![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Merhaba.Benim elimdede bir bitki var ancak internette bir türlü bulamadım.Yaprakları oldukça büyük ve iki sene önce bir kez garip bir çiçek açtı ama ne daha önceden nede sonradan bir daha göremedim.acaba ismi nedir nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca resmini koymaya çalıştım ama gövdesinde küçük çıkıntılar var bunlar nedir ne işe yarar? bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilirse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Fil Kulağı. Bende bir kere çiçeğini gördüm. Ama sonra yaprakları küçüldü! Kökü sanki soğan gibi, çoğaltamadım. İlgi gösterdikçe sanki inadına küçülttü kendini. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Fil kulağı.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Bunu bana geçen sene "Ağaç ortancası" diye sattılar, beyaz beyaz çiçekleri oluyor üzerinde, pek de ortancaya benzemiyor o çiçekler. Bu halinden belli oluyorsa biri bana bu bitkinin ne olduğunu söyleyebilir mi acaba? ![]() Bu da boydan; ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Değilse, bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
sevgili namtha: bu bitkinin adı Alocasia macrorrhiza' dır.Türkçesi fil kulağı olarak geçmektedir.Areacea familyasındandır.Gölge ya da yarı gölge ortam ister.Yıl boyu sıcak fakat direk güneş ışığı almayan bir ortamda tutulmalıdır.Köklerin faliyete geçtiği mart-ağustos döneminde az dozda bitki besin maddeleri verilmelidir.kökten ayırma yöntemi ile çoğaltılır.Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Alocasia macrorrhiza isimli bitkiyi çok önceden sormuştum ve cevap almış araştırmıştım ama yinede teşekkür ederim.İsimlerini bilmediğimiz bitkileri buradan öğrenip araştırıp bitkileri daha iyi tanıyor ve daha iyi bakıyoruz.o zaman araştırdığımda kış sonrası toprağının değişmesi gerektiğini ve köklerinden verdikleri yumru ile çoğaldığını öğrenmiştim.Bu kış sonu toprağını değiştirdim ve üç tane yumru vermişti yumruları bir süre pamuklu suda tutup ayrı saksılara aldım.büyüyor gibi muhtemelen tutacaklar.toprak değişiminde kılcal kökler istenmesede koptuğu için ana bitki biraz zayıfladı ama oda toparlıyor.tekrar teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|