![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Şakayık diye satılmasını anlıyamadım.Şakayık olsalardı şimdi yaşıyor olacaklardı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
selamlarımla..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah bu sene daha da güzel olur. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
![]() Merhaba, Bu bitkinin ismi nedir ve bakımı nasıldır yardım ederseniz sevinirim çok fazla şey bilmiyorum. Bir saksıya daha dikmeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlemeliyim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili H999; Sen kendini Yeni gelen arkadaşlar başlığında kısaca tanıttıktan sonra, sormuş olduğun soru Bu bitkinin adı nedir? başlığında cevaplanacak. Aramıza hoş geldin. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahar dalının, en azından çiçekli olması beklenmez mi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Bu aldıklarınıza yer şakayığı deniliyor. Soğanlı bitkiler grubundalar, yazın ölmeleri gerçek bir ölüm değil, sadece yaprakları sararıp yok oluyor eğer kuru serin yerde bekletir ve sonbaharda hafif sulamaya başlarsanız, bahara yeniden çiçeklenirler....selamlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sgörünüş, Balıkçı'nın dediği gibi Kış ortancası veya Latince adıyla Bergenia. İstanbul iklimine uygun bir bitkidir. VGe genelde bahçelerde yetiştirilir. İlk defa saksıda görüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
![]() Evin önüne 1 yıl önce bunlardan dikilmişti.Ama bunlar halan geldiği gibi hiç büyümedi.Türü ne olduğunu bilmediğim için sizlere sormak istedim:Bilgisi olanlardan yardım istiyorum ![]() İşte bitkinin resimleri ![]() ![]() ![]() Düzenleyen anilozer112 : 06-02-2007 saat 11:13 Neden: ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Altuni taflanın yeşillenmiş hali diyeceğim ama bitkiyi tam seçecek kadar kaliteli resimler değil. Taflan ile küçük yapraklı kurt bağrına da benzetiyorum. Yine de muhtemelen geçen yıl yeni sürgünlerini verdiği dönemde dikmişsinizdir ve havaların ısınmasıyla baharın da etkisiyle mart nisan aylarına yeni sürgününü görürsünüz. Bitkinin çevresine koyun gübresi serpin ve toprağına karıştırın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn ANİLOZER 112 , BUNLAR ŞİMŞİR. Büyümesi çok çok yavaştır. Sanırım soğukta ve güneşte kalmış, yaprak kenarları hafiften hızarmış. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim şimşirlerim çok daha küçük yapraklı, 30 yaşlarında ve bunun yarısı kadar. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Feijoa, Hebe, Buxus ve Euonymus arasında myuallakta kaldım. Siz en iyisi dallarını inceleyin Sn Anıl. Dalları dörtköşeli kare kesit yapıyorsa şimşirdir. Yani Buxus. Cevabınızı bekliyorum. Eğer dörtköşeli kesit yoksa büyük ihtimal euonymus fortunei dir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sn sukranayalp dokusuna ve yaprakların oluşturduğu taç kısmındaki tomurcuk yapısı ve ayrıca yaprakların sararmışlıına bakılırsa şimşir çok yakın bir tahmin. Ama yapraklar resimden mi büyük görünüyor acaba... |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|