![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Otçu
|
Cytinus hypocistis subsp. kermesianus
Arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz bitkiyi İzmir Bornova Evka-3 tepelerinde Tüylü Laden'in (Cistus creticus) köklerinde buldum. Bu bitki yarı parazit ama türünü bilemiyorum. Eğer türünü biliyorsanız cevap gönderebilirmisiniz? Flora of Turkey kitaplarına bakacağım ama epifitlerin tayin anahtarını bilemediğimden yardım istiyorum yardım ederseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Otçu
|
Arkadaşlar paraziti sonunda buldum Rafflesiaceae ailesinden Cytinus hypocistis subsp. kermesianus. Bu tür Antalya, Aydın, Bursa, İstanbul, İzmir, Denizli ve Muğla'da sadece Cistus creticus'un (Tüylü Laden) köklerinde parazit olarak yaşıyor. 3. ve 6. aylar arasında çiçekleniyor. 0 ile 450 metre arasında görülebiliyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Otçu
|
Bende bu bitkiyi maki ile Pinus brutia ormanının sınırında buldum. Çiçeği çok güzel ama parazit Ama parazit bitkiler türleşme için önemli. orkidelerde bir zamanlar parazitti. şu an bile tropiklerde parazit olanlar bulunuyor![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Bu çiçek harika
Bu çiçek dünya güzeli, rica etsem banada ulaştırabilir misiniz? Kargo ücreti bana ait. İlginç olduğu kadar görüntüsü büyüleyici. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|