzeyine çıkanlar çürüktür. |
Alıntı:
Tohumları toplama tarihini bilmem lazım üzerinde binlerce var. Eğer şimdi zamanı değilse zebil olmasınlar |
1 Eklenti(ler)
Bakırköy sahilde gezinirken yerde bulduğum,ama kafamı yukarı kaldırıp baktığımda hangi ağaçtan düştüğünü anlayamadığım bu tohum ne tohumudur?
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir?
|
Alıntı:
|
teşekkür ederim xamid.
|
1 Eklenti(ler)
bu kaktüs cinsinin adı nedir?
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...nedir/4577.htm |
Alıntı:
Opuntia subulata |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
kendiliğinden çimlenen bu bitki nedir arkadaşlar?
teşekkürler şimdiden. |
Duta benzettim ben =)
|
4 Eklenti(ler)
Ya arkadaşlar ne yaparsam yapayım hiç bir yerde konu açamıyorum ondan dolayı sorumu burayı yazmayı uygun buldum lütfen kusura bakmayın. Ben üniversite dolayısıyla Ankara'da yım yurtta kalıyorum.Yazın eve dönmeden önce kaktüsü balkonda unutmuştum döndüğümde içinde bir filiz gördüm ne olduğunu bilmiyorum.Belki çimlenir umuduyla zeytin, limon, portakal, kiraz, hurma belki de erik çekirdeği bile atmış olabilirim.Resimlerini koyuyorum bunun hangi filiz olduğunu yorumlayabilir misiniz? Ayrıca bol bol maden suyuda döküyorum 2-3 günde bir yarım şişe döküyorum.Sizce doğru mu yapıyorum? Daha yavru olduğundan daha çok mineral almalı gibi düşündüm. Teşekkürler.
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025