![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın Şükran Ayalp ve Sayın Krkquide, İki resimde aynı bitkiden alınmış. Çanak yaprakları (kaliks) diye düşündüğünüz kısımlar bitkinin gövde yaprakları. Daha önce de söylediğim gibi, çanak yapraklar tomurcukta gözüküyor ve zarımsı krem renkte. Ranunculus'un Türkiye'de bilinen yaklaşık 80 türü var. Hemen her yerde yetişiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Ophrys
Sayın praecox, avatarımdaki ophrys fotoğrafını ben çektim. Ophrys'i fotoğrafladığım yer Dalaman Kocagöl ormanlık alan yol kenarı, tarih:11.02.2007 Bu bir ophrys fusca mıdır? Aynı bitkinin biri yakın çekim diğeri yandan olan iki fotoğrafını daha ekliyorum. ilker |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Sayın Ada ve Sayın Şükran Ayalp, Her üç resmi de aynı yerde çektim. Bir vadinin yamacında aynı türden oldukça çok miktarda vardı. İlk gönderdiğim fotoğraftaki bitkinin topraküstü yaprakları ikinci gönderdiğimle aynıdır. Tabi ki onun dip yapraklarını fotoğraflamadım. Verdiğiniz bilgiler için her ikinize de teşekkür ederim. Arşivimde tanımlayamadığım daha çok yaban çiçeği fotoğrafı var. Bu arada bitkinin cinsi düğünçiçeği/ranunculus peki türü hakkında bilginiz varmı? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|